RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Hockeynieuws van HMHC: jeugd mag weer wedstrijden spelen

04-06-2021

HARLINGEN - Er is lang op gewacht, maar afgelopen week kwam dan eindelijk het goede nieuws voor de buitensport: er mogen vanaf 5 juni weer wedstrijden buiten de eigen vereniging worden gespeeld.

Hockeynieuws van HMHC: jeugd mag weer wedstrijden spelen Binnenkort weer een gewoon beeld aan de Westerzeedijk: teams van Friese clubs die tegen elkaar een wedstrijd spelen.

Weliswaar in eerste instantie alleen voor de jeugd tot en met 18 jaar maar ook voor de volwassen hockeyers en hockeysters lijken er vanaf 1 juli echt weer meer mogelijkheden te zijn. Ook mogen kleedkamers, douches en kantine weer open. Kortom, dit bijzondere hockeyseizoen krijgt op deze wijze toch nog een mooie afsluiting!

 

Vanaf 5 juni weer jeugdwedstrijden

Met alle Friese clubs en de KNHB is intussen overleg geweest over het weer gaan spelen van onderlinge wedstrijden. Overal staat men te trappelen om weer te beginnen. Dat betekent dus dat er vanaf 5 juni weer overal gehockeyd gaat worden. Vanwege de resterende maatregelen van de overheid mag er alleen in de regio worden gehockeyd, maar daar is dus meer dan genoeg animo om nog een aantal leuke wedstrijden te spelen.

 

Drie weekenden jeugdhockey

Concreet betekent dit dat alle jeugdteams van HMHC in drie weekenden wedstrijden zullen spelen tegen teams van andere Friese clubs. Dat gaat om 12, 19 en 26 juni a.s. Het exacte programma wordt op dit moment door de KNHB uitgewerkt en komt op korte termijn beschikbaar. Houd ook de app groep van je eigen team goed in de gaten. Daarnaast blijven ook de Dames en de Heren teams gewoon hun onderlinge wedstrijden spelen op de zondagen.

 

Toch nog aantal RIVM-maatregelen

Hoewel er dus weer meer mag, blijven er nog wel een aantal RIVM-maatregelen van toepassingen. Op de site van HMHC staat het actuele NOC NSF Sportprotocol. Voorlopig is er nog steeds geen publiek toegestaan bij de wedstrijden en trainingen. Alleen spelers, speelsters, trainers, coaches en anderen die een rol hebben rondom de velden mogen aanwezig zijn. Helaas mogen senioren, ouder dan 18 jaar, nog geen wedstrijden spelen. Ook blijft naast het veld de 1,5 meter richtlijn van toepassing. En, zoals steeds, ben je niet fit, kom dan niet trainen of spelen.

 

Gratis hockey groot succes

De afgelopen weken hebben vele Harlingers kennisgemaakt met hockey bij HMHC. Dit is gratis tot de zomervakantie wat leidde tot vele nieuwe hockeyers en hockeysters van alle leeftijden, van de Funkeys tot de Trimmers. De actie loopt nog een aantal weken. Je kunt nog meedoen! Kom ook gerust mee met een vriend of vriendin om mee te doen bij een team voor jouw leeftijd. Wel graag even aanmelden via de site van HMHC.

 

EK Hockey in Amsterdam

Van 4 tot en met 13 juni vindt in Amsterdam het EK Hockey voor Dames en Heren plaats. Daar kun je gewoon naartoe en er zijn nog kaarten. Er zijn al teams van HMHC die gezamenlijk gaan. Een mooie kans om dichtbij en laagdrempelig tophockey te zien!

 

Familiedag 4 juli?

Het is traditie dat HMHC het seizoen afsluit met een familiedag. Hockey is een echte familiesport, voor (groot)vaders en (groot)moeders, voor broertjes en zusjes. Op de HMHC-familiedag hockeyen deze allemaal samen, met veel gezelligheid op en rond het veld, ook na de onderlinge wedstrijden. Het is nog even afwachten of het allemaal mag en kan, maar binnen HMHC wordt voorzichtig nagedacht om toch dit jaar nog een Familiedag te organiseren. Houdt dus zondag 4 juli, de laatste zondag voor de zomervakantie, vrij. Binnenkort wordt hierover meer bekend.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Resultaten inspiratieavond burgerparticipatie

04-06-2021

HARLINGEN - Op 26 mei hield het gemeentebestuur een inspiratiesessie.

FUMO brengt bedrijven in kaart

04-06-2021

HARLINGEN - ‘Advisering, vergunningverlening en toezicht verder verbeteren’.

Run op 500 euro regeling in Noordwest Fryslân

04-06-2021

HARLINGEN - Vanuit de regio Noardwest (Harlingen, Leeuwarden en Waadhoeke) zijn na een berichtje op Harlingenboeit.nl veel aanvragen binnen gekomen voor de 500 euro regeling.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Omdraai De Omdraai Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Food 80/20 Food 80/20 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor