Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk at the movies!

Heerlijk at the movies!

Op 16, 17 & 18 oktober wordt de parkeerplaats aan de Westerzeedijk in Harlingen omgebouwd tot een drive-in bioscoop. Bestel nu je tickets!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC Nieuws 16 en 17 november

19-11-2019

HARLINGEN - Team van de week: HMHC MB1 wint in Zuidhorn!

HMHC Nieuws 16 en 17 november De gezellige en gemotiveerde ploeg MB1.

De Harlinger MB1 hockey meiden speelden afgelopen zaterdagmiddag in Zuidhorn (Gr) een spannende wedstrijd tegen Westerkwartier MB1 om de eerste plaats in de 1e klasse Noord.

 

Westerkwartier speelde niet voor Sinterklaas, en liet al in 3e minuut zien, dat het over een uitstekende ploeg beschikt. Door een ongelukkig uitverdedigen van Harlingen, profiteerde de snelle rechterspits van de Zuidhornster meiden, waarna het scorebord de 1-0 vertoonde. Harlingen was niet gekomen om zich de ”kaas van het brood” te laten eten, rechtte de rug en zette hoge druk richting de cirkel van Weterkwartier. In de 11e minuut speelt Jill Burkels de bal richting Meike Burkels, waar zij zich niet bedenkt en de 1-1 laat aantekenen. Vanaf dat moment dicteerde Harlingen het eerste kwart. In de 15e minuut kwam uit een strafcorner toegekend aan Harlingen via eerst Robin Janssen, en hierna Inge Adema de bal aan de stick van wederom Meike Burkels, die de 1-2 wist te scoren. Op het deze zaterdag waterkoude hockeyveld van Westerkwartier golfde het spel het tweede kwart op en neer. Het Harlinger middenveld werkte hard, waar een Jill Burkels, Maud Hauser, Roos van Stee, Merthe Scheffer, Renee de Jong en Nynke Bijlsma afwisselend en prima combinatiespel lieten zien. Robin Janssen “jongleerde” samen met Meike Burkels en Merle Jorritsma als het spitsen-trio. Het defensieve blok met Dilwien Auraha als laatste man, en voorstopper Evelien Haak geflankeerd door de verdedigsters Denise Tilstra en Inge Adema speelden een solide wedstrijd. Invalkeepster Jildou Toering keepte de sterren van de hemel in deze zinderende wedstrijd. Zij pareerde de vele aanvallen richting het Harlinger doel! In de 33ste minuut scoort Meike een onvervalste hattrick. Op aangeven van Merle Jorritsma maakt zij de 1-3. Westerkwartier geeft niet op, en weet in het derde kwart de spanning erin te houden. Wanneer na goed doorgaan op het middenveld Maud Hauser op links Merthe Scheffer weet te bereiken, beslist deze met een prachtig boogschot de wedstrijd. Een zwaar bevochten 1-4 zege en eindstand. Met dit resultaat zijn de Harlinger meiden de trotse koploper! HMHC MB1, Come on!

 

Harlinger dames 1 sluit matig af

Afgelopen zondag speelden de Harlinger dames hun laatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft tegen Leeuwarden Dames 1. De enige echte Friese derby met helaas niet de uitslag die de Harlingers hadden gehoopt. Ze wisten dat het een uitdagende pot zou worden, maar dat weerhield ze niet. Het 1e kwart begonnen de dames sterk: opbouwend hadden ze veel getraind en dat was duidelijk zichtbaar. Het uitverdedigen ging steeds beter en opbouwend stond het goed. De een tweetjes werden gezocht, maar hoe dichter de Harlingers bij het Leeuwarder doel kwamen hoe minder goed het lukte. Het lag zeker niet aan de inzet van de Dames, maar helaas zat het geluk niet mee en verloren ze met 1-3. Nu gaan de dames eerst de zaal in en na de zaal zullen ze met geheven hoofd doorpakken waar ze dit seizoen mee begonnen! De Harlinger dames spelen 7 december hun eerste zaalwedstrijd en moeten op 8 maart weer het veld betreden aan de Westerzeedijk tegen Meppel.

 

Jessica van der Pol terug van weggeweest 
 

HMHC-heren gewaagd aan Roden

Afgelopen zondag speelden de heren voor eigen publiek tegen Roden. Met het doel om te eindigen in de middenmoot was Harlingen van plan punten te pakken tegen de nummer 7. Ook dit weekend is Vincent Steevensz weer ingevallen.

Roden nam de bal uit aan het begin van het eerste kwart en wilde gretig naar voren hockeyen. Harlingen, dat deze instelling aan het begin van de wedstrijd gewend is, wist hier koel op te reageren en na een interceptie de spitsen snel te bereiken. Zo werd Harlingen aan het begin van de wedstrijd gevaarlijk en werd het spel van Roden ontregeld. Toch lukte het de heren niet te scoren.

Na twee minuten rust was Roden op scherpte gebracht en kon de wedstrijd nu beide kanten op vallen. De Harlingers waren in balbezit rustig en hielden de bal in de groep, terwijl Roden met het hele team de cirkel verdedigde. Roden wist door middel van strafcorners dicht bij scoren te komen, maar door uitstekend keeperswerk van Jard Jissink wist Harlingen de nul te houden.

 

In de rust waren de Harlingers tevreden over het samenspel waarbij weinig werd weggegeven. Deze speelwijze werd daarom voortgezet in de tweede helft. Onder hoge druk werd koel en simpel uitgespeeld en door snel samenspel op het middenveld werden de spitsen vaak bereikt. Verdedigend wisten de Harlingers na een overname vaak niet een veilige pass te vinden, waardoor er langdurig verdedigd moest worden. Nadat de heren de bal uitnamen en de bal minstens twee keer langs elke verdediger en middenvelder werd gespeeld zonder balverlies te leiden, werd Vincent Steevensz bereikt op de kopcirkel. Vincent zag de keeper uitkomen met een blocksliding waar hij met een klein lopje overheen speelde en de 1-0 maakte. De opluchting was groot nadat beide teams vijftig minuten gelijk op gingen. Roden ging niet bij de pakken neer zitten en was nu gebrand de stand gelijk te trekken. Nog voordat het derde kwart voorbij was, lukte dit met een strafcorner die hoog in de rechterhoek werd gesleept. De Harlingers waren nu weer terug bij af en hadden twee minuten rust om hun slotakkoord te beramen. De heren wilden niks delen met Roden en gingen er nog een kwart keihard tegenaan. Roden had hetzelfde idee en knalde met de nieuw verkregen energie door de 1-1 nog een kwartier door. Na een lange tijd billenknijpen klonk het fluitsignaal en werd het veld verlaten met 1-1.

 

Sjoerd Nieuwland zet druk op speler Roden.

 

Uitslagen HMHC

Dames 1 - Leeuwarden  1-3
Dames 2 - GHBS D19 7-0
Meisjes B1 - Westerkwartier B1 4-1
Meisjes B2 - Leeuwarden B2 0-5
Meisjes B3 - Winschoten B1 0-2
Meisjes C1 - Leeuwarden C4 4-0
Meisjes C2 - Stix C1 0-5
Meisjes D1 - Eelde D1 2-3
Meisjes D2 - Dash D3 11-1
Veteranen - Quick Stick HB 4-9
Heren 1 - Roden H1 1-1
Jongens A1 - Lemmer A1 4-3
Jongens C1 - Dash C1  0-12

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Vertrokken naar onbekende bestemming

19-11-2019

HARLINGEN - Uit onderzoek van de gemeente Harlingen is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

19-11-2019

HARLINGEN - Zo’n zaterdag van de intocht van Sinterklaas is toch een andere zaterdag.

Jonge Seun met Pietenorkest

19-11-2019

HARLINGEN - Om afgelopen zaterdag de vele enthousiaste kinderen warm te houden tot de aankomst van Sinterklaas, zorgde het Pietenorkest voor muziek.

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Greenart Production Greenart Production Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie IJssalon Min12 IJssalon Min12 VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje