Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC Nieuws

02-03-2020

HARLINGEN - HMHC Heren beginnen met winst na winterstop.

HMHC Nieuws Funkey hockey voor 4 en 5 jarigen ook dit jaar gratis bij HMHC.

De Heren van HMHC zijn de voorjaarcompetitie goed begonnen. De inhaalwedstrijd tegen Daring begon met een achterstand van twee punten. Al hadden de Harlingers veldoverwicht, toch wisten ze niet te scoren uit vele kansen. Na de rust werd de druk op de verdedigers uit Veendam opgevoerd en zo ontstonden meer kansen. In het laatste kwart liet de thuisploeg zijn tanden zien. Met 2-3 op het bord moesten ze knokken om nog wat te halen. De achterstand werd rechtgetrokken en op de valreep scoorden de Harlingers de 4-3. De Heren zijn klaar voor de rest van het veldseizoen.

 

Terugblik zaalseizoen

In de maanden december, januari en februari wordt er door de teams van HMHC in de zaal gehockeyd. Zaalhockey is uitstekend voor techniek, positiespel en natuurlijk voor het teamgevoel, omdat je gewoon door kunt spelen in de winterperiode. Het is in het voorjaar dan ook altijd merkbaar op het veld als spelers de hele winter doorgespeeld en getraind hebben in de zaal! 

 

Trainen gebeurt zowel in Harlingen als in Franeker. Helaas is er in Harlingen onvoldoende zaalruimte, vandaar dat de teams moeten uitwijken. Ook de thuiswedstrijden worden zowel in onze eigen Waddenhal als in De Trije in Franeker gespeeld. Zo’n 50 scheidsrechters hebben de thuiswedstrijden gefloten, een hele klus die weer prima geklaard is. Ter voorbereiding is er zelfs een clinic in Amsterdam gevolgd bij Robert Tigges, de coach van de dames van Amsterdam (landelijke hoofdklasse) en zelf topzaalhockeyer.

 

Een aantal meiden B werden verrast door een clinic gegeven door Robert Tigges, de coach van de dames van Amsterdam (landelijke hoofdklasse) en zelf topzaalhockeyer. 

 

Er hebben deze winter weer vele teams in de zaal gespeeld. Van de F-jes tot aan de senioren, op alle niveaus binnen HMHC. Er werden wedstrijden gewonnen en verloren, en MB1 is zelfs kampioen geworden, maar er is vooral met veel plezier en inzet gehockeyd in de maanden dat we vanwege het weer niet op het veld terecht kunnen. Ook komend seizoen zullen we weer veelvuldig in de zaal spelen, waarbij we ernaar streven dat iedereen gaat zaalhockeyen. 

 

Meiden MD1 in nieuwe jassen

Afgelopen vrijdag 28 februari was het dan zover. In de eerste week van dit jaar, waarin de meiden van HMHC D1 de trainingen op het veld hervatten, was daar een grote verrassing verzorgd door een van de ouders van het team. Arjen Hameter heeft zich opgeworpen als sponsor van de meiden D1 waar zijn dochter Bente ook deel van uitmaakt. Hij heeft de meiden in een prachtig vest gestoken waarop de achterkant de naam van zijn bedrijf, "Sterk Standbouw" prijkt. De vesten werden uitgereikt door zijn dochter Bente. De meiden hebben het vest niet meer uitgehad tijdens de training, zo trots!

 

Meiden D1 gesponsord door Sterk Standbouw.


 

Nuttige oefenwedstrijd MB1 in Lelystad

Afgelopen zaterdag speelden de MB1 een oefenwedstrijd tegen Lelystad ter voorbereiding op hun competitie in de landelijke subtop-klasse. Na een koude strijd met een bak regen en harde wind eindigde de wedstrijd in 1-2 winst voor de Harlinger meiden. Zij hebben dan ook niet alleen lekker gehockeyd, maar de begeleiding van de meiden heeft goede aandachtspunten mee naar huis kunnen nemen. Ook de meiden zelf hebben huiswerk meegekregen om medezeggenschap te hebben over wat ze komende tijd gaan laten zien. Het zal een zware competitie worden, maar de meiden hebben er erg veel zin in!

  

Goede opkomst bij ledenvergadering

Afgelopen donderdagavond vond een algemene ledenvergadering plaats in het clubhuis van HMHC. In een vol clubhuis deed het bestuur verslag van het vorige seizoen en werden de financiële cijfers doorgenomen. HMHC is een bloeiende vereniging met bijna 300 leden, iedere zaterdag en zondag is er volop activiteit aan de Westerzeedijk. Voorzitter Frank Burkels legde de aanwezige leden uit dat een contributieverhoging echter nodig is, omdat HMHC voortdurend investeert in hockey en haar trainers en de kosten jaarlijks stevig toenemen. Dit werd met algehele stemmen aangenomen.  

 

Het bestuur kreeg decharge over vorig jaar, waarna penningmeester Angela Bouma aftrad en Hans Rienks als nieuwe penningmeester werd benoemd. Ook werd gesproken over de integratie van zaal- en veldhockey, zodat het vanzelfsprekend wordt dat zoveel mogelijk leden zowel hockeyen op het veld als in de zaal. In de volgende ledenvergadering in mei wordt dit wederom besproken in de aanloop naar het volgende seizoen. 

 

Ook dit voorjaar weer gratis Funkey hockey voor 4- en 5-jarigen

Bij HMHC hebben we een bloeiende jongste jeugdafdeling. Zo’n 30 jongens en meisjes hockeyen een of twee keer per week aan de Westerzeedijk onder begeleiding van ervaren hoofdtrainers en actieve jeugdtrainers. De jongste groep (4 en 5 jaar) noemen we Funkey hockey (Fun is the key), daarna gaan de kinderen door naar de F-jeugd (6 en 7 jaar). De Funkeys trainen wekelijks op vrijdag en de F’jes trainen zelfs twee keer: op woensdag en vrijdag, waarbij ze ook nog wedstrijden spelen op zaterdagochtend.  

In de afgelopen ledenvergadering is besloten om het mogelijk te maken dat de Funkey groep gratis kan hockeyen. Ook blijven we vanuit HMHC-activiteiten voor en op scholen organiseren, zodat iedereen kennis kan maken met hockey. Dus heeft jouw zoon of dochter zin om lekker buiten te sporten en interesse in teamsport, kom dan vooral eens langs voor een proeftraining. 

 

Trimhockeyers spelen gewoon door op het veld

In Harlingen staan zowel op vrijdagavond als maandagavond twee groepen met trimhockeyers op het veld. Zij trainen ook in de winterperiode gewoon buiten door, zolang het weer (geen vorst) dit toelaat. Trimhockey teams bestaan uit zowel dames als heren en zijn gericht op iedereen die wil (leren) hockeyen. Dit zijn vaak ouders van leden, maar ook dames of heren die ooit al eens gehockeyd hebben of gewoon lekker een keer in de week buiten willen sporten. 

 

Een keer per maand spelen de trimmers een aantal wedstrijden tegen teams van de andere hockeyclubs in Friesland. Op de maandag voor de kerstvakantie werd bijvoorbeeld in Leeuwarden een wintertoernooi gespeeld door Leeuwarden, Drachten, Sneek en een team uit Harlingen. De uitslagen worden niet bijgehouden, maar het was weer een geslaagde en gezellige avond met wederom een prima derde helft.  

Ook zin om met hockey te beginnen of het weer op te pakken? Je bent van harte welkom om mee te trainen op maandagavond om 20.00 uur (heren en dames) of op vrijdagavond om 18.45 uur (dames) aan de Westerzeedijk. 

 

Komende zondag Super Sunday

Op zondag 8 maart a.s. wordt alweer de eerste Super Sunday van dit voorjaar georganiseerd. Alle zondagteams spelen dan thuis, dus zowel Dames 1 als Dames 2, Heren als Veteranen. De hele dag is er hockey en gezelligheid (muziek, hapje en drankje) aan de Westerzeedijk. Kom dus vooral kijken, ook voor onze jonge leden is er natuurlijk gelegenheid om zelf te hockeyen.

 

Programma thuiswedstrijden Westerzeedijk

Zaterdag 7 maart

09.00 uur MF1 – Sneek

10.00 uur MD1 – Eelde

10.30 uur MD2 – Leeuwarden

12.30 uur MC1 - Assen

13.30 uur JC1 – Sneek

15.00 uur MB3 - Sneek

 

Zondag 8 maart

10.15 uur Veteranen – Roden

11.45 uur Dames 2 – GHBS

13.15 uur Dames 1 – Meppel

14.45 uur Heren 1 - Meppel

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

VVH Dames 1 pakt weer 4 punten!

02-03-2020

HARLINGEN - Na twee weken vrij te hebben gehad mochten we vandaag weer in het trouwe blauw.

Ruime en verdiende overwinning fc Harlingen

02-03-2020

HARLINGEN - In een winderig Leeuwarden namen MKV'29 en fc Harlingen het tegen elkaar op.

Harlingers doen mee aan afvalonderzoek- aanmelden nu mogelijk

02-03-2020

HARLINGEN - Wethouder trapt campagne af, met ophangen labels aan containers.

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Food 80/20 Food 80/20 DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Greenart Production Greenart Production Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Broodje Nuchter Broodje Nuchter Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen