Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC M8E2 vier keer kampioen in hockeyseizoen 2017-2018

11-06-2018

HARLINGEN - Als je het leest dan kan je het bijna niet geloven.

Hoe kan dat? Een pessimist zou zeggen dan zijn ze te laag ingedeeld geweest en een optimist zou zeggen dat is de toekomst van het Nederlands hockeyteam.

 

De waarheid ligt ergens in het midden. Ik zal het proberen uit te leggen. Wij zijn dit jaar gestart als zestal met allemaal tweede jaars E-meiden. De eerste seizoenshelft was een makkie en de meiden hadden het spel op het kleine veld in de macht. Na de herfst melde gelukkig Layla zich aan voor hockey en na enig beraad besloten we om het als achttal te proberen.

 

Geen wissels een groot veld en twee keer een half uur spelen. Dat was een uitdaging, maar we beschikken over een ploeg sterke meiden die gek op het spelletje zijn en voor elkaar door het vuur gaan. In het begin liepen we op onze tenen en was het zoeken naar de juiste posities. Er waren zeer spannende wedstrijden bij die met een klein voordeel voor ons soms nog net in de laatste minuten werd beslist.

Toen de zaal in…….nog zo’n leer moment…….sneller spel, met de balk…..goed voor de techniek en het positiespel.

Na de winterstop zijn we een paar keer weg geregend, gehageld en gewaaid maar we gingen door…..tot de bond een paar wedstrijden af moest lasten vanwege de weersomstandigheden. We hadden wat kleine blessures en moesten heel af en toe iemand lenen van een ander team, maar over het algemeen wilden en konden ze altijd spelen.

 

Vandaag tijdens onze laatste wedstrijd in Heerenveen kwam alles tezamen. Het regende de eerste helft en wij zouden met z’n zevenen spelen, want Mirthe was van de fiets gevallen en na een ziekenhuisbezoek moest ze rust houden. Daar dacht Mirthe anders over en haar ouders konden haar niet tegenhouden. Ze kon haar ploeg toch niet in de steek laten…….ze was er en speelde ondanks haar blessure een geweldige wedstrijd, scoorde weer belangrijke doelpunten en liet haar talent nog maar eens zien.

 

Sanne stond deze wedstrijd op de goal, maar dit is een alleskunner en kan ook laatste man of spits spelen. Ze hield ons vandaag een paar keer goed in de wedstrijd. Feah stond op de laatste man en is dit seizoen erg vooruitgegaan en combineert uitstekend.

Layla stond rechtsachter. Layla zit net op hockey, in het begin was ze bescheiden en durfde de bal niet af te pakken. Dat is nu is het wel anders en laat ze haar niet de kaas van het brood eten. Met haar snelheid bestrijkt ze het hele veld.

 

Lauryn is ons zekerheidje achterin en speelt iedere week een dikke voldoende. Als spits heb je niet een leuke dag als je bij Lauryn staat ☺

Marijn is onze Iniesta op het middenveld en ziet het spelletje goed. Ze zorgt voor de aanvoer van onze spitsen en pikt haar doelpuntjes mee.

Annemarijn staat ook op het middenveld en blijft altijd gaan, zowel in de aanval als in de verdediging en zorgt ervoor dat de linies bij elkaar blijven.

 

Marieke begon als balletjeswachter en scoorde veel, maar heeft zich ontwikkeld tot aangever en ook verdedigend doet ze haar werk. De goaltjes blijft ze uiteraard ook maken. Mirthe heeft veel talent en bestrijkt het hele veld. Dat is zo’n speler die je af moet afremmen, maar dat is lastig, want ze wil graag scoren en weinig doelpunten tegen krijgen en dat lukt meestal ook nog. We wonnen de wedstrijd met 1-5 en het feest barste los.

 

Meiden het was echt een eer en genot om jullie te mogen coachen. Wat is het seizoen voorbijgevlogen, maar we zullen dit niet snel vergeten. Alle ouders bedankt voor jullie support, inzet en initiatieven. Met name Hilko en Angela bedankt voor het fluiten.

 

Wij willen namens de meiden en ouder uiteraard al onze jeugdige trainers bedanken die de meiden iedere woensdag en vrijdag de kneepjes van het hockey spelletje bij brengen.

 

Coach Johan Janssen HMHC 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Uitslag verloting Lanenkaatsen 2018

11-06-2018

HARLINGEN - Tijdens het Lanenkaatsen worden er altijd loten verkocht.

288 trekkers rusten in Harlingen

11-06-2018

HARLINGEN - Zaterdag was de doorkomst van trekker elfstedentocht in Harlingen.

Casco Montage/VVH-heren 1 heeft technische staf rond!

11-06-2018

HARLINGEN - Het heeft even op zich laten wachten, maar sinds afgelopen vrijdag heeft het eerste herenteam van VVH uit Harlingen de begeleiding voor het komende seizoen rond.

Reacties

Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam
Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant