Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC Heren toont veerkracht tegen koploper

17-05-2022

HARLINGEN - Zondag stond de thuiswedstrijd tegen Steenwijk op het programma voor de Heren van HMHC.

Nadat er vorige week in Assen de strijd om de derde plek werd verloren zijn de mannen van Harlingen vrijwel zeker van de vierde plaats en is de derde plek zo goed als uit zicht. Desondanks waren de spelers gebrand op een goed resultaat. Steenwijk, wat eerste staat in de competitie, verspeelde eerder dit seizoen al een keer punten aan de Westerzeedijk, maar speelde desondanks nog voor het kampioenschap. Dan moest er wel gewonnen worden aan de Westerzeedijk.

Steenwijk begon goed aan de wedstrijd en haalde al vroeg een strafcorner. Mede dankzij heldhaftig keeperswerk van Remmert van Koppen die de één na de andere rebound tegenhield wist Harlingen deze nog te overleven, maar kort daarna was het wel raak. Steenwijk mocht zomaar doorlopen en verschalkte de keeper. 1-0. Harlingen kon er sporadisch uitkomen en kwam gevaarlijk in de cirkel en kreeg 2 strafcorners welke beide gered konden worden door de keeper van Steenwijk. Langzaam kreeg Harlingen meer grip op de wedstrijd, maar toch was het Steenwijk die de 2-0 scoorde. Na een miscommunicatie tussen Verdediger en Keeper kon de spits met de bal ervandoor en simpel raakschieten.

In het tweede kwart kwamen de Harlingers sterk uit de startblokken. Mede doordat er agressiever druk werd gezet werden er meer kansen gecreëerd. Al vroeg in het kwart was het Igle van der Meulen die vrij werd gespeeld op de helft van Steenwijk en door kon stomen richting de cirkel, daar wist hij Vincent Stevensz te bereiken die de bal kundig voorbij de keeper wist te prikken. Harlingen werd beter en kreeg weer een strafcorner. Deze werd middels een goede variant tussen Vincent Stevensz en Onno Onnes raak geschoten en de stand was weer gelijk.

Na de rust ging Harlingen door waarmee ze voor rust geëindigd waren. Steenwijk werd onder druk gezet en er werden kansen gecreëerd. Vincent Stevensz werd weggestuurd en werd in een 1 tegen 1 met de keeper naar de grond gewerkt, de bal rolde nog wel de goal in, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een strafbal. Dit is normaal gesproken een zekerheidje met Sjoerd Nieuwland, maar voor het eerst in 4 seizoenen zagen zijn teamgenoten hem een strafbal missen. Ondanks deze tegenslag lieten de mannen zich niet van de wijs brengen. Na goed drukzetten van de thuisploeg wist Andries Nieuwland de bal te onderscheppen en Onno Onnes in de cirkel te bereiken, deze schoot met zijn 2e goal van de middag Harlingen eindelijk op voorsprong.

 

In het laatste kwart ging het spel op en neer. Steenwijk probeerde zich terug te knokken en kreeg meerdere strafcorners maar deze gingen mede door uitstekend werk van de verdedigers er niet in. De wedstrijd werd chaotisch en vloog op en neer. Met kunst en vliegwerk werden er aan beide kanten de kansen verijdeld, maar ondanks de belangen en het fanatisme bleven beiden teams hockeyen. Dit zorgde voor een spannend einde van de wedstrijd, waar vijf minuten voor tijd Jens Kappert de 4-2 kon maken. Vincent Stevensz wist met een strakke backhandslag het 14-jarig talent bij de tweede paal te bereiken waar hij kon binnen tikken. Een alles of niets offensief van Steenwijk in de laatste minuten resulteerde in niets en dus bleven de 3 punten aan de Westerzeedijk. 

Door het gelijke spel van Assen is theoretisch gezien de 3e plek nog mogelijk voor de mannen van coach Alex Nieuwland, maar dan moeten de laatste twee wedstrijden wel gewonnen worden. 29 Mei speelt HMHC Heren thuis tegen Hardenberg en op 12 Juni is de laatste wedstrijd tegen koploper Dash in Hoogezand.


 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Meet & Greet fc Harlingen Vrouwen 1 en MO11-1

17-05-2022

HARLINGEN - Zaterdag 21 mei wordt er een Meet & Greet dag gehouden bij fc Harlingen voor het team van MO11-1.

Fc Harlingen 35+ op E-choppers richting Arum!

17-05-2022

HARLINGEN - Afgelopen vrijdagavond was het de beurt aan Arum om de teams van het 7x7 voetbal 35+ te ontvangen

Geslaagde hockeymiddag voor vriendjes en vriendinnetjes

17-05-2022

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag werd door HMHC een hockeymiddag georganiseerd waarbij jongens en meisjes die al hockeyen hun vriendjes en vriendinnetjes mochten meenemen.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Wellheat Shop Wellheat Shop De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wellheat Shop Wellheat Shop