Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC Heren neemt punten mee uit Hardenberg

30-03-2022

HARLINGEN - Zondag 27 maart stond de uitwedstrijd naar Hardenberg op het programma voor de Heren 1 van HMHC.

Eerder dit seizoen werden de punten aan de westerzeedijk meegenomen door Hardenberg en dit lag nog al gevoelig bij de HMHC. Hierdoor waren ze extra gebrand om de 3 punten weer op te halen. “je rijdt niet helemaal naar Hardenberg om met lege handen naar huis te gaan” sprak coach Alex Nieuwland na de laatste training op donderdag. Met deze woorden reisde het team af naar Hardenberg.

 

Nadat het in de laatste wedstrijd vooral aan scherpte ontbrak in de beginfase van de wedstrijd was het deze week andersom. De Harlingers vlogen uit de startblokken en creëerde direct kansen. Al na 2 minuten stopte de verdediger van Hardenberg de bal met zijn voet op de doellijn en na kort overleg tussen de scheidsrechters konden ze niet anders dan de bal op de strafbalstip te leggen. Dit was een koud kunstje voor de Harlinger specialist Sjoerd Nieuwland en deze pushte de 1-0 vakkundig tegen de touwen. Hierna werden de Harlingers slordiger. De verdediging stond solide en gaf weinig kansen weg, maar door slordig omgaan met het balbezit werd er ook weinig gecreëerd door de HMHC.

 

In het tweede kwart ging dit beter. HMHC ging slimmer om met de ruimtes die ze kregen en Hardenberg kwam er in deze fase nauwelijks aan te pas. Dit resulteerde al snel in de 2-0. Na goed opbouwend werk van Igle van der Meulen kon Onno Onnes vrijgespeeld worden op de helft van Hardenberg en Onnes kon op zijn beurt Vincent Stevensz vrij voor de keeper zetten. Stevensz faalde niet en schoot met een doffe backhand de 2-0 tegen de plank. Harlingen werd sterker en sterker en creëerde kans na kans. Hardenberg op zijn beurt kwam er een aantal keer goed uit en wist een aantal strafcorners te versieren, maar deze werden kundig gekeerd door keeper Remmert van Koppen. Vlak voor rust was het weer raak voor Harlingen. Na een fraaie solo in de cirkel van de Hardenberg kon Onno Onnes bij de tweede paal Mathijs Kouwenhoven vrijspelen die zijn eerste goal van het seizoen kon maken en de 3-0 op het bord kon zetten. 

 

In de tweede helft golfde het spel op en neer zonder dat één partij echt gevaarlijk kon worden. Harlingen probeerde via een verzorgde opbouw gevaarlijk te worden, maar het ontbrak vaak aan de laatste pass. Hardenberg daarentegen speelde op de omschakeling, maar door een scherpe achterroede vertaalde dit zich niet tot echte kansen. Het gevaar kwam in deze fase met name uit de strafcorners. Niek van der Zee mocht in deze fase aanleggen voor de strafcorner en als een ware specialist pushte hij deze tegen de touwen. 4-0. 

 

In het laatste kwart gebeurde er weinig. Los van een aantal onverklaarbare strafcorners voor Hardenberg was er weinig echt gevaar in de cirkel van Harlingen en Remmert van Koppen leek voor het eerst dit seizoen de nul te gaan houden. Voorin werden de Heren van de HMHC ook niet meer gevaarlijk.

 

Het doel was bereikt en de coach was tevreden. “na 3 keer eerder Hardenberg te hebben weggespeeld, is het eindelijk gelukt. Dit was misschien niet onze beste wedstrijd, maar we zijn blij met het resultaat. We kunnen alleen niet te lang te genieten, want vanaf dinsdag gaat het vizier weer naar de volgende zondag.” sprak Nieuwland. 

 

Aankomende zondag ontvangt HMHC Heren 1 de koploper Dash aan de westerzeedijk. Alle andere teams spelen ook thuis deze zondag, dus reden genoeg om langs te komen. 

 

Het programma

10:30 uur Veteranen A – Sneek Veteranen A

12:15 uur Dames 1 – Hermes Dames 1

12:45 uur Jong-Dames 1 – Stix Jong-Dames 1

14:15 uur MC1 – HVA MC3

14:30 uur Heren 1 – Dash Heren 1

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeerobben Voetbalkamp 2022

30-03-2022

HARLINGEN - Wie is er niet groot mee geworden.

Roeien tegen Reuma

30-03-2022

HARLINGEN - Hoeveel uitdaging kan een mens aan?

De meiden van Zeerobben

30-03-2022

HARLINGEN - De vrouwen van VR1 blijven op kampioenskoers liggen.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Plus Lunenborg Plus Lunenborg Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda