Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Het venijn zat opnieuw in de staart

13-02-2018

HARLINGEN - In oktober 2017 leek Zeerobben in Steenwijk tot de slotsecondes van de blessuretijd een puntje mee te snoepen.

Het venijn zat opnieuw in de staart Foto: Bert Drent.

Maar een afstandsschot met enige fortuin zorgde voor een bittere pil en zorgde ervoor dat de drie punten in Steenwijk bleven. Met de 1 – 1 op het scorebord en ruim in de extratijd trokken de Harlingers opnieuw aan het kortste eind. In een turbulent slotoffensief leken de tien overgebleven groenwitten (onterecht gegeven rode kaart aan Brent de Groot) overeind te blijven, Maar wederom was Vrouwe Fortuna niet thuis en stond de thuisclub met lege handen.

 

Tegenhouden

Het begin van de wedstrijd was van beide kanten nerveus. Snelle wisselingen leidden echter tot niet meer dan tot kleine mogelijkheden. Uit deze openingsfase bleek, dat de verliespartij van vorige week er voor zorgde, dat beiden scherp en fel startten. Opzoek naar eerherstel en drie punten. Olde Veste nam hierna de wedstrijd in handen en voor de gastheren restte voorlopig niets anders dan tegenhouden. Sporadisch kwam de thuisploeg in de zestien van hun tegenstander. Het enige wapenfeit, net over geschoten, ontstond uit een vrije trap van Kristian Feenstra na een goede aanvallende actie van rechtsback Brent de Groot. De opponent uit Steenwijk kreeg een reeks niet te missen kansen, maar hun vizier was niet goed afgesteld. Mede dankzij het hardwerkende verdedigingsblok met als betrouwbaar sluitstuk Jacob de Vries.

 

Koopman

Na de thee kwam het duel wat meer in evenwicht, alhoewel de bezoekers toch het beste van het spel hielden, kreeg Zeerobben wat kansjes en speelde zich met regelmaat onder de druk uit. Omdat beide teams weigerden de trekker over te halen bleef het tot de 78e minuut nog 0 – 0. De ploeg, die de openingstreffer zou maken was koopman, zo werd gedacht. Het was Zeerobben, dat zich misschien wel tegen de verhouding in, in de rol van koopman plaatste. Dylan Drent bracht uit een vrije trap de bal in de mêlée van spelers in het doelgebied en met enig geluk wipte invaller Frank Pietersma de 1 – 0 binnen. Nog een klein kwartier te spelen. De slordigheden ten gevolge van vermoeidheid bij beiden zorgden ervoor, dat de voornoemde stelling van koopman niet opging. Zeerobben had de 2 – 0 moeten maken, toen alleskunner Yander Zandbergen zich vrij worstelde in het strafschopgebied. Zijn voorzet/schot? ging net voorlangs en de inglijdende Pietersma kwam een teenlengte te kort.

 

Zijn we er toch weer erin getuind

De inleiding tot de gelijkmaker was een zeer twijfelachtige rode kaart voor Brent de Groot. De toegekende vrije trap werd slecht weggewerkt en uit de rebound leek Godert Attema hands te hebben gemaakt. Uit deze vrije trap, voor vermeend hands, kogelde Mark van der Veen vanaf 30 meter hard via de muur raak, 1 – 1 met nog vijf minuten te spelen roken de gasten de overwinning. En het kunststukje van de vorige wedstrijd vond zijn reprise in deze. Ruim in blessuretijd was Edwin Maters het goudhaantje voor de Steenwijkers.

 

Gifbeker

Zet maar als kop boven het verslag: “De gifbeker moet tot op de bodem leeggedronken worden.” Aldus de zwaar teleurgestelde trainer Arjen Postma. Logisch als je de in zijn ogen onterechte rode kaart en handsbal, waaruit de 1 – 1 kwam, in de beoordeling meeneemt. Ook in deze wedstrijd lieten ze zich aftroeven door een door de wol geverfde eerste klasser, die wel het meest aanspraak op de overwinning mocht maken. Bij de debutant ontbreekt het nog aan ervaring en het slim bespelen van de arbiters. De voorbeelden van de afgelopen 3 verliespartijen spreken voor zich. Met telkens het kleinst mogelijke verschil verliezen frustreert en tast de moraal aan. Met opgeheven hoofd, maar wel met een zure smaak in de mond, zal eens het tij keren. Wie weet volgende week al, uit tegen Oranje Nassau Groningen.

 

Scoreverloop: 73 m 1 – 0 (Frank Pietersma); 83 m 1 – 1 (Mark van der Veen); 93 m. 1 – 2 (Edwin Maters)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Pim Bleichrodt; Marc Reussing; Godert Attema; Marcel Visser; Kristian Feenstra (65 m Frank Pietersma); Yander Zandbergen; Higor da Silva (46 m Albert Beuker) Frank ten Hoeve; Dylan Drent

Foto’s: Bert Drent

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 06-2018

13-02-2018

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen in een handig overzicht.

Turncompetitie wedstrijdgroepen 4 en 5 in Dokkum

13-02-2018

DOKKUM - Het weekend van 10 en 11 februari was er een turncompetitie wedstrijd.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Atelier de Groot Atelier de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12
Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus