De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Hockeynieuws van HMHC: jeugd mag weer wedstrijden spelen

04-06-2021

HARLINGEN - Er is lang op gewacht, maar afgelopen week kwam dan eindelijk het goede nieuws voor de buitensport: er mogen vanaf 5 juni weer wedstrijden buiten de eigen vereniging worden gespeeld.

Hockeynieuws van HMHC: jeugd mag weer wedstrijden spelen Binnenkort weer een gewoon beeld aan de Westerzeedijk: teams van Friese clubs die tegen elkaar een wedstrijd spelen.

Weliswaar in eerste instantie alleen voor de jeugd tot en met 18 jaar maar ook voor de volwassen hockeyers en hockeysters lijken er vanaf 1 juli echt weer meer mogelijkheden te zijn. Ook mogen kleedkamers, douches en kantine weer open. Kortom, dit bijzondere hockeyseizoen krijgt op deze wijze toch nog een mooie afsluiting!

 

Vanaf 5 juni weer jeugdwedstrijden

Met alle Friese clubs en de KNHB is intussen overleg geweest over het weer gaan spelen van onderlinge wedstrijden. Overal staat men te trappelen om weer te beginnen. Dat betekent dus dat er vanaf 5 juni weer overal gehockeyd gaat worden. Vanwege de resterende maatregelen van de overheid mag er alleen in de regio worden gehockeyd, maar daar is dus meer dan genoeg animo om nog een aantal leuke wedstrijden te spelen.

 

Drie weekenden jeugdhockey

Concreet betekent dit dat alle jeugdteams van HMHC in drie weekenden wedstrijden zullen spelen tegen teams van andere Friese clubs. Dat gaat om 12, 19 en 26 juni a.s. Het exacte programma wordt op dit moment door de KNHB uitgewerkt en komt op korte termijn beschikbaar. Houd ook de app groep van je eigen team goed in de gaten. Daarnaast blijven ook de Dames en de Heren teams gewoon hun onderlinge wedstrijden spelen op de zondagen.

 

Toch nog aantal RIVM-maatregelen

Hoewel er dus weer meer mag, blijven er nog wel een aantal RIVM-maatregelen van toepassingen. Op de site van HMHC staat het actuele NOC NSF Sportprotocol. Voorlopig is er nog steeds geen publiek toegestaan bij de wedstrijden en trainingen. Alleen spelers, speelsters, trainers, coaches en anderen die een rol hebben rondom de velden mogen aanwezig zijn. Helaas mogen senioren, ouder dan 18 jaar, nog geen wedstrijden spelen. Ook blijft naast het veld de 1,5 meter richtlijn van toepassing. En, zoals steeds, ben je niet fit, kom dan niet trainen of spelen.

 

Gratis hockey groot succes

De afgelopen weken hebben vele Harlingers kennisgemaakt met hockey bij HMHC. Dit is gratis tot de zomervakantie wat leidde tot vele nieuwe hockeyers en hockeysters van alle leeftijden, van de Funkeys tot de Trimmers. De actie loopt nog een aantal weken. Je kunt nog meedoen! Kom ook gerust mee met een vriend of vriendin om mee te doen bij een team voor jouw leeftijd. Wel graag even aanmelden via de site van HMHC.

 

EK Hockey in Amsterdam

Van 4 tot en met 13 juni vindt in Amsterdam het EK Hockey voor Dames en Heren plaats. Daar kun je gewoon naartoe en er zijn nog kaarten. Er zijn al teams van HMHC die gezamenlijk gaan. Een mooie kans om dichtbij en laagdrempelig tophockey te zien!

 

Familiedag 4 juli?

Het is traditie dat HMHC het seizoen afsluit met een familiedag. Hockey is een echte familiesport, voor (groot)vaders en (groot)moeders, voor broertjes en zusjes. Op de HMHC-familiedag hockeyen deze allemaal samen, met veel gezelligheid op en rond het veld, ook na de onderlinge wedstrijden. Het is nog even afwachten of het allemaal mag en kan, maar binnen HMHC wordt voorzichtig nagedacht om toch dit jaar nog een Familiedag te organiseren. Houdt dus zondag 4 juli, de laatste zondag voor de zomervakantie, vrij. Binnenkort wordt hierover meer bekend.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Resultaten inspiratieavond burgerparticipatie

04-06-2021

HARLINGEN - Op 26 mei hield het gemeentebestuur een inspiratiesessie.

FUMO brengt bedrijven in kaart

04-06-2021

HARLINGEN - ‘Advisering, vergunningverlening en toezicht verder verbeteren’.

Run op 500 euro regeling in Noordwest Fryslân

04-06-2021

HARLINGEN - Vanuit de regio Noardwest (Harlingen, Leeuwarden en Waadhoeke) zijn na een berichtje op Harlingenboeit.nl veel aanvragen binnen gekomen voor de 500 euro regeling.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Omdraai De Omdraai Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Lichtboei De Lichtboei Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
The Shamrock The Shamrock De Lichtboei De Lichtboei HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Omdraai De Omdraai Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE