Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC Heren komt net tekort in Steenwijk

15-03-2022

HARLINGEN - Na een voorbereiding met ups en downs, waarbij de mannen van de HMHC twee keer de waddenderby wonnen van Den Helder.

Waren ze meer dan klaar om het deze zondag op te nemen tegen het altijd lastige Steenwijk. Althans de meeste...

 

Dat Lars Krousse nog in zijn winterslaap zat bleek na 30 seconden, toen hij pardoes de bal inleverde bij de spits van Steenwijk die er 1-0 van kon maken. Daarna waren de mannen van Harlingen wel wakker en kon de wedstrijd echt beginnen. Al snel maakte Onno Onnes de gelijkmaker op aangeven van Andries Nieuwland en kon de wedstrijd weer opnieuw beginnen. Toch ging de opbouw van Harlingen met vlagen moeizaam en kon Steenwijk mede door goed druk zetten de 2-1 maken. Maar nog voor het einde van het eerste kwart wist Onno Onnes, na een mooie opening van de veteraan Niels Kappert, Vincent Stevensz in de diepte weg te sturen die de bal subtiel langs de keeper wist te tikken voor de 2-2.

 

 

Na de eerste korte pauze ging het spel op en neer. Steenwijk bleef hoog druk zetten waar de Harlingers het erg moeilijk mee hadden en dit resulteerde in de 3-2 en 4-2. Zelf kon Harlingen af en toe in de diepte gevaarlijk worden, maar tot doelpunten kwam het nog niet.

 

Na de rust werd nog eens duidelijk dat een resultaat voor Harlingen zeker niet uitgesloten was. Kort na rust kon de nieuwe aanwinst uit eigen jeugd Jens Kappert met een scoop Onno Onnes in de cirkel te bereiken die met een droge knal de keeper wist te verschalken en de aansluitingstreffer was een feit. Toch bleef Steenwijk hoog druk zetten en nadat de scheidsrechter een shoot van de spits van Steenwijk over het hoofd zag kon deze de 5-3 weer op het bord zetten. De mannen van de HMHC mochten weer aan de bak. Gelukkig wist Harlinger spits Vincent Stevensz weer kundig een strafcorner te versieren waardoor ze al snel de kans kregen op wederom de aansluitingstreffer. Na een uitspeel variant werd Onno Onnes door de keeper naar de grond getrapt en mocht Sjoerd Nieuwland gaan aanleggen voor de strafbal. Harlingen had zich ondertussen alweer opgesteld. 5-4.

 

De wedstrijd ontwikkelde zich tot een echte knokwedstrijd met 2 teams die beide vochten voor de winst. Met nog 10 minuten te spelen kreeg Harlingen nog een strafcorner. Vincent Stevensz werd vrijgespeeld, maar de keeper redde nog knap het eerste schot, gelukkig was Andries Nieuwland scherp en kon hij de rebound verzilveren. 5-5. lang konden de mannen van coach Alex Nieuwland echter niet genieten van deze gelijkmaker, moe gestreden kregen ze kort voor tijd nog een strafcorner tegen. Deze werd door Steenwijk hard achter de keeper geslagen, waardoor Harlingen wederom op achterstand kwam... Deze laatste klap kwamen ze niet meer te boven. Na 4 keer teruggekomen te zijn van een achterstand was de vijfde keer te veel.

 

 

Teleurgesteld over het resultaat, maar tevreden met wat met het vertoonde spel gingen de mannen weer huiswaarts. Volgende week is er een vrij weekend en die week daarna spelen de heren van de HMHC wederom uit. Dan staat Hardenberg op programma en daartegen hebben de mannen nog wel wat goed te maken

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Gelijkspel voor HMHC Dames in Assen

15-03-2022

HARLINGEN - Na vele weken zonder wedstrijden mochten de meiden van Harlingen Dames eindelijk weer het veld op.

Mark Norder en Duco Broersma winnen Stienenman toernooi

15-03-2022

HARLINGEN - Op zaterdag 12 maart werd er weer een mooi en sterk bezet toernooi gespeeld in onze Boulodrome en wel het Stienenman toernooi.

Waddenrobkes

15-03-2022

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd alweer de 2e speelronde bij de Waddenrobkes gespeeld.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda