HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC MA1 – GHHC MA1, een energieke 1-1

28-06-2021

HARLINGEN - Schitterend weer en gelukkig als vanouds weer een wedstrijd met publiek.

De Harlinger meiden MA1 namen het zaterdag op in een oefenwedstrijd tegen het vermaarde GHHC Groningen MA2. GHHC Groningen MA2, een technisch en tactisch verfijnde ploeg. HMHC MA1 Harlingen, een team welk vandaag, na jaren met elkaar gespeeld te hebben, afscheid nam van de juniorentijd. 

 

Er werd gestreden om de HMHC MA Waddenzee hockey trofeeDeze trofee staat voor sport, passie en plezier. Dat het een oefenwedstijd betrof, dat deed niets af aan de inzet van de beide ploegen. In de geest van Harlingen Havenstad, “golfde” het spel op en neer. Harlingen creëerde een behoorlijk aantal kansen, waar GHHC eveneens van zich deed spreken. Beide keepsters hadden echter besloten om gebruik te maken van de ‘ouderwetse zeeweringmethode’. De methode welke zich kenmerkt als; ‘alle ballen zijn voor de keepster’, er komt er niet één doorheen! Beide keepsters speelden een ’dijk van een wedstrijd’.

 

 

De uiteindelijke 1-1 was volgens de aanwezige sportjournalisten van de Dagblad van Noorden en de Leeuwarder Courant gezien het spelverloop dan ook een terechte uitslag. De wedstrijdcommissie van HMHC kende na afloop de HMHC MA Waddenzee hockey trofee toe aan GHHC MA2. De meiden van Harlingen ontvingen de HMHC MA1 Champions Forever Beker.   

 

Na de wedstrijd was er gebak & drinks voor beide teams. Er werd gespeecht door onder andere de voorzitter van HMHC, Frank Burkels. Hij sprak mooie woorden en bedankte het MA1 team, trainers en teamleider. Cadeaus werden uitgereikt.    De meiden van HMHC MA1, nagenoeg allen volgend seizoen deel uitmakend van Dames 1- het Harlinger vlaggenschip. 2 speelsters kiezen het ruime sop, naar een andere club. Kijkend of zij hun talenten daar kunnen door ontwikkelen. Zij mochten onder andere een retourticket Harlingen-Leeuwarden-Harlingen in ontvangst nemen. Fantastisch!

 

Het einde van de juniorentijd. Er werd gelachen en tranen vloeiden. Speelsters, trainers Joyce en Daniel, ouders, iedereen werd bedankt voor een prachtige tijd.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Radiolichtschip na corona weer op stoom

28-06-2021

HARLINGEN - De zeer succesvolle open dag van het radiolichtschip op 7 maart 2020 moest het begin zijn van een nieuwe koers waarbij naast het radiogedeelte vooral de mogelijkheden van het schip op andere terreinen een grote rol moest spelen.

Reacties