HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Het verhaal van de lokale ondernemer: Julia Woudstra & Tom vd Berg van Homminga’s Fijne Winkeltje

30-03-2021

HARLINGEN - Harlingen heeft unieke winkels en bedrijven, die bekendheid genieten in de regio en al generaties een onderscheidend aanbod voeren.

Het verhaal van de lokale ondernemer: Julia Woudstra & Tom vd Berg van Homminga’s Fijne Winkeltje Tom vd Berg & Julia Woudstra

Gerund door lokale ondernemers. Maar wie is die ondernemer? Wat inspireert diegene en waarvoor staat hij/zij? De serie 'verhalen' van Harlingen Welkom aan Zee geeft je een inkijkje in de mens achter het bedrijf.

 

Hoe is het om te ondernemen in onze bijzondere havenstad gelegen aan zee?

Op Voorstraat 21 is Homminga’s Fijne Winkeltje te vinden. Homminga’s Fijne Winkeltje is al meer dan 85 jaar een begrip in de binnenstad van Harlingen. De winkel is gevuld met een groot assortiment van kaas- en vlees specialiteiten, vers belegde broodjes en heerlijke andere delicatessen. Maar wat is het verhaal achter deze bijzondere delicatessenzaak gelegen aan zee?

 

Van docent naar ondernemer

De gezichten achter Homminga’s Fijne Winkeltje zijn Tom van den Berg en zijn vriendin Julia Woudstra. De winkel is in 1931 opgericht door familie Homminga en is ooit begonnen met een kaas- en zuivel winkel op de Lanen. Door de jaren heen is de winkel uitgegroeid tot een mooie kaas- en delicatessenzaak op de Voorstraat. In 2016 besloot familie Homminga het familiebedrijf over te dragen. Julia was al jaren een trouwe medewerkster van Homminga’s Fijne Winkeltje en zag het wel zitten om samen met haar vriend Tom de zaak over te nemen. "Het was een hele mooie kans, die we simpelweg niet konden laten liggen", vertelt Tom. Zelf was Tom lange tijd werkzaam als docent op de Maritieme Academie in Harlingen. 

 

Ondernemen aan Zee

Inmiddels zijn Tom en Julia alweer vier jaar de trotse eigenaren van de winkel aan de Voorstraat. Ze runnen de zaak samen met hun vaste team van in totaal 11 medewerkers. Ze hebben allen hart voor de zaak en staan elke dag met veel plezier in de winkel. "Harlingen is een prachtige stad en dat maakt het ondernemen aan zee ook geweldig”, vertelt Tom. Het ondernemerschap was voor Tom nieuw, maar hij is blij met de keuze die hij gemaakt heeft. "Ik vind het fantastisch en zou nooit meer anders willen", laat Tom weten. Hij vindt het erg fijn om zijn eigen draai aan de winkel te mogen geven. "Je kunt er zelf voor zorgen dat je winkel een leuke uitstraling krijgt", zegt hij. Hoewel Tom en Julia beide al erg tevreden waren over de winkel, hebben ze de winkel wel doorontwikkeld. Zo hanteren ze een andere werkwijze en hebben ze een aantal nieuwe producten toegevoegd. 

 

Daarnaast kan Tom het ook goed vinden met andere ondernemers. Tom: "Iedereen kent elkaar in de stad en iedereen heeft zijn of haar kwaliteiten". Af en toe worden de krachten gebundeld door de ondernemers in de binnenstad en ontstaan er mooie samenwerkingen. 

 

“Harlingen is een prachtige stad en dat maakt het ondernemen aan zee ook geweldig.” 

- Tom

 

In de winkel komen veel toeristen om het hoekje kijken voor een lekker stukje kaas of een vers belegd broodje. Daarnaast zijn er ook Friese specialiteiten en cadeaupakketten te vinden. "Er hangt een gezellige sfeer in de stad, zowel van de Harlingers zelf als van de toeristen", zegt Tom. De ‘ouwe seunen’ weten het fijne winkeltje dan ook goed te vinden voor hun boodschappen. Zomers heeft de winkel ook een klein terras voor de winkel, maar afgelopen jaar ging dat helaas niet. Het is net als voor velen een lastige periode door de Corona. "Het is anders dan anders, maar we mogen niet klagen", zegt Tom. Naast de fysieke winkel doet Homminga’s Fijne Winkeltje ook aan afhalen en bezorgen, iets waar men zich de afgelopen periode meer op gericht heeft. 

Als Tom gevraagd wordt naar zijn hoogtepunt van zijn jaren aan de Voorstraat, dan antwoordt hij dat dit hoogtepunt waarschijnlijk nog gaat komen. Dit jaar (2021) viert Homminga’s Fijne Winkeltje namelijk het 90-jarig bestaan. En dat wordt natuurlijk groots gevierd! 

 

Waarom je Homminga niet moet overslaan

“Een lekker stukje kaas is nooit verkeerd!” lacht Tom. Homminga’s Fijne Winkeltje is al jaren een begrip in Harlingen en omstreken en mag daarom zeker niet worden overgeslagen. Het authentieke aan Homminga’s Fijne Winkeltje is dat een bezoek aan de winkel een echte beleving is. "Het proefmoment in de winkel en de kwaliteit van onze producten maakt ons uniek", vertelt hij. De winkel heeft een divers assortiment en is rijk gevuld met kaas specialiteiten, belegde broodjes en heerlijke delicatessen. Zo biedt Homminga’s Fijne Winkeltje voor ieder wat wils!

 

Algemeen Bedrijfsleven Shoppen

Meer nieuws

Waterscouts gaan voor de wind

30-03-2021

HARLINGEN - Het gaat opperbest met de crowdfundingsactie van de waterscouts voor een eigen schip.

Nieuwe bewoners in Harlinger binnenstad

30-03-2021

HARLINGEN - Het wordt niet echt op prijs gesteld de grote hoeveelheid steenmarters die zich in de Harlingen binnenstad heeft gevestigd.

De bus is terug!

30-03-2021

HARLINGEN - Eindelijk is de rode brievenbus van ‘gedachten aan zee’ weer terug op zijn vaste plaats te vinden aan het einde van de Zuiderpier.

Reacties