Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Bij PLUS kun je van zondag 21 april tot en met zaterdag 27 juli 2019 exclusief sparen voor Tupperware van de hoogste kwaliteit.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC Nieuws

15-04-2019

HARLINGEN - Harlinger dames 1 geeft punten weg.

HMHC Nieuws Pien van Smeerdijk maakt het de aanvallers van Dash moeilijk.

Het begon goed afgelopen zondag: een strakblauwe lucht, zonnig, maar met een koude wind uit t noorden. Dus zonnebrand en thermokleding. De tegenstander was Dash uit Hoogezand. Een goede tegenstander, waar de meiden op het veld nog nooit van hebben gewonnen. Een goede uitdaging om vandaag te proberen de wedstrijd te winnen.

 

Voor het startsignaal van de wedstrijd bespraken de dames nog kort de aandachtspuntjes; communicatie, mandekking en werken voor elkaar. Met dit in het achterhoofd begon dames 1 vol goede moed aan de eerste helft.

 

Meteen merkte Harlingen dat dit wederom een zware wedstrijd zou worden. Toch werden er goede acties gemaakt en strafcorners geforceerd. Helaas zonder het vallen van doelpunten. Na een paar goede reddingen van invalkeeper Mette van Bruggen, één van de veldspeelsters van de dames, vielen er toch twee doelpunten van Dash snel achter elkaar. Harlingen liet echter hun hoofd niet hangen en vochten sterk door, maar helaas nog steeds zonder doelpunten.

 

In de rust werd besproken dat de dames zich echt aan de afspraken moest gaan houden om de wedstrijd een andere wending te geven. Ook werd een kleine aanpassing gedaan in de opstelling. De Harlinger dames waren hierdoor de tweede helft continu in de aanval. De bal kon de aanval iedere keer bereiken. Echter mocht de bal het doel niet in. Harlingen forceerde een paar strafcorners mede door de inzet van invalspeelster Merthe Scheffer en wist er dan toch eentje te benutten. Het was 1-3. Met nog maar één minuut op de klok zat winst er niet meer in. De tweede helft hebben de dames geprobeerd goed te maken wat er in de eerste helft misging. Echter waren 35 minuten niet meer genoeg en gingen de dames van Dash er met drie punten vandoor. De Harlinger dames hebben nu twee weken rust en spelen op 5 mei een uitwedstrijd tegen Daring, Veendam.

 

Team van de week: HMHC-team M8E-2 mix blijft ongeslagen

Sinds de winterstop zijn de dames en heer van Harlingen M8E-2 al ongeslagen. Het team van HMHC begon deze frisse, maar zonnige 13e april dan ook vol enthousiasme aan de thuiswedstrijd.

Al na 9 minuten wist Jogchem Dijkstra een prachtig doelpunt te scoren na een mooie combinatie aanval met Jill Schippers. Geruime tijd bleef de stand hetzelfde. De teams waren echt aan elkaar gewaagd. Luna Oldenburger wist aan het einde van de eerste helft bijna de 2-0 te scoren na een spannende aanval. Helaas ging de bal net voorlangs.

 

De zon liet zich in de 2e helft verdrijven door een dreigende wolkenpartij. De uitdrukking “april doet wat ie wil” bleek vandaag maar al te waar… Dikke sneeuwvlokken vielen uit de hemel en een straffe gure wind stak op. Op dit winterse weer waren de kinderen niet goed voorbereid. Het spel werd dan ook even stilgelegd om vervolgens gewapend met panter-, winter- en teddy jassen het veld weer te betreden en de wedstrijd moedig voort te zetten. De kou leek hen even in hun macht te hebben, maar na de 2-0 van Jogchem Dijkstra middels een fantastische backhand shot, leefde het team van Harlingen weer helemaal op.

 

Een kleine 10 minuten later wist Vere van der Zee de stand zelfs op 3-0 te brengen met een mooie push in de hoek. Gelukkig maakte de sneeuw weer plaats voor de zon, waardoor iedereen een beetje ontdooide. Een welkome afwisseling, ook voor de toeschouwers en begeleiders, want ook zij hadden het inmiddels behoorlijk koud gekregen. Stix Mix 8E1 liet zich niet uit het veld slaan en bleef fantastisch hockeyen. Dit werd dan ook beloond met een goal, na een prachtige aanval op het doel. Stand 3-1.

Al doet de stand wellicht anders vermoeden, toch moesten verdedigers Eva Dijkstra, Jente Beekhuizen en Marit de Boer samen met keeper Elise Drijfhout flink aan de bak om de aanvallers van Stix te weren. Er werd geweldig verdedigd en aangevallen. Aan het einde van de 2e helft scoorde Jogchem Dijkstra middels een harde poeier vanaf kop cirkel de 4-1. Jill Schippers wist met een mooie goal de wedstrijd te bezegelen. Eindstand 5-1.

Een prachtige uitslag! Goed gedaan bikkels!

 

Uitslagen HMHC

Dames 1 - Dash 1-3
Veteranen  - GHBS 9-3
Meisjes A1 - Stix A1 4-1
Meisjes B1 - Eelde B1 0-2
Meisjes B2 - Lemmer B2 3-2
Meisjes C1 - Graspiepers C1  3-1
Meisjes C2 - Lemmer C1 1-8
Meisjes C3 - Sneek C4 0-4
Meisjes D1 - Stix D2 11-0
Meisjes D2 - Leeuwarden D5 2-3
Jongens A1 - Afgelast  
Jongens B1 - Groningen B4 0-5
Jongens D1 - Quick Stick D1 7-0

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Foto's Edwin Kooren in tijdschrift voor turnfans

15-04-2019

HARLINGEN - De in Harlingen woonachtige fotograaf Edwin Kooren fotografeert sinds kort voor Turnsupporter.

Hallo vogelvrienden

15-04-2019

HARLINGEN - Dinsdag 16 april is het weer tijd voor een gezellige avond bij Vogelvereniging Introka.

Het avontuur van de Vuurzee

15-04-2019

HARLINGEN - De weersvoorspellingen voor het Harlinger Kampioenschap Sloeproeien konden bijna niet slechter.

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen