Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC M8E2 vier keer kampioen in hockeyseizoen 2017-2018

11-06-2018

HARLINGEN - Als je het leest dan kan je het bijna niet geloven.

Hoe kan dat? Een pessimist zou zeggen dan zijn ze te laag ingedeeld geweest en een optimist zou zeggen dat is de toekomst van het Nederlands hockeyteam.

 

De waarheid ligt ergens in het midden. Ik zal het proberen uit te leggen. Wij zijn dit jaar gestart als zestal met allemaal tweede jaars E-meiden. De eerste seizoenshelft was een makkie en de meiden hadden het spel op het kleine veld in de macht. Na de herfst melde gelukkig Layla zich aan voor hockey en na enig beraad besloten we om het als achttal te proberen.

 

Geen wissels een groot veld en twee keer een half uur spelen. Dat was een uitdaging, maar we beschikken over een ploeg sterke meiden die gek op het spelletje zijn en voor elkaar door het vuur gaan. In het begin liepen we op onze tenen en was het zoeken naar de juiste posities. Er waren zeer spannende wedstrijden bij die met een klein voordeel voor ons soms nog net in de laatste minuten werd beslist.

Toen de zaal in…….nog zo’n leer moment…….sneller spel, met de balk…..goed voor de techniek en het positiespel.

Na de winterstop zijn we een paar keer weg geregend, gehageld en gewaaid maar we gingen door…..tot de bond een paar wedstrijden af moest lasten vanwege de weersomstandigheden. We hadden wat kleine blessures en moesten heel af en toe iemand lenen van een ander team, maar over het algemeen wilden en konden ze altijd spelen.

 

Vandaag tijdens onze laatste wedstrijd in Heerenveen kwam alles tezamen. Het regende de eerste helft en wij zouden met z’n zevenen spelen, want Mirthe was van de fiets gevallen en na een ziekenhuisbezoek moest ze rust houden. Daar dacht Mirthe anders over en haar ouders konden haar niet tegenhouden. Ze kon haar ploeg toch niet in de steek laten…….ze was er en speelde ondanks haar blessure een geweldige wedstrijd, scoorde weer belangrijke doelpunten en liet haar talent nog maar eens zien.

 

Sanne stond deze wedstrijd op de goal, maar dit is een alleskunner en kan ook laatste man of spits spelen. Ze hield ons vandaag een paar keer goed in de wedstrijd. Feah stond op de laatste man en is dit seizoen erg vooruitgegaan en combineert uitstekend.

Layla stond rechtsachter. Layla zit net op hockey, in het begin was ze bescheiden en durfde de bal niet af te pakken. Dat is nu is het wel anders en laat ze haar niet de kaas van het brood eten. Met haar snelheid bestrijkt ze het hele veld.

 

Lauryn is ons zekerheidje achterin en speelt iedere week een dikke voldoende. Als spits heb je niet een leuke dag als je bij Lauryn staat ☺

Marijn is onze Iniesta op het middenveld en ziet het spelletje goed. Ze zorgt voor de aanvoer van onze spitsen en pikt haar doelpuntjes mee.

Annemarijn staat ook op het middenveld en blijft altijd gaan, zowel in de aanval als in de verdediging en zorgt ervoor dat de linies bij elkaar blijven.

 

Marieke begon als balletjeswachter en scoorde veel, maar heeft zich ontwikkeld tot aangever en ook verdedigend doet ze haar werk. De goaltjes blijft ze uiteraard ook maken. Mirthe heeft veel talent en bestrijkt het hele veld. Dat is zo’n speler die je af moet afremmen, maar dat is lastig, want ze wil graag scoren en weinig doelpunten tegen krijgen en dat lukt meestal ook nog. We wonnen de wedstrijd met 1-5 en het feest barste los.

 

Meiden het was echt een eer en genot om jullie te mogen coachen. Wat is het seizoen voorbijgevlogen, maar we zullen dit niet snel vergeten. Alle ouders bedankt voor jullie support, inzet en initiatieven. Met name Hilko en Angela bedankt voor het fluiten.

 

Wij willen namens de meiden en ouder uiteraard al onze jeugdige trainers bedanken die de meiden iedere woensdag en vrijdag de kneepjes van het hockey spelletje bij brengen.

 

Coach Johan Janssen HMHC 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Uitslag verloting Lanenkaatsen 2018

11-06-2018

HARLINGEN - Tijdens het Lanenkaatsen worden er altijd loten verkocht.

288 trekkers rusten in Harlingen

11-06-2018

HARLINGEN - Zaterdag was de doorkomst van trekker elfstedentocht in Harlingen.

Horeca medewerkers voor Anna Casparii gezocht!

11-06-2018

HARLINGEN - Vanwege onze ambitie en passie en de culinaire hoogstandjes van chef Dirk Vlieger groeit ons grand café in hotel Anna Casparii harder dan ooit.

Reacties

Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Almamater Almamater Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio