Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC Nieuws 28 - 29 september

01-10-2019

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen weekend gespeelde wedstrijden.

HMHC Nieuws 28 - 29 september Dames 1: Melanie maakt weer een mooie rush over de rechterkant.

Funkeys

Hockey is er voor iedereen, dus ook voor de allerkleinsten! Om 4- en 5-jarigen alvast op een leuke en natuurlijke manier kennis te laten maken met sportief bewegen is er Funkey. Voor 4 tot 6-jarigen bieden wij Funkey! Bij Funkey gaat het om spelenderwijs goed leren bewegen: FUN in goed leren bewegen is KEY! De lessen starten na de herfstvakantie op vrijdag (1 november) van 16.15 – 17.00 uur.

 

Dames 1 laat groei zien

In tegenstelling tot het mooie weer van vorige week, mochten de dames vandaag in echt herfstweer hockeyen, regen dus. De dames wilden de volgende de 3 punten pakken, dus mooi hockey en doorzettingsvermogen stond centraal. Na het fluitsignaal zetten de dames van Harlingen, Assen gelijk onder druk. Hierdoor had Assen moeite om de bal weg te werken en wist Harlingen de bal regelmatig te onderscheppen. Na vele kansen wist Jenna Burkels na een voorzet van Hannamay Tjalsma de 1-0 te scoren. Niet te vergeten dat dit het gevolg was van het verdedigende werk van de dames in de achterhoede die steevast hun mannetje stonden. Edine Outhuijse was op de linkerkant niet te passeren.

 

Harlingen bleef erg sterk en kon de dames van Assen blijven verrassen. Na wederom een voorzet van Hannamay, kon Jenna via de rechterkant de bal perfect langs de keeper in het goal slaan. Het stond 2-0 voor de Harlingers. Echter, zakte Harlingen gelijk in en werd slordig. Hierdoor kon Assen direct met een counter de 2-1 scoren. Na de rust bleef Harlingen het tempo van Assen aanhouden, waardoor de stand snel op 2-2 kwam. Dit bleek een wake-up call voor de dames, want Harlingen begon het eigen spel en tempo weer op te pakken en kon hierdoor aanvallend veel laten zien. Door een slimme strafcorner via de linkerzijde was het een voorzet van Hannah Touwslager op Jente Bijlsma die de bal met een tip-in prachtig in het doel van de Assenaren kreeg, 3-2. Assen liet zich niet kennen en counterde gelijk na het tegendoelpunt en slaagde hierin. 3-3.

 

In de laatste minuten bleef Harlingen knokken. De overtuiging tot winnen was duidelijk zichtbaar. Ook deze week kon er hockeyt wat verbeterd worden maar door de strijdlust lieten de meiden prachtige aanvallen en onderscheppingen zien. Zo ook de laatste onderschepping van Joyce Heida, die resulteerde in een succesvolle 3 tegen 1 met de twee spitsen. Harlingen trok daardoor aan het langste eind en verliet met opgeheven hoofd het veld. De drie punten waren binnen met een welverdiende uitslag van 4-3. Aankomende zondag speelt Harlingen een uitwedstrijd in Drachten tegen koploper Graspiepers.

 

Dames 2 verliest in laatste minuut

Als eerste van de seniorenteams was het afgelopen zondag de beurt aan dames 2 thuis tegen Steenwijk. Ondanks het slechte weer lag het veld er prima bij. Al snel in de wedstrijd kwam Harlingen op voorsprong door het koelbloedig benutten van een strafbal door Maura van Koppen. Lang ging de wedstrijd gelijk op. Harlingen kwam 1-2 achter maar door een uitstekend doelpunt van Leandra Kingma werd de stand weer gelijk.

 

Helaas kwam Steenwijk uiteindelijk in de laatste minuut door de verdediging heen en lukt het Steenwijk om op de valreep nogmaals te scoren. Eindstand 2-3.

 

HMHC Heren 1 speelt twee wedstrijden in een weekend tegen Sneek en de Graspiepers uit Drachten

Afgelopen weekend konden de Heren 1 voor de eerste keer voor het eigen publiek spelen. Op vrijdag stonden zij tegenover de Graspiepers uit Drachten en zondag tegenover Sneek. Alex Nieuwland is sinds vorige week aangesteld als coach en zal de Heren dit seizoen leiden. De behoefte van vorige wedstrijden aan een volle bank werd dit weekend vervuld door Laurus Dijkstra, Vincent Steevensz en Jolt Borsch uit de jongens A1 en Hendrik Postma uit de veteranen. Na zijn afwezigheid aan het begin van het seizoen heeft Jan Oord zijn eerste minuten gemaakt en daarnaast speelt Niels Kappert sinds dit weekend voor de heren in plaats van de veteranen.

 

Op vrijdagavond was het ondanks het weer druk rond het veld. Clubleden die veelal training krijgen van spelers uit de heren konden nu kijken of zij zelf ook de voorgeschreven speelwijzen waarmaken. Ook de Graspiepers brachten toeschouwers met zich mee en zo werd het gezellig op de club.

 

De Harlingers begonnen scherp aan de wedstrijd en troffen een tegenstander die niet ingesteld was op een sterke tegenstand. Hierdoor kwamen de Harlingers op een voorsprong. De Graspiepers zakten hierna ver in om zo de Harlingers te verrassen met een snelle counter. Aangestuurd door de nieuwe coach trapten zij hier niet in en werden aanvallen veilig opgebouwd. Het eerste kwart werd zo rustig uitgespeeld.

 

In het tweede kwart kwamen de Graspiepers meer in hun spel en werd het spannend. Van beide kanten kwamen nu aanvallen waarin Harlingen uitblonk in samenspel en de Graspiepers gevaarlijk werden met hun snelle en technische aanvallers. De Graspiepers waren succesvoller in de afronding en scoorden twee keer voordat de rust begon. Na de rust lukte het de Harlingers niet om te scoren en kregen ze tussen hun pogingen om de achterstand in te halen nog drie goals tegen. Zo eindigde de wedstrijd in de stromende regen met 1-5.

 

Zondagmiddag kwam het ongeslagen Sneek op bezoek bij de Harlingers. Sneek bracht een andere speelstijl dan voorgaande tegenstanders. Tot nu toe speelden tegenstanders terughoudend en op de counter maar Sneek zette hoge druk op de opbouwende verdediging van Harlingen. Fouten in de verdediging werden zo zwaar bestraft maar tegelijkertijd lag er veel ruimte aan de andere kant van het veld waar de Harlinger spitsen gevaarlijk konden worden. Toch konden de Harlingers moeilijk onder de hoge druk uit komen en werd de wedstrijd vooral op eigen helft gespeeld. Sneek wist met een paar goed uitgewerkte tip-ins en strafcorners de verdediging te overtreffen en zes goals te scoren. Harlingen kwam niet tot scoren.

 

TEAM VAN DE WEEK | Meisjes C2 strijdend naar de overwinning

Nu we een paar weken onderweg zijn lijkt dit nieuw samengestelde team zijn draai te hebben gevonden. De meiden van C2 voelen elkaar steeds beter aan en vormen meer en meer een team. Dat uitte zich ook afgelopen zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen GHBS. Al vanaf het begin van deze wedstrijd zitten ze er lekker in en is de bal van Harlingen. Dit wordt meteen in de 5e minuut beloond wanneer Lotte de bal aangeeft en Ro hem er netjes inlegt. 1-0 en we zijn los.

 

GHBS gaat echter de uitdaging aan, neemt de bal mee naar voren en doet een poging voor 1-1 maar daarvoor is keepster Eeke hen te slim af. Ze speelt de bal naar Roos welke hem met een keurige lage bal overspeelt naar Lotte die door de snelheid over haar eigen benen struikelt en hem helaas moet laten gaan. In het tweede kwart van de 1e helft weet Nienke de aanval van GHBS abrupt te stoppen en neemt de bal over naar de zijkant waar helaas niemand staat en waar GHBS de bal in dank weer van haar overneemt.

 

Harlingen neigt net even iets te veel in het midden te spelen maar Puck weet daar verandering in te brengen door de bal naar de zijkant te spelen waar Annely hem ondanks de twee toesnellende spitsen van GHBS aanneemt en doorspeelt naar Roos. Helaas eindigt hier het spel, omdat de rest nog in het middenveld staat.

 

Hierover wordt o.a. kort geëvalueerd tijdens de rust en met de complimenten van hun coach op zak gaan ze het veld weer op. Met 3 wissels is er voldoende ruimte om fit en sterk te blijven deze wedstrijd en eveneens aan aanmoediging is geen gebrek. Doutzen ziet haar kans schoon als de bal haar wordt gegeven, neemt geen enkel risico en schiet vol op doel. Helaas een metertje of twee te hoog. GHBS blijft aanvallen en er ontstaat een machtig duel tussen Marit en haar tegenspeelster welke door Marit wordt gewonnen maar helaas niet door Harlingen wordt afgemaakt.

 

Als GHBS zich door onze verdediging weet te dringen en aanvalt op het doel weet Eeke ook deze bal te weren en is het de beurt aan Samira om de bal mee te nemen. Arwen staat nog helemaal vrij en behoudt de bal totdat Leah-Nova daar is om hem te benutten, maar zij schiet helaas tegen de paal.

 

Als Romy na een korte wissel weer het veld opkomt is ze vastbesloten en gaat ze recht op haar doel af. Maar GHBS weet de bal te keren en geeft hem een flinke poeier in de voor hun gunstige richting. Lise weet deze voor de zijlijn te stoppen en in een split second zwaait ze de bal voor de stick van Annely welke spontaan omsingeld wordt door drie tegenstanders en geen schijn van kans maakt. Het weerhoudt Harlingen er niet van om aan te vallen en stilzwijgend maar met maar een doel voor ogen gaan Lotte, Ro, Leah-Nova, Roos en Puck de battle aan voor het doel waar door Leah-Nova uiteindelijk de 2-0 wordt vastgelegd.

 

GHBS neemt nog een laatste corner en de 2-1 lijkt even heel dichtbij maar helaas voor hun zit Eeke haar stick hier in de weg en blokkeert zij hen hiermee de toegang tot het doel. Als het fluitsignaal wordt gegeven verlaten de meiden van C2 trots hun veld met een prachtige 2-0 op de teller.

 

Uitslagen HMHC

Dames 1 - HVA (Assen) 4-3
Dames 2 - Steenwijk D2 2-3
Meisjes B1 - HVA (Assen) 4-6
Meisjes B2 - Groningen B5  1-2
Meisjes B3 - Leeuwarden B5 1-3
Meisjes C1 - Sneek C2 2-1
Meisjes C2 - GHBS C6 2-0
Meisjes D1 - Stix D1 1-2
Meisjes D2 - Roden D3 5-1
Veteranen - Afgelast  
Heren 1 - Sneek H1 0-6
Jongens A1 - Leeuwarden A1 0-4
Jongens C1 - Groningen C1 0-26

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jeugdoverzicht fc Harlingen

01-10-2019

HARLINGEN - Een stormachtig weekend bij fc Harlingen, niet alleen qua weer maar ook qua wedstrijden.

Modeflitsen bij Zensa Moda

01-10-2019

HARLINGEN - Bladeren vallen, frisse temperaturen, bosgeuren, paddenstoelen en kastanjes, kortom het is herfst!

Nieuwe schepen Rederij Doeksen per april 2020 in de vaart

01-10-2019

HARLINGEN - De nieuwe LNG-catamarans van Rederij Doeksen worden in april 2020 in de vaart genomen.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Lichtboei De Lichtboei Food 80/20 Food 80/20 Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Broodje Nuchter Broodje Nuchter Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 De Lichtboei De Lichtboei Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten