Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC Nieuws

28-05-2018

HARLINGEN - Meisjes D3 speelt een uitstekende wedstrijd, maar verliest nipt

HMHC Nieuws Yell meisjes HMHC D3.

Afgelopen Zaterdag speelde Meisjes D3 uit tegen de Sneker Mixed Hockey Meisjes D5.

Omdat het team dit jaar geplaagd wordt door blessures was het nog spannend of de wedstrijd wel plaats kon vinden, maar gelukkig waren de speelsters Marit, Imma, Doutzen en Romy uit MD2 bereid het team te versterken. Na een intensieve warming-up en inslaan klonk om 10:15 het startsignaal.

 

Het was meteen al duidelijk dat de beide teams aan elkaar gewaagd waren. De nog altijd met een knieblessure kampende Riemke Dijkstra wist zich gesteund door de verdedigers de goal goed te verdedigen. Na 15 minuten viel het eerste doelpunt in het voordeel van Harlingen. Anouk Wijtsma kreeg de bal in de cirkel gespeeld en wist hieruit het eerste doelpunt te scoren. Een kwartier later bracht Sneek het spel op 1-1 en zo gingen ze ook de rust in.

 

De coaches konden alleen maar concluderen dat de speelsters goed in het spel zaten en de meiden gingen met enkele kleine aanwijzingen en vol goede moed de tweede helft in.

 

Enkele minuten na de rust wist Samira Stellingwerf Harlingen op voorsprong te zetten door de 1-2 te scoren. Luid gejuich vanaf de zijlijn door de altijd enthousiaste supporters van het team, maar de pret mocht niet lang duren want Sneek wist binnen redelijk korte tijd de stand op 2-2 te zetten. Het team uit Sneek wist daarna uit een strafcorner op 3-2 voorsprong te komen.

 

Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam Sneek wederom het doelgebied van Harlingen binnen. De keepster hield het hoge schot op doel goed tegen, maar Sneek pakte direct op en kwam weer op het doel af. Het werd erg druk voor de goal van Harlingen, na enkele actie wist de keepster al liggende de bal nog enige tijd uit de goal te weren maar met drie sticks op de bal rolde deze net achter de lijn en eindigde de wedstrijd met 4-2.

 

De Harlinger Veteranen op naar het kampioenschap

Afgelopen zondag speelden de Harlinger veteranen een thuiswedstrijd tegen Roden. Met hun koploperpositie beloofde het weer een mooie wedstrijd te worden. Het was warm weer, maar daardoor was er veel publiek aanwezig. De veteranen begonnen sterk en zetten mooie aanvallen neer door goede combinaties. Na een tijd begon de vermoeidheid op te spelen en werd de sfeer er niet beter op. Dit kwam ook het spel niet ten goede, waardoor de Harlingers op een achterstand van 0-2 kwamen. Toch knokten ze door en konden ze gebruikmaken van twee voordeelsituaties. Niels Kappert stond tweemaal goed positioneert en kon de bal in het doel van Roden schieten.

 

De teams begonnen feller te spelen. Waar Harlingen aan het begin van de wedstrijd nog de overhand had, waren de teams nu aan elkaar gewaagd. Na een gevaarlijke hoge bal op het lichaam van spits Don Hofmann werd een strafcorner verdiend. Na een miscommunicatie op de kop van de cirkel was het Daniël Schaaf, die na de miscommunicatie genoeg ruimte kreeg om de bal in het doel van Roden te schieten.

 

Roden liet het hier niet bij zitten en kwam nog met een counteraanval. Roden schoot de bal hoog in, waarna keeper Maarten Veenstra met een geweldige redding kwam met het puntje van zijn stick. Hierdoor konden de Harlinger veteranen met winst van het veld afstappen.

 

Aankomende zondag is het Super Sunday op de Harlinger mixed hockeyclub en spelen de veteranen om 11.00 uur de kampioenschapswedstrijd tegen Leeuwarden gevolgd door een wedstrijd van Dames 1 tegen gelijkwaardige tegenstander Hardenberg om 12.45 uur.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Het bruist zaterdag 2 juni om 15.00 uur op de Willemskade in Harlingen!

28-05-2018

HARLINGEN - Zaterdagmiddag 2 juni worden honderden mensen op de kade in Harlingen verwacht om het Tall Ship Wylde Swan, met aan boord 28 havo- en vwo-leerlingen, 4 bèta-docenten en 8 bemanningsleden, te verwelkomen.

Zomertentoonstelling 'Flowers and birds' bij galerie de Vis

28-05-2018

HARLINGEN - De zomertentoonstelling bij de Harlinger galerie de Vis brengt precies dat, waar we vanaf het voorjaar volop van kunnen genieten: de natuur in volle glorie.

Na een topseizoen, Fc Harlingen JO11-3 KAMPIOEN!

28-05-2018

HARLINGEN - De titel zegt het al, fc Harlingen JO11-3 is KAMPIOEN!

Reacties

Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen