Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC Heren toont veerkracht tegen koploper

17-05-2022

HARLINGEN - Zondag stond de thuiswedstrijd tegen Steenwijk op het programma voor de Heren van HMHC.

Nadat er vorige week in Assen de strijd om de derde plek werd verloren zijn de mannen van Harlingen vrijwel zeker van de vierde plaats en is de derde plek zo goed als uit zicht. Desondanks waren de spelers gebrand op een goed resultaat. Steenwijk, wat eerste staat in de competitie, verspeelde eerder dit seizoen al een keer punten aan de Westerzeedijk, maar speelde desondanks nog voor het kampioenschap. Dan moest er wel gewonnen worden aan de Westerzeedijk.

Steenwijk begon goed aan de wedstrijd en haalde al vroeg een strafcorner. Mede dankzij heldhaftig keeperswerk van Remmert van Koppen die de één na de andere rebound tegenhield wist Harlingen deze nog te overleven, maar kort daarna was het wel raak. Steenwijk mocht zomaar doorlopen en verschalkte de keeper. 1-0. Harlingen kon er sporadisch uitkomen en kwam gevaarlijk in de cirkel en kreeg 2 strafcorners welke beide gered konden worden door de keeper van Steenwijk. Langzaam kreeg Harlingen meer grip op de wedstrijd, maar toch was het Steenwijk die de 2-0 scoorde. Na een miscommunicatie tussen Verdediger en Keeper kon de spits met de bal ervandoor en simpel raakschieten.

In het tweede kwart kwamen de Harlingers sterk uit de startblokken. Mede doordat er agressiever druk werd gezet werden er meer kansen gecreëerd. Al vroeg in het kwart was het Igle van der Meulen die vrij werd gespeeld op de helft van Steenwijk en door kon stomen richting de cirkel, daar wist hij Vincent Stevensz te bereiken die de bal kundig voorbij de keeper wist te prikken. Harlingen werd beter en kreeg weer een strafcorner. Deze werd middels een goede variant tussen Vincent Stevensz en Onno Onnes raak geschoten en de stand was weer gelijk.

Na de rust ging Harlingen door waarmee ze voor rust geëindigd waren. Steenwijk werd onder druk gezet en er werden kansen gecreëerd. Vincent Stevensz werd weggestuurd en werd in een 1 tegen 1 met de keeper naar de grond gewerkt, de bal rolde nog wel de goal in, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een strafbal. Dit is normaal gesproken een zekerheidje met Sjoerd Nieuwland, maar voor het eerst in 4 seizoenen zagen zijn teamgenoten hem een strafbal missen. Ondanks deze tegenslag lieten de mannen zich niet van de wijs brengen. Na goed drukzetten van de thuisploeg wist Andries Nieuwland de bal te onderscheppen en Onno Onnes in de cirkel te bereiken, deze schoot met zijn 2e goal van de middag Harlingen eindelijk op voorsprong.

 

In het laatste kwart ging het spel op en neer. Steenwijk probeerde zich terug te knokken en kreeg meerdere strafcorners maar deze gingen mede door uitstekend werk van de verdedigers er niet in. De wedstrijd werd chaotisch en vloog op en neer. Met kunst en vliegwerk werden er aan beide kanten de kansen verijdeld, maar ondanks de belangen en het fanatisme bleven beiden teams hockeyen. Dit zorgde voor een spannend einde van de wedstrijd, waar vijf minuten voor tijd Jens Kappert de 4-2 kon maken. Vincent Stevensz wist met een strakke backhandslag het 14-jarig talent bij de tweede paal te bereiken waar hij kon binnen tikken. Een alles of niets offensief van Steenwijk in de laatste minuten resulteerde in niets en dus bleven de 3 punten aan de Westerzeedijk. 

Door het gelijke spel van Assen is theoretisch gezien de 3e plek nog mogelijk voor de mannen van coach Alex Nieuwland, maar dan moeten de laatste twee wedstrijden wel gewonnen worden. 29 Mei speelt HMHC Heren thuis tegen Hardenberg en op 12 Juni is de laatste wedstrijd tegen koploper Dash in Hoogezand.


 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Meet & Greet fc Harlingen Vrouwen 1 en MO11-1

17-05-2022

HARLINGEN - Zaterdag 21 mei wordt er een Meet & Greet dag gehouden bij fc Harlingen voor het team van MO11-1.

Fc Harlingen 35+ op E-choppers richting Arum!

17-05-2022

HARLINGEN - Afgelopen vrijdagavond was het de beurt aan Arum om de teams van het 7x7 voetbal 35+ te ontvangen

Geslaagde hockeymiddag voor vriendjes en vriendinnetjes

17-05-2022

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag werd door HMHC een hockeymiddag georganiseerd waarbij jongens en meisjes die al hockeyen hun vriendjes en vriendinnetjes mochten meenemen.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda