Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC nieuws

21-09-2022

HARLINGEN - Met: Dames 1, Dames O25, Heren 1 en de trimhockeyers.

Drie punten voor HMHC Dames op regenachtige Super Sunday

Afgelopen zondag was het zover; de eerste super Sunday van het seizoen. Ondanks het regenachtige weer stonden veel dames de DamesO25-1 aan te moedigen en kwamen ze gelijk in de wedstrijdsfeer.

 

Na het verlies van vorige week was iedereen in het team erop gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten en de 3 punten op eigen veld te bemachtigen. Na een sterke voorbespreking van coach Claire & Jurrit gingen de dames het veld op. Gelijk vanaf de warming-up was iedereen scherp en wisten ze wat ze te doen stond. Toen het fluitsignaal klonk waren ze gelijk in de wedstrijd en het duurde dan ook niet lang tot de eerste strafcorner behaald werd. Deze zat helaas niet, maar door het rustig opbouwen vanuit achter behaalden ze er nog een. Bam, 1-0 door een rebound van Nynke in een strafcorner. Deze eerste goal bewees voor de dames dat ze dit aankonden en niet veel later viel ook de tweede goal door een slag op goal van Joyce.

 

HMHC Dames O25 komt doelpunt tekort tegen Lemmer

Op zondag 18 september stond voor HMHC Dames 0-25 Lemmer op de planning. De meiden waren uitgerust, want ze hoefden pas 10:30 te verzamelen. De weersvoorspelling waren typisch voor Harlingen rond deze tijd. De meiden deden daardoor een lange warm up om warm te blijven.

 

De captain voor deze wedstrijd was de geweldige keeper Sanne Meier. Na het fluitsignaal begonnen de meiden aan de wedstrijd. Door een rommelig spel viel al heel snel de 0-1 voor Lemmer. Alleen de meiden lieten dit hierbij niet rusten. Ze stonden te vechten voor elke bal. Wat resulteerde in een geweldige kans! Tess meijer nam de bal snel uit waardoor ze een achterlijntje kon halen en perfect voor gaf aan Annemiek Hettema en zij wist de 1-1 te maken. De meiden verslapten wat en Lemmer merkte dat. 

image2.jpeg

In een paar minuten stonden de meiden van Harlingen, die zo lekker aan het spelen waren, ineens 1-3 achter. Onverdiend want het spel was beter. De meiden kregen in de rust een pep talk van de coaches Ron, Frank en onze keeper Sanne Meijer  had ook het een en ander te vertellen. 

 

In het derde kwart werd er hard gewerkt. Er werd een shootje gehaald, dat betekent strafcorner. De bal werd aangegeven van Imma van Dijk op Lilian Wijtsma en die wist de bal in het goal te pushen: 2-3 ! 

 

 

Alleen de meiden waren zo blij waardoor ze te graag wilden en veel ballen inleverde. Hierdoor wist Lemmer de 2-4 te maken. Niet met veel vertrouwen gingen ze het laatste kwart in. Jinte Burkels die al niet meer op de bank kon zitten van de zenuwen mocht eindelijk het veld in en dat was een goede keuze! Want Jinte Burkels, die vorig seizoen al een paar wedstrijden heeft in gevallen bij de Jong-dames, wist met een mooie backhand de keeper te passeren en de 3-4 te maken! Alle meiden waren blij want hoopte nog het gelijkspel uit het vuur te slepen, maar er was nog maar één minuut te spelen. Alles of niets. Toen klonk het eindsignaal en de meiden wisten het, net een doelpunt tekort!

 

Volgende week spelen de Dames 025 weer thuis, hopelijk met beter weer ! Ze spelen om 12:30 tegen Steenwijk. Zien ze je aan de Westerzeedijk?

 

Prinses Wilhemina op bezoek bij HMHC Heren aan de Westerzeedijk

Seizoen 22/23 zorgde voor een primeur voor de mannen van HMHC H1, want voor het eerst sinds het vormen van de huidige Heren 1 was er namelijk een trainster aangesteld voor het team. Iets wat natuurlijk hoge verwachtingen vanuit de technische commissie en het bestuur met zich mee brengt. Na een lange, maar nuttige voorbereiding was het de hoogste tijd om alles wat ze geoefend hebben in praktijk te brengen. 

 

Voor de eerste wedstrijd kwam PW (Prinses Wilhelmina) uit Enschede op bezoek. Na een wereldreis door verschillende tijdzones arriveerde de Enschedeërs, wellicht ietwat vermoeid, aan de Westerzeedijk. Een tocht die ze achteraf misschien liever niet hadden gemaakt…

 

Na 3 minuten was het namelijk al raak en kon Onno Onnes de scoren openen. Harlingen had het overwicht en creëerde meerdere kansen. Uit een ouderwetse scrimmage was het Andries Nieuwland die de 2-0 binnen werkte en niet veel later zorgde hij ook voor de 3-0 door vanaf de achterlijn de bal tegen het zijnet aan te pushen. 

 

Het tweede kwart was iets minder en de doelpunten bleven dus ook uit, maar na de rust herpakte de mannen uit Harlingen zich en gingen ze vrolijk verder met kansen creëeren en doelpunten maken. Vincent Stevensz maakte na rust nog een Hattrick en ook Onno kon vlak voor tijd nog zijn hattrick compleet maken en de eindstand bepalen op 8-0. 

 

Foto: Trotse coach Alex Nieuwland met zijn mannen op de foto na de 8-0

 

Al met al een goede teamprestatie waarin de mannen uit Harlingen niet alleen voorin uiterst effectief waren, maar ook achterin weinig kansen weggaven. Een teamprestatie waar ze nog vaak een voorbeeld aan mogen nemen. 

 

Volgende week spelen de Heren weer thuis. Ditmaal de topper tegen Assen! Graag zien ze iedereen weer langs de lijn!

 

Seizoen trimhockeyers HMHC begonnen in Sneek

Net als bij de andere teams van HMHC is ook het hockeyseizoen voor de trimhockeyers weer begonnen. Afgelopen maandag speelden de dames en heren van teamcaptain Erik Kappert hun eerste wedstrijden in Sneek. De eerste wedstrijd werd op het zandverstuiving gespeeld tegen Emmeloord. De Harlingers moesten duidelijk nog wennen, want ze verloren deze wedstrijd met 2-1. De tweede wedstrijd werd op het waterveld tegen Sneek gespeeld. Een sterke tegenstander, maar Harlingen speelde een prima partij. Helaas werd het 1-0 voor Sneek, wat zeker niet lag aan het uitstekende keeperswerk van invalkeeper Mascha Kerkhof.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Garagesale Byniastate

21-09-2022

HARLINGEN - Zaterdag 24 september a.s. is het zo ver!

RSG Simon Vestdijk zet in op mentale weerbaarheid

21-09-2022

HARLINGEN - Op RSG Simon Vestdijk is het nieuwe schooljaar alweer een aantal weken onderweg.

Kerkpoortsbrug weggetild

21-09-2022

HARLINGEN - In opdracht van Gemeente Harlingen gaat De Boer & De Groot de Kerkpoortsbrug restaureren.

Karsten Wonen Karsten Wonen Wellheat Shop Wellheat Shop De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen