De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Hockeycompetitie start komend weekend

10-09-2021

HARLINGEN - Komend weekend barst het weer los, alle teams van HMHC beginnen aan de najaarscompetitie.

Hockeycompetitie start komend weekend Enthousiaste ouders en kinderen op het hockeyveld.

Een deel speelt thuis aan de Westerzeedijk, andere teams spelen elders in het noorden. De barindeling is weer geregeld, scheidsrechters zijn ingepland, kortom: er kan weer écht gehockeyd worden! Iedereen kijkt er naar uit en hopelijk kunnen we dit jaar een gewoon seizoen spelen. Dat betekent wel dat we voorlopig nog de geldende covid maatregelen moeten volgen, dus houdt daar rekening mee als je een bezoek wilt brengen of komt hockeyen bij HMHC.

 

Super Sunday 12 september

Het komende weekend start direct goed bij HMHC aan de Westerzeedijk. Naast de wedstrijden van de jeugd op zaterdag, spelen alle seniorenteams zondag thuis. En traditiegetrouw wordt dat een Super Sunday genoemd. Dat wordt dus een gezellige dag, met ongetwijfeld veel publiek langs het veld.

 

Voor de jeugd is er een springkussen, er is ruimte voor een hapje en een drankje. Jeugdteams hebben spandoeken gemaakt als aanmoediging van de senioren, waarbij de winnaar een mooie prijs krijgt. Ook kun je loten kopen, met ook weer mooie prijzen. Alle activiteiten zijn overigens gewoon buiten, waarbij de covid maatregelen (1,5 meter afstand, niet komen als je niet fit bent) van kracht blijven.

 

Burgemeester Sjerps opende hockeyseizoen voor jongste jeugd

Afgelopen zaterdag was de nieuwe burgemeester van Harlingen Ina Sjerps op bezoek bij HMHC. Ze kwam kennismaken en werd rondgeleid door voorzitter Frank Burkels. Maar ze kwam natuurlijk vooral om bij de jeugd te komen kijken en het nieuwe hockeyseizoen voor hen te openen. Ze vertelde over haar eigen sportieve jeugd en gezin en benadrukte nog eens het belang van sport en bewegen voor iedereen. HMHC, als deelnemer aan het Harlinger Sportakkoord, werkt daar natuurlijk graag aan mee.

 

Burgemeester Sjerps opende het hockeyseizoen voor de jeugd.

 

Op deze zaterdagochtend werd er bij HMHC een ouder-kind hockeytoernooi georganiseerd. Het was een groot succes, complimenten voor de activiteitencommissie voor de organisatie. Er waren ruim 50 deelnemers, die in kleine teams onderling wedstrijdjes speelden. Voor sommige ouders de eerste keer dat ze zelf hockeyden, voor anderen was het een hernieuwde kennismaking na jaren niet gehockeyd te hebben. En de jeugd, die vond het natuurlijk geweldig om zo met hun ouders te kunnen hockeyen. Na afloop was er een hapje en een drankje en de gelegenheid om kennis te maken en na te praten. Een geslaagde ochtend!

 

 

Help HMHC en spaar bij PLUS Lunenborg

Goed eten is goed voor de buurt, vinden ze bij PLUS. En dat betekent dat ze graag ze graag wat goeds doen voor de omgeving. Daarom kun je nu sponsorpunten sparen voor lokale sportverenigingen. HMHC doet, net als een aantal andere Harlinger verenigingen, ook mee aan deze mooie actie, dus op naar PLUS Lunenborg!

 

Van zondag 5 september tot en zaterdag 13 november ontvang je een sponsorpunt bij iedere 10 euro aan boodschappen en bij speciale actieproducten. Deze punten kun je doneren aan de deelnemende verenigingen, waaronder dus HMHC. Hoe meer sponsorpunten, hoe meer euro’s voor HMHC en hoe meer hockeyactiviteiten georganiseerd kunnen worden voor de Harlinger jeugd.

 

Oefenwedstrijden en teambuilding

De afgelopen weken werd er volop geoefend door de teams van HMHC. Zo speelden de jongens van JB1 een spannende wedstrijd tegen de meiden van MB1. En Dames 1 en Jong Dames gingen samen naar Pitch & Putt in Leeuwarden, waarna ze nog een drieluik speelden tegen Sneek. Hieronder hun verslag.

 

Zondagochtend 5 september: het was een drukke dag voor de 2 damesteams van de Harlinger Mixed Hockeyclub (Dames 1 en Jong Dames 1). Om 12.00 uur hebben ze afgesproken om te verzamelen bij de club. Iedereen is er, behalve 1 van de coaches (Daan pof.), die is 20 minuten te laat?! Nadat Daniël er eindelijk was, vertrokken de dames naar Leeuwarden. Eenmaal aangekomen bij de Pitch and Putt baan kregen ze een uitgebreide uitleg over de veiligheid, wel zo handig voor beide teams. Toen begonnen ze met ballen slaan.

 

 

Er waren natuurlijk hoge verwachtingen van hockeyers, maar in de praktijk viel dat even tegen. De een ging wat sneller dan de ander, dus ontstonden soms wat wachtrijen. Aardig wat ballen zijn zoek geraakt en het netje voor in het water kwam zeker van pas. Na 9 holes en een leuke middag in Leeuwarden gingen de dames weer op weg naar het thuisfront voor een drieluik tegen de Jong Dames van Sneek. Er werd fanatiek gehockeyd, maar bovenal plezier gemaakt. De drie teams sloten af met een BBQ.

 

Programma

Zaterdag 11 september

09.00 uur        Quick Stick – HMHC Mix F1

09.00 uur        Quick Stick – HMHC ME6-1

11.00 uur        Hoogeveen – HMHC MC1

11.00 uur        HMHC JB1 - Eelde

11.30 uur        HMHC MB2 – Dokkum

13.00 uur        HMHC MA1 – Stix Joure

13.30 uur        HMHC MB1 – Sneek

14.15 uur        GHBS – HMHC MC2

 

Zondag 12 september

09.45 uur        HMHC Veteranen – Sneek

11.30 uur        HMHC Jong Dames – Sneek

13.05 uur        HMHC Heren – Eelde

14.45 uur        HMHC Dames – HvA Assen

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Primeur: eerste certificaten veiligheid voor LeerWerkTraject

10-09-2021

HARLINGEN - Arjen Mintjes, directeur van de Maritieme Academie Harlingen, heeft de eerste certificaten Basisopleiding veiligheid voor deksmannen mogen uitreiken aan een groep leerlingen uit het LeerWerkTraject van de Maritieme Academie Harlingen.

Huisorkest CTJH pakt de draad weer op

10-09-2021

HARLINGEN - The Roaring Twenties Experience, het huisorkest van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) pakt de draad weer op.

U2 Onair is terug bij Omroep RSH

10-09-2021

HARLINGEN - Zaterdag 11 september 2021 van 11.00 – 12.00 uur, presentatie en samenstelling door Dorus Breidenbach.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Omdraai De Omdraai Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen