HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Het verhaal van de lokale ondernemer: Anja van der Woude van Bloom&Style

30-04-2021

HARLINGEN - Harlingen heeft unieke winkels en bedrijven, die bekendheid genieten in de regio en al generaties een onderscheidend aanbod voeren.

Het verhaal van de lokale ondernemer: Anja van der Woude van Bloom&Style Als Harlinger ondernemer geniet Anja van de gezellige sfeer die in de stad hangt van zowel bezoekers als andere ondernemers. Foto: Kor Wijnja

Gerund door lokale ondernemers. Maar wie is die ondernemer? Wat inspireert diegene en waarvoor staat hij/zij? De serie 'verhalen' van Harlingen Welkom aan Zee geeft je een inkijkje in de mens achter het bedrijf.

 

Hoe is het om te ondernemen in onze bijzondere havenstad gelegen aan zee?

Op de Voorstraat 5 zit Bloom&Style Anja. Bij Bloom&Style Anja vind je dagverse snijbloemen, bijzondere planten en diverse woonaccessoires. De winkel straalt veel vrolijkheid uit en is met haar gele zonnekapjes het zonnetje van de Voorstraat. Maar wie is Bloom&Style Anja en wat is het verhaal achter de winkel aan zee?

 

 

Ondernemen aan Zee

Als Harlinger ondernemer geniet Anja van de gezellige sfeer die in de stad hangt van zowel bezoekers als andere ondernemers. Ze is totaal niet concurrentiegericht en gunt ieder zijn kwaliteit. In haar winkel verkoopt ze alleen producten die ze zelf echt leuk vindt. Deze vrijheid vindt Anja dan ook het leukste van het ondernemerschap. In haar winkel staan unieke en kwalitatieve producten en dat is volgens Anja dan ook haar kracht. Alle dagen werkt ze met veel plezier en dat doet ze dan ook met een glimlach op haar gezicht. "Het is wel vechten en knokken", vertelt Anja. "Een bloemenzaak starten is niet makkelijk, je moet het echt gaan maken." Haar klanten komen altijd vrolijk binnen en dagelijks wordt ze overstroomd met vele leuke complimenten over haar mooie winkel. Er zijn zelfs klanten vanuit het midden van het land die helemaal naar Harlingen afreizen voor een bezoek aan Bloom&Style Anja. Daarnaast doet Anja af en toe ook aan interieurstyling waarmee ze veel klanten blij maakt met een nieuw interieur.

 

Passie voor het vak

Anja heeft voorlopig geen toekomstplannen. Ze wil op het moment niet uitbreiden en moet er niet aan denken om personeel aan te nemen. Ze vindt het zelf veel te leuk en wil haar vrijheid in het ondernemerschap behouden. "Ik vind het fijn om alles in eigen hand te houden en dat te blijven doen," vertelt Anja. Af en toe krijgt ze vrijwillig hulp van familie en vrienden. Haar vriendinnen vinden het erg leuk om te helpen en zijn gek op haar winkel. Dat geldt ook voor haar oude bazin Els, die haar af en toe nog wel eens komt helpen in de winkel. "Je moet geen mensen in je winkel hebben die het vak niet leuk vinden. Ik ben er van overtuigd dat wat je uitvoert, dat je daar passie voor moet hebben," zegt Anja. Tot op de dag van vandaag heeft ze nergens moeite mee. Ze staat altijd met veel plezier in haar mooie winkel en dat vindt ze ook erg belangrijk. Wanneer ze er geen plezier meer in heeft, zal ze er dan ook mee stoppen. "Het is mijn winkeltje en ik vind het prachtig mooi. Het is mijn lust en mijn leven," laat Anja weten.

 

“Het is mijn winkeltje en ik vind het prachtig mooi. Het is mijn lust en mijn leven"

- Anja

Waarom je Bloom&Style niet moet overslaan

Op de vraag waarom bezoekers van Harlingen de winkel van Anja niet over moeten slaan geeft Anja als antwoord: "Dat lukt niet! Mensen kunnen niet om mijn winkel heen!” De winkel van Anja staat namelijk altijd vol met prachtige bloemen, bijzondere planten en diverse woonaccessoires en ziet er voor iedereen uitnodigend uit. Anja stelt haar klanten op hun gemak door ze vrij rond te laten kijken. Hebben ze hulp nodig? Dan staat Anja met een grote glimlach voor hun klaar!

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente Natuur & Milieu Shoppen

Meer nieuws

Ingezonden: Burgers de dupe CO2 heffing

30-04-2021

HARLINGEN - Het was een feitelijke constatering die de Leeuwarder Courant deed op 24 april.

Harlinger schildert bij Sterren op het Doek

30-04-2021

HARLINGEN - Jan Tromp uit Harlingen is zaterdag 1 mei te zien in het tv-programma Sterren op het Doek bij Omroep MAX.

U2 Onair bij Omroep RSH

30-04-2021

HARLINGEN - Zaterdag 1 mei 2021 van 10.00 – 11.00 uur , presentatie en samenstelling door Dorus Breidenbach.

Reacties