Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC Nieuws

16-09-2019

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen weekend gespeelde wedstrijden.

HMHC Nieuws Jenna Burkels in duel met de tegenstander.

Harlinger dames 1 profiteert van spelerstekort Coevorden

Afgelopen zondag speelde Harlinger dames 1 haar eerste thuiswedstrijd tegen Coevorden. Coevorden verscheen met 9 dames, waardoor er wat onrust ontstond bij Harlingen. De dames wisten dat ze gefocust moesten blijven en hun eigen spel moesten gaan spelen. Echter liet het eerste kwart het tegenovergestelde zien. Harlingen herstelde zich, waarna Hannamay Tjalsma de openingstreffer maakte. Harlingen begon beter te spelen. Niet veel later viel het tweede doelpunt. Na een mislukt schot van één van de Harlingers wist Joyce Heida de bal van richting te veranderen, waardoor de bal door de benen van de keeper rolde. Ondanks de stroeve start van de Harlinger dames, liepen de dames steeds meer warm en raakten op elkaar ingespeeld. Hierdoor kwam de derde treffer er snel achteraan van debuutspeelster Merthe Scheffer. Harlingen was erg aanvallend en kregen daarom van de coach de opdracht om de bal juist even uit de drukte te halen en meer druk te zetten via de zijkanten. Hier slaagde Harlingen heel goed in en mede hierdoor kreeg Manon Schakenbos tweemaal achter elkaar de bal behendig in het doel. Het stond 5-0 in de rust.

 

Harlingen ging goed verder in de tweede helft. Mooie acties werden gemaakt over de linker- en rechterkant. De dames lieten mooi samenspel zien. Na een paar mislukte kansen van Coevorden om de bal naar voren te krijgen liep Hannah Touwslager mooi over de achterlijn om vervolgens de bal te spelen naar Jenna Burkels, die de bal er netjes in tikte. Deze exacte actie herhaalde zich niet veel later: 7-0. Ook debuutspeelster Jill Burkels kreeg de kans om te scoren. Dit deed ze dan ook met een behendig backhandschot. Hannamay mocht zowel de openings- als de afsluitingstreffer maken, waarna het fluitsignaal volgde. Harlingen mag tevreden terugkijken op het behalen van drie punten, maar moet wel wat scherper worden als ze aankomende week op vrijdagavond de Silver Cup tegen Leeuwarden spelen en zondag de competitiewedstrijd tegen Hardenberg. Leeuwarden is nieuw in de poule en Hardenberg staat bekend als dé concurrent van Harlingen.

 

Dames 2 succesvol in Groningen

Dames 2 had zondag jl. een uitwedstrijd tegen GHBS D23. Vanwege enkele verhinderingen van vaste teamleden was er hulp ingeroepen van 4 speelsters van MB2. Ook in deze samenstelling verliep de wedstrijd prima en werd er met 0 tegen 4 gewonnen. Maar liefst 3 doelpunten waren van Silke Sikkema en het laatste punt werd gemaakt door invalster Annemiek Hettema. Volgende week opnieuw een uitwedstrijd in Groningen, dan tegen GHBS D18.

 

Team van de week: HMHC E81 pakt schitterend punt in Joure

Zaterdag stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen JHC-Stix op het programma. Het werd een wedstrijd, die we niet snel vergeten. Wat een passie, plezier en strijdlust.

 

 

8.15 uur vertrokken we met een goed uitgeslapen, fitte en volledige selectie richting Joure. Goed uitgeslapen was van belang, want onze toppers moesten allemaal de volledige wedstrijd spelen. Na een goede warming up onder leiding van Marit de Boer, heldere aanwijzingen van de coaches en een luide yell, begonnen we enthousiast aan de wedstrijd.

 

Huub de Jong stond deze wedstrijd voor het eerst onder de lat en zijn debuut was niet onverdienstelijk. Marit, Saar van der Molen en Pieke Koudenburg moesten de aanvallers van Stix bedwingen. Silke Chentasingh, Puck Blok, Jogchem Dijkstra en Joris Clemens zorgden voor de creativiteit op het middenveld en de snelheid in de voorhoede. Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. Dit leidde tot diverse kansen voor zowel Stix en de bezoekers uit Harlingen. Stix was iets gelukkiger in de afronding, waardoor ze tot 3-0 uitliepen.

 

Na enkele tactische omzettingen begonnen we aan de tweede helft. Aan alles zag je dat het team niet opgaf en iets van plan was. Het is mooi, dat het team snel went aan het grote veld, strafcorners en de langere speeltijd. Helaas maakte Stix kort na rust de 4-0 na een goed genomen strafcorner. We hadden al gezien dat Stix behoorlijk veel wissels hadden. Door het forse aantal spelers was de coach van Stix wellicht zelf ook in de war geraakt, want het bleek dat ze het laatste halfuur met een speler meer op het veld stonden. En ja, wat doe je in zo’n situatie? Sportief en goed overleg volgde tussen beide spelbegeleidsters. De uitkomst van dit overleg: Stix twee doelpunten in mindering. Een terecht besluit.

 

Zo was het plotseling 2-0 in plaats van 4-0. Daarnaast stond Harlingen weer tegen een gelijk aantal spelers in het veld. Het team pepte elkaar nog eens op voor een mooi slot van deze wedstrijd. Dit leidde tot diverse kansen. Vrij snel rondde Jogchem een van deze vloeiende aanvallen af en zorgde daarmee voor de aansluitingstreffer. Met nog vijf minuten op de klok werd het steeds spannender. De spelers van Stix wisten het niet meer. Het team uit Harlingen (zonder wissels) gaf nog een keer alles. Vanuit de verdediging kwam de bal bij Marit terecht. Na een schitterende combinatie met Joris, rondde laatstgenoemde deze aanval af. Daarna zette Harlingen nog aan en was de winst binnen handbereik. Helaas hadden we te weinig tijd om de overwinning uit het vuur te slepen.

 

Een fantastische comeback, die tot een verdienstelijk gelijkspel heeft geleid. Het is een mooi stel en deze wedstrijd smaakt naar meer!

 

Uitslagen HMHC

Dames 1 - Coevorden D1 9-0
Dames 2 - GHBS D23 4-0
Meisjes B1 - Quick Stick B2 3-1
Meisjes B2 - Steenwijk B1 1-4
Meisjes B3 - Sneek B3 7-4
Meisjes C1 - GHBS C7 5-0
Meisjes C2 - Graspiepers C2 1-2
Meisjes D1 - GHBS D6 6-1
Meisjes D2 - Westerkwartier D3 0-5
Veteranen - Roden 5-5
Heren 1 - Geen wedstrijd  
Jongens A1 - HCSO A1 1-3
Jongens C1 - Assen C1 2-5

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Sluiting woning aan de P.J. Troelstrastraat Harlingen

16-09-2019

HARLINGEN - Op maandag 16 september heeft burgemeester Roel Sluiter opdracht gegeven tot het sluiten van een woning aan de P.J. Troelstrastraat te Harlingen.

Ruime nederlaag fc Harlingen 1

16-09-2019

HARLINGEN - Zondag speelde fc Harlingen het laatste bekerduel in en tegen St. Annaparochie.

Reacties

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Di 16 juni
t/m
Di 21 juli
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Broodje Nuchter Broodje Nuchter Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Greenart Production Greenart Production Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Greenart Production Greenart Production Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht