Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC nieuws

24-05-2022

HARLINGEN - HMHC MB1 wint, Sport BSO en nieuwe lichting scheidsrechters.

HMHC MB1 wint met ruime cijfers in Leeuwarden

Zaterdag 21 mei gingen de meiden van MB1 naar Leeuwarden, om een leuke pot te hockeyen. Ze waren wel wat zenuwachtig voor deze wedstrijd omdat ze op een waterveld moesten spelen, maar hadden er allemaal ook veel zin in.

 

Arwen van Koppen viel in om te keepen. Gelukkig had ze niet veel te doen, want de meiden van MB1 begonnen al direct scherp aan de wedstrijd! Ze hadden afgelopen week geoefend op strafcorners en dat was direct zichtbaar in de wedstrijd. Het eerste doelpunt werd dan ook meteen in de eerste strafcorner gemaakt, door Julliët en daarna nog een goal uit een strafcorner door Doutzen. Na een prachtig 1-2tje van Lieke en Julliët viel het 3e doelpunt voor de Harlinger meiden. Het 2e en 3e kwart zakte Harlingen wat in. Ze gingen wat slordiger hockeyen en er ontstond chaos wat zeker niet nodig was.

 

In de rust kwamen de meiden bij elkaar om te bespreken wat anders moest en daarna gingen ze er weer tegen aan. Er kwamen veel acties maar ze gingen er niet in. Na vele doelpogingen schoot Pien de bal zo het dak van het goal in, 4-0! De meiden hadden de smaak te pakken en gingen door, al snel viel de 5-0 door een backhand van Jinte. Ook de 6-0 was een goaltje uit de strafcorner door Julliët!

 

 

Harlingen liet daarna de kansen liggen, en Leeuwarden kwam wat meer in de aanval. Leeuwarden scoorde nog 2 doelpunten, dit was dan ook de eind uitslag. Na een warme middag met mooie goals was de eind uitslag 6-2. De volgende en echter ook laatste wedstrijd van dit seizoen is op 11 juni thuis aan de Westerzeedijk. Woensdag a.s. spelen ze een oefenwedstrijd tegen de jongens van HMHC JB1. Kom je de meiden aanmoedigen?

 

Sport BSO bij hockeyclub HMHC

Al een aantal jaren maakt Eigen&Wijzer gebruik van de hockeyvelden van HMHC aan de Westerzeedijk voor de Sport BSO Fantifit. Niet alleen met hockey, maar allerlei vormen van sporten en bewegen. Ieder kind uit Harlingen e.o. tussen de 4 en 13 jaar is welkom. Naast de sportvelden wordt de kantine van HMHC gebruikt en de Waddenhal.

 

De Sport BSO biedt meer dan sport alleen, ook worden allerlei andere activiteiten als workshops georganiseerd. En kinderen denken zelf ook mee om leuke dingen te organiseren. En erg handig: deze Sport BSO kan gecombineerd worden met andere BSO’s waarbij vervoer georganiseerd wordt en, als je wel al hockeyt, kun je direct door naar je training bij HMHC.

 

Meer weten? Je vindt alle informatie via www.eigen-en-wijzer.NL/bsofantifit-Harlingen/

 


HMHC leidt weer nieuwe lichting scheidsrechters op

Sportwedstrijden kunnen niet worden gespeeld zonder scheidsrechters. Bij hockey is het de gewoonte dat ouders en oudere leden scheidsrechter of spelbegeleider (jongste jeugd) zijn. Zo zorgen we er met elkaar voor dat er ieder weekend vele wedstrijden kunnen worden gespeeld.

 

HMHC leidt ieder jaar weer een serie nieuwe scheidsrechters en spelbegeleiders op. Dat was in de Corona periode best lastig, omdat een deel van de opleiding natuurlijk op het veld plaatsvindt. Want daar zie je het best hoe je moet lopen, waar je het beste kunt gaan staan en hoe om te gaan met bepaalde spelsituaties als een strafcorner. Bovendien is het een prima moment om je kennis van spelregels, die zo nu en dan veranderen, op te frissen.

 

Afgelopen week begon weer een grote groep deelnemers aan de opleiding die al vele jaren wordt verzorgd door Alex Nieuwland. Binnenkort doen ze examen, veel succes! Wil je de volgende keer ook meedoen aan deze korte opleiding? Stuur dan een bericht aan tc@harlingermhc.NL.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeer geslaagde Meet & Greet middag voor fc Harlingen Vrouwen 1 en MO11-1

24-05-2022

HARLINGEN - De jonge spelertjes van fc Harlingen MO11-1 beleefden een prachtige zaterdagmiddag.

Eerste cultuurbijdragen uit het Roel Sluiter Fonds

24-05-2022

HARLINGEN - Ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Roel Sluiter is uit naam van hem een fonds ingesteld.

Straatfestival Harlingen viert zaterdag 18 juni haar 30e editie!

24-05-2022

HARLINGEN – Na twee jaar wachten vieren we dit jaar de 30e verjaardag van het Straatfestival in Harlingen!

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Wellheat Shop Wellheat Shop Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje