Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk at the movies!

Heerlijk at the movies!

Op 16, 17 & 18 oktober wordt de parkeerplaats aan de Westerzeedijk in Harlingen omgebouwd tot een drive-in bioscoop. Bestel nu je tickets!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC Weekoverzicht 9 en 10 november

11-11-2019

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag stonden de Hockeyhap en het Glow in the Dark hockey op het programma.

Hockeyhap en Glow in the dark een groot succes

Ruim 62 leden hebben rond etenstijd genoten van een heerlijke spaghetti met meatballs van Leo Steenbergen, waarvan de opbrengst naar het nieuwe keuken fonds ging. Bedankt Leo! Nadat alle buikjes gevuld waren, kon een groep van maar liefst 74 jongens en meisjes zich klaarmaken voor Glow in the dark hockey. Iedereen leefde zich uit met glowsticks, -tape, -schmink en -nagellak. Ze zagen er geweldig uit. Iedereen speelde twee wedstrijdjes van 15 minuten. Dat was enorm leuk, maar ook spannend om te doen. Je kon wel zien dat er iemand stond, maar niet goed wie er stond. Het kwam dus erg aan op communicatie en vertrouwen. Tussen de wedstrijden door waren er lekkere marshmallows, die boven een vuurkorf klaargemaakt konden worden. Al met al, het was een groot succes met een goede opbrengst, veel lol, creativiteit en hockey. Voor herhaling vatbaar!

 

Dames 1 laatste drie weken in een neerwaartse spiraal

De Harlinger dames waren er mooi op tijd bij vandaag, al om 11 uur stonden alle meiden klaar op de hockeyclub in Zuidlaren. Het beloofde een mooie dag te worden en iedereen had zin in de wedstrijd. Na lekker te hebben ingespeeld, kon de wedstrijd gaan beginnen! Al vrij snel kreeg Harlingen een strafcorner tegen, wat meteen zorgde voor een 1-0 achterstand. Dit had Harlingen niet zien aankomen! Ondanks dit tegendoelpunt zetten de Harlingers de tegenstander gelijk onder druk. Hierdoor leidde ook Hondsrug balverlies. Dit resulteerde niet veel later in een mooi uitgespeeld doelpunt via Jenna Burkels op Joyce Heida, die de bal over de keeper in het doel flatste. Toch wist Harlingen dit spel niet vast te houden, waardoor het slordig werd. In de tweede helft maakte Hondsrug hier ruimschoots gebruik van. De acties van Harlingen werden niet afgemaakt en de communicatie tussen de meiden werd op den duur steeds slechter. Toch konden de dames met hun laatste beetjes kracht nog één goal forceren door een harde klap van de achterhoede op Hannah Touwslager te spelen, die de verdedigers van Hondsrug wist uit te spelen. Eindstand: 4-2. Aankomende zondag spelen de dames hun laatste wedstrijd in de eerste seizoenshelft thuis tegen Leeuwarden. Om met de juiste spirit de winterstop in te gaan, zijn de dames gebrand om te winnen en kunnen ze alle support gebruiken om 12.45 uur aan de Westerzeedijk.

 

Eerste overwinning voor de HMHC-heren in Emmen

Afgelopen zondag reisden de heren af naar Emmen. Na het gelijkspel tegen de koploper van vorige week heerst er veel vertrouwen in de groep. Ook weten de heren dat als zij mee willen komen in de middenmoot, er tenminste gelijk moet worden gespeeld tegen de nummer 5 in de competitie; Emmen. Vaste invallers Vincent Steevensz en Laurus Dijkstra zijn ook deze week meegereisd om de heren te versterken. Helaas moet Laurus door zijn opgelopen knieblessure van vorige week dit vanaf de zijlijn doen. Toch hadden de heren genoeg wissels door Menno van der Kuil die met de aanwezigheid van vaste keeper Jard Jissink nu zijn eerste minuten als veldspeler maakte.

 

Harlingen begon de wedstrijd scherp en was, met het gelijkspel van afgelopen week, gebrand op een goed resultaat. Emmen had Harlingen waarschijnlijk enigszins onderschat en na nog geen vijf minuten volle druk wist Onno Jan, na vier man uit te spelen, een kans op doel te creëren. De bal werd door een scherpe keepers actie van de lijn gehaald en Sjoerd wist met een snelle rebound de eerste goal te maken, waarmee hij zijn reputatie met het maken van snelle openingstreffers voort kon zetten. De coach was al opgelucht, hij had de spits er al bijna uitgehaald omdat het hem wat te lang duurde. Harlingen bleef het eerste kwart erg sterk en toen het fluitsignaal voor het einde van het eerste kwart klonk, zat de sfeer er goed in. Het tweede kwart besloot Emmen toch dat Harlingen een serieuze tegenstander was en ontstonden er kansen aan beide kanten van het veld. Uit een lange corner besloot Onno Jan de bal op de tip te geven en Menno kon de bal met meesterlijke reflexen de goal in leiden. Emmen antwoordde snel met een harde slag van de rand cirkel, waardoor de helft werd ingeluid met 2-1 voor de Harlingers.

 

Na een goede peptalk van coach Alex Nieuwland, begonnen de heren sterk aan hun 3e kwart. De heren wisten vaak de cirkel van Emmen te bereiken, maar dat resulteerde niet in goals. Ook Emmen had een aantal goede kansen, maar ook die werden geblokt door uitmuntend keeperswerk van Jard Jissink. Tijdens de evaluatie tussen het 3e en 4e kwart werd onder andere medegedeeld dat tijd hun grootste kameraad was en dat de heren makkelijker moesten gaan hockeyen. De heren gingen vol goede moed hun laatste kwart in.  Het was vooral billen knijpen, aangezien er door de scheidsrechter een hele hoop strafcorners werden geconstateerd en uitgedeeld tegen de heren van HMHC. Maar gelukkig konden de heren van Emmen geen punt meer drukken. De heren gaven niet op, en dit resulteerde in een welverdiende 2-1 winst. Met drie punten op zak kan Harlingen zich voorbereiden op de volgende wedstrijd tegen Roden. Net als de dames 1 spelen de Heren komend weekend thuis, maar dan om 14.45 uur.

 

Uitslagen HMHC

Dames 1 - Hondsrug D1 2-4
Dames 2 - GHBS D20 2-2
Meisjes B1 - Graspiepers B1 3-0
Meisjes B2 - Groningen B6 0-1
Meisjes B3 - Quick Stick B4 1-2
Meisjes C1 - Sneek C2 1-4
Meisjes C2 - Quick Stick C3 1-3
Meisjes D1 - Dash D2 2-0
Meisjes D2 - Geen wedstrijd  
Veteranen - Winsum HA

6-1

Heren 1 - Emmen H1 2-1
Jongens A1 - Geen wedstrijd  
Jongens C1 - Steenwijk C1  2-7

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen krijgt te weinig

11-11-2019

HARLINGEN - Zondag is fc Harlingen 1 er ook tegen MKV’29 1 niet in geslaagd om drie punten bij te schrijven.

Eindejaarsloterij met prijzenpot van € 4490,-!

11-11-2019

HARLINGEN - Ondernemend Harlingen stimuleert het winkelen in eigen stad en om 2019 feestelijk af te sluiten wordt de Eindejaarsloterij georganiseerd!

Max's appeltaart voor Age en Gerrie

11-11-2019

HARLINGEN - Max Hengeveld, is al jaren groot fan van fc Harlingen.

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Greenart Production Greenart Production HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg
VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Greenart Production Greenart Production Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt