De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Hockeynieuws van HMHC

04-02-2021

HARLINGEN - Het is intussen een gewoonte geworden: kijken en luisteren naar de persconferentie van de regering of er wellicht alweer meer gesport mag worden.

Hockeynieuws van HMHC Meiden MB1 organiseren zelf extra training.

Afgelopen dinsdag werd hier helaas nog niets over gezegd. Dat betekent dat er dus geen veranderingen zijn voor de trainingen en onderlinge wedstrijden van HMHC. Uiteraard blijven van alle COVID-maatregelen gelden, kom dus niet trainen als je niet fit bent!

 

Meiden MB1 organiseren zelf extra training

Alle teams van HMHC trainen gewoon door, ook in de winterperiode, ook in deze tijd van lockdown en avondklok. Van de jongste Funkeys (4-5 jaar) tot de A-jeugd. Dit alles vanuit de gedachte dat juist nu het van belang is dat kinderen kunnen sporten en elkaar kunnen ontmoeten. En dan zijn er teams, MB1 is daar een van, die zo graag hockeyen dat ze zelf een extra training organiseren.

Afgelopen zaterdag was weer zo’n moment. De meiden hadden zelf twee trainers gevraagd en met hen een leuk programma georganiseerd. Ze hadden met de technische commissie afgesproken dat ze het veld op konden en daardoor lekker 2 uur extra trainen. Ook bij de ouders waren er vele positieve reacties op dit idee, wat wellicht andere teams ook weer op ideeën brengt.

 

Winterweer? Wintergames!

Komende week verwacht Piet Paulusma winterweer. Bij vorst en sneeuw is een hockeyveld te glad, met kans op blessures. Dan wordt er dus mogelijk niet getraind. Houdt LISA en de social media van HMHC dus goed in de gaten of jouw training wel doorgaat!

HMHC ondersteunt de Wintergames van het Beweegteam natuurlijk. Juist nu is het belangrijk dat jeugd kan sporten en bewegen. Informatie over de andere activiteiten, zoals bootcamp, panna voetbal en freerunning, vind je op de social media van het Beweegteam, HMHC en de andere sportclubs in Harlingen.

 

De data waarop het Beweegteam Harlingen hockey clinics organiseert zijn intussen bekend. Op 19 februari om 16.00 uur voor de jeugd van 13 tot en met 17 jaar. Op 25 februari om 14.00 uur voor de jeugd van 4 tot en met 12 jaar. Aanmelden is verplicht, vol is vol! Aanmelden kan via beweegteamharlingen@sportfryslan.nl. Een mooie manier om kennis te maken met hockey!

 

Hockey al vanaf 4 jaar: de Funkeys!

Mocht je na zo’n clinic enthousiast zijn om te komen hockeyen, dan kun je natuurlijk altijd een keer vrijblijvend mee komen trainen met een team van jouw leeftijd. Dat kan al vanaf 4 jaar, bij de Funkeys. Deze enthousiaste groep jongens en meisjes traint op woensdagmiddag om 16.00 uur op het veld aan de Westerzeedijk. En hockey voor 4- en 5-jarigen is gratis. Wel graag even aanmelden via TC@Harlingermhc.nl.

 

Digitale trainersbijeenkomst groot succes

HMHC werkt met twee hoofdtrainers, Joyce Heida en Onno Jan Onnes, en een groot aantal zelf opgeleide jonge trainers. Ieder jaar is er veel aandacht voor de opleiding en begeleiding van deze jongens en meisjes. Ze spelen natuurlijk zelf hockey maar trainen daarnaast ook een of twee teams. In overleg met de hoofdtrainers bereiden zij trainingen voor, geven ze en kijken ook met elkaar terug of het goed is gegaan. Zeer leerzaam en HMHC is er trots op dat er zo voor ieder team twee trainers zijn die de trainingen geven.

 

 

In deze tijd is het echter lastig om bij elkaar te komen in het clubhuis. Daarom werd er afgelopen week een digitale trainersavond gehouden. Via Teams werd er met elkaar overlegd en in subgroepen werd gesproken over wat er bij iedereen goed gaat en waar nog wat te leren valt. Nuttige feedback tijdens een zeer geslaagde trainersbijeenkomst.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Het Brouwdok gaat op Expeditie

04-02-2021

HARLINGEN - Havenbrouwerij het Brouwdok gaat op wereldreis.

Harlingen krijgt recreatiepark aan Westerzeedijk

04-02-2021

HARLINGEN - Met het ondertekenen van het koopcontract is het officieel, Zeelenberg Ontwikkelingsmaatschappij en Zeelenberg Architectuur ontwikkelen een kleinschalig recreatiepark aan de Westerzeedijk.

‘Valentijns groet’ met warmte en hoop voor ouderen

04-02-2021

HARLINGEN - Op zondag 14 februari is het Valentijnsdag en op die dag mogen we elkaar verwennen met iets leuks.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Omdraai De Omdraai Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Food 80/20 Food 80/20 De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Omdraai De Omdraai Copini Opticiëns Copini Opticiëns