Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Op 9, 10 & 11 augustus verandert de Nieuwe Willemskade ook dit jaar weer in een culinair walhalla met de 5e editie van Foodfestival Heerlijk Harlingen!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Bij PLUS kun je van zondag 21 april tot en met zaterdag 27 juli 2019 exclusief sparen voor Tupperware van de hoogste kwaliteit.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC Nieuws

14-05-2019

HARLINGEN - Het regent doelpunten in Harlingen

HMHC Nieuws Meisjes D2 waren erg blij met hun eerste overwinning.

Afgelopen zondag stond de één na laatste wedstrijd van de Harlinger dames op het programma. Ze speelden thuis tegen Coevorden, die nog geen punten heeft gehaald in de competitie. Ondanks dit wisten de Harlingers dat ze vanaf het startsignaal scherp moesten blijven. Dit deden ze dan ook en zetten gelijk de druk erop. Hierdoor viel al snel het eerste doelpunt.

 

De Harlinger dames bleven druk in het spel geven. Ze overrompelden durend de tegenstander, die als antwoord op een kluitje ging spelen. Hier speelden de dames van Harlingen goed op in. Ze lieten overzichtelijk spel zien en zochten elkaar veel op. De een na de andere goal werd gescoord. Met een monsterlijke score van 10-0 gingen de dames van Harlingen de rust in.

 

In de tweede helft gingen de dames op dezelfde voet verder. Met meteen in de eerste minuten de 11-0. Vervolgens werden er vele strafcorners geforceerd en mooie acties gemaakt in de cirkel van Coevorden. Echter bleef net zoveel scoren als in de eerste helft uit. Tijdens een blessure bij de tegenstander, dat enige tijd kostte, kwamen de dames snel bij elkaar om te bespreken. Het doel werd aangescherpt: balbezit houden in plaats van zoveel mogelijk willen scoren. De rust moest bewaard blijven. Dit gebeurde ook en de dames wisten nog vier keer te scoren. Met een eindscore van 15-0 hebben de Harlingers hun één na laatste wedstrijd perfect afgesloten. Aankomende zondag spelen de dames een drieluik met en tegen spelers en speelsters van JA1, MA1 en MB1 om 13.00 uur na de veteranen wedstrijd van 11.00 uur. Die week daarna speelt Dames 1 haar laatste wedstrijd van dit seizoen op de Super Sunday in Harlingen om 12.45 uur tegen Hondsrug. Dat belooft weer allemaal gezelligheid op de Harlinger mixed hockeyclub de komende twee weken.

 

Dames 1 sluit elke thuiswedstrijd gezellig af met een heerlijke lunch met de tegenstander.

 

Meisjes D2 pakt voor het eerst 3 punten en hoe

Afgelopen zaterdag moesten de meiden van D2 om 11.00 uur verzamelen op de club. Jammer genoeg was Gijs Mullers ziek, dus waren wij niet helemaal compleet. In de kleedkamer kregen zij een positieve peptalk van coach Sieb Brouwer. De meiden van D2 kennen elkaar nu een tijdje, en het is een leuk en gezellig team met veel goede inzet. De afgelopen wedstrijden zat winst er steeds net niet in, maar dat mag de pret niet drukken.

 

Dus na een goede warming up, van ook de andere, inmiddels aangeschoven, coaches Barry Bergsma en Sierk-Jan Dijkstra kon de wedstrijd om 11.45 uur tegen Roden beginnen. De meiden wisten al vrij snel de bal op de goede helft van het veld te krijgen en binnen 10 minuten wist Riemke Dijkstra de bal mooi in het doel van Roden te schieten, 1-0. Zij lag er lange tijd uit wegens een blessure samen met Lise van Dijk, maar de beide meiden stonden geweldig te spelen. Net als alle andere meiden Lieke de Boer, Sophia de Groot, Layla Sibma en Mette Visser, als duiveltjes uit doosjes.

 

De spirit zat er goed in! Al snel komt de bal weer in de cirkel van Roden en daar weet Annemarijn Hilarides wel raad mee, zij scoort een prachtige 2-0. Dan is er een shoot in de cirkel van Roden, waardoor de meiden een strafcorner mogen nemen en die wordt op een haar na gemist. In de 28ste minuut komt dan de 3-0 door middel van een harde bal van Riemke Dijkstra, zij is weer terug van weg geweest. Niet lang daarna is het rust. Met wat drinken, eten en bemoedigende woorden van de coaches gaan de meiden weer vrolijk het veld op.

 

In de tweede helft is Harlingen er weer direct bij. Er komt een prachtige voorzet, en daar weet Leah Bergsma een prachtige 4-0 te scoren. Alle meiden werken hard en er is mooi samenspel. De verdediging Feah Migullas, Samira Stellingwerf, Lauryn Terpstra en Luna Brouwer, hadden er hele mooie verdedigende acties bij zitten, zodat het Roden niet lukte om te scoren. Als zij dan al op het doel schoten, waar onze topkeepster Sanne Bouma met de scepter (stick)zwaait, hield zij de ballen mooi uit het doel weg. Na ongeveer 20 minuten in de tweede helft, wist Annemarijn Hilarides wederom te scoren, 5-0. Het enthousiaste publiek klapte hard voor alle meiden, want wat stonden zij mooi te spelen. Ze bouwen het spel steeds mooi op en weten elkaar goed te vinden. Dan in de laatste minuten heeft Harlingen een strafcorner tegen. Maar de koelbloedige Sanne geeft iedereen nog wat laatste aanwijzingen. En er wordt tot drie keer toe flink op het doel geschoten, maar Sanne weet ze er elke keer weer uit te houden. En dan na twee keer 35 minuten klinkt het eindsignaal. Met een prachtige eindstand van 5-0 kregen de meiden van het publiek een hard applaus. Knap gedaan meiden D2.

 

Uitslagen HMHC

Dames 1 - Coevorden 15-0
Veteranen - Roden 1-1
Meisjes A1 - Quick Stick A3 5-2
Meisjes B1 - Leeuwarden B2 1-5
Meisjes B2 - Steenwijk B1 1-5
Meisjes C1 - Quick Stick C2 5-5
Meisjes C2 - Sneek C2 0-1
Meisjes C3 - Quick Stick C4 2-4
Meisjes D1 - Leeuwarden D4 0-2
Meisjes D2 - Roden D2 5-0
Jongens A1 - Geen wedstrijd  
Jongens B1 - Leeuwarden B2 3-1
Jongens D1 - Hondsrug D1 18-0

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geslaagde eerste wedstrijden Seagulls

14-05-2019

HOORN - Op een zonovergoten dag hebben de Seagulls op het complex van Urbanus te Hoorn hun eerste wedstrijden afgewerkt tegen Urbanus Hoorn en de Vrijbuiters uit Dronten.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

14-05-2019

HARLINGEN - Fc Harlingen heeft een prachtig weekend gehad.

De Vuurzee roeit in Grou

14-05-2019

GROU- Zaterdag 11 mei, 8.30 uur vertrekken we vol goede moed met een volle bus naar Grou, om daar een wedstrijd te roeien.

Reacties

Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen