RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC nieuws

14-10-2021

HARLINGEN - Met: Druk weekend voor Heren HMHC, Winst en verlies voor Dames teams HMHC en Herfstkampioenen bij HMHC.

Druk weekend voor Heren HMHC

Vrijdag avond stond de bekerwedstrijd tegen Roden op het programma. Roden, wat een klasse hoger dan Harlingen uitkomt en daar stijf bovenaan staat, was op papier de slechtst denkbare loting voor de mannen uit Harlingen en dat bleek ook.

 

Aan de eigen zeedijk werd Harlingen vanaf minuut 1 teruggedrongen. In de eerste helft konden de Harlingers amper van hun eigen helft afkomen en waren vooral bezig met tegenhouden. Dit resulteerde in een 5-0 ruststand voor de bezoekers. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Een paar kleine veranderingen in de opstelling zorgde ervoor dat de Harlingen af en toe onder de druk uit kwamen en zowaar een paar kleine kansen creëerde. Uit 1 van deze kansen kon de bekerspecialist Vincent Stevensz de eer nog redden voor de thuisploeg, maar met een 9-1 einduitslag was het vrij duidelijk wie de overwinning verdiende.

 

Het was een sportieve wedstrijd, met als hoogtepunt de HMHC-keeper bij wie zijn voetballersinstinct maar weer eens naar boven kwam en de bal vanuit zijn eigen cirkel het tweede veld op schoot. Al met al weer een hoop sensatie aan de westerzeedijk.

 

Zondag stond alweer de volgende kraker op het programma. De Friese Derby. Sneek was al vaker een geduchte tegenstander gebleken in het verleden en Harlingen had wat goed te maken. Na een enerverende transferperiode waar beide teams spelers uitwisselde met elkaar, waren de mannen uit Harlingen gebrand op een goed resultaat en bij een goed resultaat hoort natuurlijk een goede voorbereiding. Nadat ze vrijdag tot in de late uurtjes het doelpunt tegen Roden hadden gevierd, was het zaterdag weer onze doelpuntenmaker Vincent Stevensz die voor het feest zorgde. Deze keer omdat hij 18 kaarsjes mocht uitblazen.

 

Uitgeslapen gingen de mannen op weg naar Sneek. In Sneek aangekomen bleek dat beide teams zich toch minder goed hadden voorbereid dan voorafgaand gedacht. Bij Harlingen bleek dat Onno zijn schoenen was vergeten, waardoor hij noodgedwongen op de slagschepen van Remmert aan de wedstrijd moest beginnen en er met spoed een auto terug gestuurd werd om de schoenen op te halen. Bij Sneek bleek er personele problemen te zijn. Er moesten nog 4 spelers uit Lemmer komen en dus iets later dan de bedoeling was kon de wedstrijd dan toch beginnen.

 

Harlingen begon scherp aan de wedstrijd en werd direct gevaarlijk, waar de keeper van Sneek de eerste ballen nog kon redden, was het in de eerste strafcorner al raak. Na een uitgedokterde strafcorner variant tussen Vincent en Onno kon de laatste de bal achter de keeper krijgen. Daarna zakte het een beetje weg, waar Harlingen de overhand hield kwam Sneek er af en toe gevaarlijk uit. Uit een strafcorner aan het einde van het eerste kwart kon Harlingen toch zijn tweede goal maken. Jesse Jonkman was, na een mislukte strafcorner variant, het scherpst en tikte de bal binnen. Einde tweede helft kon Sneek alsnog aansluiting vinden. Eén van de vele strafcorners van Sneek verdween via de keeper in het net en zo werd het toch onnodig spannend.

 

In de tweede helft kreeg Harlingen echt de overhand. Harlingen ging als collectief doordrukken en dit bleek de doorslag te geven. Waar Sneek er niet meer uitkwam ging Harlingen beter hockeyen. De echt uitgespeelde kansen bleven uit en de keeper van Sneek haalde nog een paar keer knap de ballen uit de goal. Toch kon ons feestvarken Vincent met een knappe backhand alsnog de keeper verschalken. Andries Nieuwland prikte de laatste goal er nog in door alert te reageren na een mislukte sleeppush. 4-1 eindstand.

 

Volgende week staat Hardenberg thuis op het programma. Om half 3 beginnen de Heren. De dames spelen hiervoor om 1 3 uur. Dit belooft weer een heus spektakel te worden, dus reden genoeg om een kijkje te nemen! Graag zien we iedereen dan!

 

Jong Dames HMHC: hard work pays off

Afgelopen zondag stond er een thuiswedstrijd tegen Leeuwarden op de planning. De dames waren best zenuwachtig aangezien Leeuwarden een gewaagde tegenstander is, het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Na de bespreking en warming up waren de dames klaar om vol goede moed aan de wedstrijd te beginnen.

 

Na het fluit signaal speelde Harlingen meteen hoge druk, zoals afgesproken met de coaches. Na enkele minuten wist Annemiek Hettema dan ook de 1-0 te maken. Leeuwarden gaf niet op en wisten uit de strafcorner een prachtig goal te maken. Al snel wist Sterre de Ruyter de 2-1 te maken en stonden de jong dames van Harlingen weer voor. 

 

Na de rust, begonnen de dames niet al te best aan het derde kwart, waardoor al gauw de 2-2 viel en niet veel later de 2-3. Deze werd afgekeurd, omdat de bal niet in de cirkel was aangeraakt, de dames van Harlingen hadden geluk, werden meteen wakker geschud en wisten hun goede spel weer te herpakken. Niet veel later werd er in de cirkel van Leeuwarden een shoot gemaakt en kregen de jong dames van Harlingen een strafcorner. Esmee Kooistra gaf de bal strak aan op Sterre de Ruyter, zij speelde hem af naar Melanie Nota die de bal in het goal wist te tikken. 

 

In het laatste kwart hebben de jong dames van Harlingen stuk voor stuk gevochten om de 3-2 te behouden, ze wisten elkaar goed te vinden en door mooi samenspel en hard werk resulteerde dit in een welverdiende 3-2 winst. De aankomende twee weken hebben de jong dames van Harlingen even rust. 31 oktober staat er wederom een thuis wedstrijd op de planning tegen de jong dames van Dokkum om 13:00 uur!

 

Dames 1 laten punten liggen in Hoogezand….

Na een weekje rust mochten de Dames van HMHC weer een potje hockeyen. Er stond een wedstrijd in Hoogezand op het schema. De dames hadden er weer veel zin in maar wisten dat Dash dames 1 een gewaagde tegenstander is. Na een duidelijke bespreking en een warming up waren ze klaar om aan de wedstrijd te beginnen.


Na het fluitsignaal was het al snel duidelijk dat Dash dames 1 hoge druk speelde maar HMHC bleef rustig en kon de bal mooi rond spelen. Ook HMHC Dames wisten de dames van Dash goed onder druk te zetten waardoor zij de bal een aantal keren niet bij hun medespelers in de stick wisten te spelen. Dash kreeg vele strafcorners mee waarbij één strafcorner onze links half de bal keurig op de lijn wist te stoppen met haar stick maar de scheidsrechters besloten een strafbal te geven. Helaas scoorde de dames van Dash hierdoor de 1-0. Harlingen gaf de moed niet op en heeft nog vele kansen gecreëerd, maar de meiden wisten de bal niet tussen de palen te krijgen. In de slotfase van de wedstrijd was het Dash die aan het langste eind trok met een 2-0 overwinning.

 

Herfstkampioenen bij HMHC

Na de zomervakantie kon er gelukkig weer volop gehockeyd worden bij HMHC. De trainingen die vorig seizoen wel gewoon door konden gaan resulteerden in twee teams die herfstkampioen werden en een klassen hoger gaan spelen. Zowel MC1 als MB1 werden afgelopen zaterdag kampioen en vierden dat uiteraard na hun wedstrijd.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Voorbeschouwing: Zeerobben – Broekster Boys

14-10-2021

HARLINGEN - Wie haakt aan bij de middenmoot?

Hockey en herfstvakantie

14-10-2021

HARINGEN - De komende twee weekenden is het wat rustiger bij HMHC vanwege de herfstvakantie.

Zeekadettenkorps Harlingen en Urk naar Kornwerderzand

14-10-2021

HARLINGEN - Van 15 tot en met 18 oktober zullen tussen de 30 en 40 Zeekadetten in de leeftijd van 11 tot 18 jaar een najaarskamp houden.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Omdraai De Omdraai Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Omdraai De Omdraai Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Visie Events Visie Events HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn