Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

HMHC Dames 1 begint overtuigend aan nieuwe seizoen

12-09-2017

HARLINGEN - Met een nieuw begeleidingsteam, een aantal nieuwe speelsters en een nieuwe voorbereiding vertrok Dames 1 afgelopen zondagochtend naar Meppel voor hun eerste wedstrijd van het seizoen.

Alle dames hadden er erg veel zin in, maar waren ook lichtelijk gespannen.

 

Na de gebruikelijke line-up, waarin de teams elkaar succes wensen, trokken de Harlinger dames nog een paar sprintjes, waarop het beginsignaal volgde. Al de eerste minuut werd duidelijk dat de nieuwe voorbereidingen zijn vruchten afwierp. Harlingen was de dominante partij. Net als voorgaande jaren zetten de Harlinger Dames hoge druk. Voorin wist Akkefien de Jong continue ballen te onderscheppen, waardoor Harlingen erg gevaarlijk werd. Al snel viel dan ook het eerste doelpunt voor Harlingen. Het zelfvertrouwen steeg bij Dames 1 en er ontstonden mooie combinaties. De bal wist vaak spits Inge de Groot te bereiken, die met de bal wel raad wist. Ze creëerde bijvoorbeeld een mooie strafcorner, die uiteindelijk werd benut. Toch kreeg keepster Mirela Rodenburg ook wat te doen. Meppel kwam met een counteraanval, maar Mirela maakte het doel optisch klein en werkte de bal netjes weg. De rest van de eerste helft ging op dezelfde voet verder, Harlingen domineerde. Er viel nog één velddoelpunt en er werd een strafbal gecreëerd en wederom benut door aanvoerster Hannamay Tjalsma. 0-4 ruststand voor Harlingen.

 

In de rust bleek dat coach Maarten Salverda erg trots was op de dames, maar wel wilde hij dat ze verder gingen strijden in de tweede helft. Dit gebeurde dan ook. Echter zakte Meppel terug en zetten het achterin helemaal vast. Harlingen bleef kansen creëren, maar een doelpunt bleef uit. Meppel kreeg ook weinig kansen in de tweede helft. Wanneer Meppel doorbrak, was er Manon van der Meer die de bal weer naar voren wist te brengen. De wedstrijd eindigde met de russtand van 0-4.

 

Harlingen vertrok tevreden naar huis en kijkt uit naar volgende week. Dan speelt Dames 1 thuis om 12.45 uur tegen Flevoland. Voor hen spelen ook de Veteranen thuis om 11.00 uur tegen Winschoten. Het beloofd een leuke sportieve dag te worden. 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

fc Harlingen ruim langs Blauwhuis

12-09-2017

HARLINGEN - In de tweede bekerwedstrijd moest fc Harlingen aantreden tegen het twee klassen lager spelende Blauwhuis, getraind opnieuw door Bennie Zeilmaker.

Nieuwsbrief Nieuw-Zuid september

12-09-2017

HARLINGEN - De nieuwsbrief van september 2017 is uit, hierin leest u onder andere over de laatste ontwikkelingen, de plannen die Nieuw Zuid heeft en welke activiteiten er worden aangeboden.

Piet Paulusma opent gerestaureerde Oosterbrug

12-09-2017

HARLINGEN - Tijdens de Open Monumentendag zaterdag 9-9-2017 in Harlingen werd de gerestaureerde Oosterbrug heropend door weerman Piet Paulusma.

Reacties