Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC Nieuws

28-10-2021

HARLINGEN - Met deze keer: Trimhockeyers doen goede zaken, Boekenactie en Start Najaarscompetitie.

Trimhockeyers HMHC doen goede zaken

Afgelopen maandag werden er weer de maandelijkse wedstrijden gespeeld door de trimhockeyers van HMHC. Iedere maand op een andere club in Friesland, deze keer aan de Westerzeedijk in Harlingen. Het werd weer een geslaagde avond met een gezellige nabespreking tussen alle teams.

 

De Harlinger trimhockeyers deden goede zaken. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen het altijd sterke Graspiepers uit Drachten. HMHC begon zeer sterk en kwam op een 1-0 voorsprong uit een strafcorner. Het leek er lang op dat het ook de eindstand zou worden, maar helaas scoorde Graspiepers vlak voor tijd toch nog op knappe wijze.

 

 

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen nieuwkomer Dokkum, dat dit jaar voor het eerst wedstrijden speelt. Voor een aantal spelers was het zelfs hun allereerste hockeywedstrijd. HMHC was duidelijk sterker en zette Dokkum vanaf het begin vast op eigen helft. Uiteindelijke eindigde de zeer sportieve wedstrijd in een 3-0 eindstand.

 

De Harlinger trimhockeyers handhaven zich na twee speelavonden in de top van de competitie! Na afloop hadden de trimmers dan ook het hoogste woord, waarbij de catering uitstekend verzorgd werd door Jeroen en Loes.

 

Zonder scheidsrechters kan er natuurlijk niet gespeeld worden. De wedstrijden werden deze keer weer prima gefloten door vader en zoon Nieuwland, Renée de Jong en Nienke Bijlsma. Ondanks dat bij trimhockey de sportiviteit voorop staat, is er ook wel het nodige fanatisme en is het fijn als de wedstrijden in goede banen worden geleid.

 

 

Ook deze keer deden er weer nieuwe en oude talenten mee bij HMHC. Heb je ook zin om (weer) te komen hockeyen? Je bent van harte welkom om op maandag mee te trainen met de gemengde groep (20.30 uur) en op donderdag met de damesgroep (19.30 uur). Een stick kun je altijd lenen op de club, een bitje kun je ter plekke aanschaffen. Overigens wordt er op maandagavond 15 november weer in Harlingen gespeeld.

 

Boekenactie bij HMHC

Misschien ken je ze wel, de jeugdboeken van De Berries, geschreven door Annemarie van der Eem. Ze gaan over hockey, voetbal, vriendschap, familie, spanning en humor. Annemarie is zelf oud top-hockeyer.

 

Door een actie van de uitgever in het kader van de boekenweek met als thema Worden wat je wil! mocht HMHC drie boeken verloten onder de jeugdleden. Deze boeken werden uiteindelijk gewonnen door Mayke Chentasing, Melle Welding en Ruben Roosma. Sandra Gerritzen van de Activiteitencommissie van HMHC overhandigde de boeken afgelopen woensdag aan de winnaars.

 

 

En helemaal leuk, misschien winnen ze ook nog wel een Berries hockeymiddag bij HMHC met de foto van een hockeyslalom om de boeken heen!

 

Najaarscompetitie start bij HMHC

Na een week rust vanwege de herfstvakantie begint komend weekend de najaarscompetitie voor de teams van HMHC. Deze week zijn alle trainingen weer begonnen. Zowel zaterdag als zondag wordt er volop gehockeyd aan de Westerzeedijk en kunnen we zien hoe de teams het doen in een nieuwe indeling. De seniorenteams spelen gewoon verder in de competitie waar ze al in zijn gestart, die loopt door tot het einde van dit seizoen.

 

Sponsoring

Begin dit seizoen is er een nieuwe sponsorcommissie gestart bij HMHC. Hillebrand Ypma en Douwe Sibma zijn intussen al in gesprek met een aantal nieuwe bordsponsoren, wat van groot belang is voor de club na de lastige Corona periode. Ook interesse in sponsoring vanHMHC? Via sponsoring@harlingermhc.nl kun je een bericht achterlaten, waarna beide heren contact zoeken om de opties te bespreken. 

 

Corona maatregelen

Komende week horen we van ons demissionaire kabinet of er veranderingen komen in de Corona maatregelen, tot die tijd blijven de huidige maatregelen gelden bij HMHC. Kom niet als je niet fit bent, houd je aan hygiëne maatregelen zoals handenwassen en de kantine is een afhaalpunt voor consumpties die je buiten kunt nuttigen. Iedereen is verder gewoon welkom op de club en alle binnenruimte zijn toegankelijk.

 

Spaaractie Plus Lunenborg

Het kan nog een paar weken! Spaar mee voor HMHC door je boodschappen te doen bij Plus Lunenborg. De munten kun je ook inleveren in de bak op de club.

 

Programma komend weekend

Zaterdag 30 oktober

09.30 uur HMHC ME6 - Lemmer

10.00 uur HMHC ME8 - Sneek

10.30 uur HMHC MC2 - Lemmer

12.00 uur HMHC MB2 - GHBS

12.45 uur Assen - HMHC MB1

14.00 uur HMHC JB1 - Sneek

15.45 uur Groningen - HMHC MC1

 

Zondag 31 oktober 

12.45 uur Meppel - HMHC Dames 

13.00 uur HMHC Jong Dames - Dokkum

13.00 uur GHBS - HMHC Veteranen

15.00 uur Dash - HMHC Heren

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Lokale boeren laten college zien hoe zij biodiversiteit vergroten

28-10-2021

HARLINGEN - Het college van burgemeester en wethouders brengt geregeld werkbezoeken aan bedrijven en organisaties.

Netwerkborrel voor alle ondernemers uit Harlingen

28-10-2021

HARLINGEN - Vrijdag 19 november is het de ‘Dag van de ondernemer’ en organiseert de gemeente Harlingen een netwerkborrel speciaal voor alle ondernemers uit Harlingen.

Gemeente Harlingen: Sluitende begroting 2022 vastgesteld

28-10-2021

HARLINGEN - Harlingen is financieel gezond en blijft investeren in projecten, beleid en voorzieningen.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis