RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC nieuws

30-09-2021

HARLINGEN - Succesvol weekend voor Damesteams HMHC en HMHC Heren doen weekend Assen

Jong Dames wint verdiend van Graspiepers

Zondag ochtend 26 september stonden de Jong Dames van Harlingen al vroeg op de club, fris en fruitig. Sommigen een beetje met een kater, maar ze gingen er allemaal voor. De wedstrijd van de veteranen liep wat uit dus uiteindelijk begon de wedstrijd 20 over 12. Het regende zelfs een beetje, maar tijdens de wedstrijd brak de zon door, een goed teken.

 

De wedstrijd begon goed met onze trouwe supporters aan de kantlijn en Harlingen dominant in het veld. Er vielen veel kansen, maar er vielen helaas geen goals na het eerste kwart. Gelukkig viel vlak voor de rust de 1-0 voor de Harlinger Jong Dames. Hierdoor was er veel hoop voor de tweede helft. In het derde kwart viel al snel de 2-0 voor Harlingen. Hierna volgden nog veel kansen en zelfs de tegenstander bood nog weerstand door een counter, maar gelukkig was daar trouwe keepster Sanne die hem tegenhield waardoor het uiteindelijk 2-0 is gebleven.

 

Het was een mooie wedstrijd om te kijken met af en toe wat spanning maar Harlingen was zeker dominant. De wedstrijd mooi afgesloten met een heerlijk klaargemaakte lunch met onder andere pastasalade, stokbrood en verse soep gemaakt door Els, waar de tegenstander ook nog even mee at. Zo werd het weekend mooi afgesloten voor de Jong Dames van Harlingen.

 

Dames 1 laat het publiek genieten op deze mooie zondag

Dames, het was een mooi hockey zondag zeiden de coaches trots na het gelijkspel tegen Quick Stick Heerenveen. Harlingen kwam het veld op met gezonde zenuwen verwachtende een pittige pot te spelen tegen een moeilijke tegenstander. Na het eerste fluitsignaal gaf Harlingen goede hoge druk, waardoor de bal niet in de eigen cirkel te vinden was. Het tweede kwart begon iets minder sterk, Quick Stick kreeg een strafcorner die zij na heel wat overspelen net over de lijn kregen, 0-1.

 

Maar de Harlinger dames gaven de strijd niet op! De dames zette de hoge druk goed door en wisten een aantal mooie kansen te creëren die ze helaas niet wisten te benutten. Door mooi samenspel en de wil om niet van deze dames te verliezen wist de dames na een harde klap in de goal de 1-1 te scoren.

 

Hierna kwam er heel wat energie vrij bij zowel de dames van Harlingen, de dames van Quickstick en het publiek. Het spel van Harlingen zakte hierdoor iets in waardoor Quickstick nog wat kansen kreeg en zelfs een strafcorner meekreeg. Gelukkig wisten de Harlinger Dames zich te herpakken waardoor de wedstrijd eindigde met een 1-1 eindstand. Er had zeker meer in gezeten voor de Harlinger dames, maar met deze uitslag zijn de dames ook zeker niet ontevreden!

 

Aankomend weekend zijn de Harlinger Dames een weekendje vrij, waardoor ze genoeg tijd en energie hebben voor de uitwedstrijd tegen Dash op 10 oktober. Na de derde competitiewedstrijd hebben de meiden en staff hun verbeterpuntjes helder en gaan ze hier volop op trainen.

 

HMHC Heren door naar volgende ronde in Silver Cup…

Na een weekend rust mochten de mannen het afgelopen weekend maar liefst 2 keer opdraven. Vrijdag speelden zij aan de eigen Westerzeedijk tegen Assen voor de felbegeerde zilveren cup en op zondag was wederom, net als vorig jaar, Assen de tegenstander ín Assen.

 

Vrijdag, nadat de Heren met z’n allen bami op de club hadden gegeten, gingen ze vol goede moed de wedstrijd in. In het eerste kwart werd direct duidelijk dat de bami zijn werk deed, want na 1 kwart stond het al 2-0 na doelpunten van Sjoerd Nieuwland en Vincent Stevenzs. Die laatstgenoemde beleefde de avond van zijn leven, want nog voor de rust tikte hij de 3-0 binnen. Geen vuiltje aan de lucht dus.

 

Het 3e kwart verliep wat stroever. de heren, die overigens maar met 12 man stonden, omdat o.a.  ‘veteraan’ Niels Kappert zulke goede zaken heeft gedaan dat hij zomaar een weekendje op Ibiza kan vertoeven, begonnen wat vermoeid te raken en dit resulteerde in wat slordigheden en dus een paar kleine kansen voor Assen die wat meer aandrongen.

 

Het 4e kwart begon voorspoedig. Direct na het fluitsignaal was het Onno Onnes die Vincent Stevensz kon bereiken met een uitgemeten scoop, waarna Vincent simpel de keeper omspeelde en zo zijn hattrick kon maken. Assen drong hierna aan waardoor er ruimtes ontstond voor Harlingen, die deze goed benutte en Vincent alweer zijn 4e doelpunt van de avond kon maken.

 

De schaarste in wissels begon toch echt zijn tol te eisen bij de heren. Waar de heren bij bosjes neervielen met kramp scoorde Assen nog 2 doelpunten. En het enige wat de Harlingen nog pakte waren kaarten. Met 9 man wisten de heren nog een strafcorner te versieren die wie anders dan onze man van de avond, Vincent Stevensz, kundig in de kruising pushte. Hierna scoorde Assen nog 1 keer wat resulteerde in een 6-3 eindstand.  Weer een mooie avond voor de Harlinger cup fighters!

 

 

…Maar verliezen in Assen

Zondag stond voor de mannen wederom Assen op het programma. Deze keer was het aan Harlingen om deze barre tocht te maken. Waar vorig jaar nog kansloos verloren werd in Assen nadat de Heren ze uit het bekertoernooi hadden geknikkerd, waren de mannen van Harlingen er op gebrand om er deze keer een beter pot op het waterveld te leggen.

 

Ondanks de afspraken begon Harlingen de wedstrijd zwak. Het eerste kwart was vooral traag en moesten ze wennen aan de onverwachte warmte op het veld. Nadat het tactisch iets anders werd neergezet in het 2e kwart kwamen de mannen beter in de wedstrijd en werden de eerste kansen gecreëerd. Doordat beide teams de wedstrijd van vrijdag nog in de benen hadden en de mannen van Harlingen wederom niet meer dan 12 man bij elkaar konden krijgen, werd het nog niet zo’n spektakel als eerder het weekend.

 

In het 3e kwart probeerde Harlingen wat meer door te drukken wat resulteerde in een aantal grote kansen. Waar Vincent Stevensz zijn vizier vrijdag nog op scherp had staan, is hij deze naar alle waarschijnlijkheid in het feestgedruis verloren. Hoewel de mannen van Harlingen echt de betere kansen creëerden was het toch Assen dat de 2-0 maakte.

 

Harlingen moest nu op zoek naar de aansluitingstreffer. Met nog 5 minuten op de klok kregen ze met een strafcorner een uitgelezen kans om deze te maken. De bal werd hard ingepushd tegen het lichaam van de lijnstopper van Assen, waardoor na wat protesten de bal op de stip ging. Dit is de laatste jaren met Sjoerd Nieuwland een zekerheidje en zo dus ook deze keer

 

Met nog 5 minuten op de klok ging Harlingen nog opzoek naar de gelijkmaker, maar deze werd niet gevonden. Licht teleurgesteld stapte Harlingen van het veld. Een gelijk spel was terechter geweest was de eindconclusie in de derde helft.

 

Volgende week spelen de heren weer aan de vertrouwde Westerzeedijk, ditmaal tegen Steenwijk. Om half 3 begint dit spektakel tegen deze hoogvlieger uit de 4e klasse. Tot dan!

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

RSG Simon Vestdijk in BNN-VARA ‘Wat verdien je’

30-09-2021

HARLINGEN - Voor het BNN-VARA programma ‘Wat verdien je’ van Astrid Joosten zijn diverse leerlingen van RSG Simon Vestdijk geïnterviewd.

Uit de schatkamer van... Frank Buikhuizen

30-09-2021

HARLINGEN - Donderdag 30 september is het weer zover om 19.00 uur 'Uit de schatkamer van…': Frank Buikhuizen.

Inloopavond Van het gas af!

30-09-2021

HARLINGEN - Donderdag 7 oktober 2021 tussen 19.00-21.00 uur organiseert de gemeente Harlingen een inloopavond op de Waddenpromenade 1 in Harlingen.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Food 80/20 Food 80/20 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Omdraai De Omdraai Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber
De Omdraai De Omdraai De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Copini Opticiëns Copini Opticiëns