HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Het Spoorhuys - Nieuwbouw achter het Harlinger station

21-05-2021

HARLINGEN - Door de bouw van 18 rug-aan-rug woningen wil Harns Invest bijdragen aan de ontwikkeling van het stationsgebied.

Historisch karakter

De woningen zijn gepland achter het station Harlingen. Op deze locatie stonden vroeger treinremises. Dit waren een soort loodsen die werden gebruikt als stelplaats wanneer de treinen niet werden gebruikt of klein onderhoud nodig hadden. Met veel oog voor detail en gebaseerd op deze historische remises, heeft Twa Architecten het plan vormgegeven. Ook krijgt ieder woonblok de naam van een bekende historische trein, die in het verleden dit traject tussen Harlingen en Leeuwarden heeft gereden. De namen van de woonblokken zijn: ‘Oude 8’, ‘Blauwe Engel’ en ‘Wadloper’.

 

De zogeheten rug-aan-rug woningen zijn woningen waarbij de achtergevel gedeeld wordt met een andere woning in een zogenaamde oost-west oriëntatie. Zo krijg je een complete eengezinswoning met een tuin, voor een aantrekkelijke prijs. Het woonoppervlak is circa 98 m2. Beneden bevindt zich de woonkamer met een open keuken. Op de eerste verdieping zijn 2 slaapkamers en een badkamer, en op zolder een mogelijke derde slaapkamer. Ook hoort er bij iedere woning een berging, deze bevinden zich op de kop van de woonblokken. In totaal worden er 3 woonblokken gebouwd met ieder 6 woningen.

 

Met Het Spoorhuys wil Harns Invest een oplossing bieden voor het middensegment in de markt en een bijdrage leveren in de gehele opwaardering van het stationsgebied.

 

 

Waarom dit bouwproject?

De komende tijd starten er een aantal andere projecten in hetzelfde gebied. Op het westelijke gedeelte van het perceel tussen de RSG Simon Vestdijk en het Station Harlingen gaat De Bouwvereniging van start met de bouw van 26 zorgappartementen. Hiervan begint halverwege dit jaar de bouw. Daarnaast gaat de RSG Simon Vestdijk binnenkort van start met de realisatie van een nieuwe schoolcampus. Daarnaast gaat de Gemeente Harlingen aan de slag met de opwaardering van de Kon. Julianastraat en Kon. Wilhelminastraat. Ook het stationsgebouw zelf ondergaat een uitgebreide renovatie. Je kunt zeggen dat er een totale gebiedsontwikkeling is waarmee het gebied mooier en beter wordt.

 

De gemeente is op de hoogte van de plannen van Harns Invest. Wethouder Erik de Groot is blij met de mogelijkheid dat elke Harlinger iets van het project mag vinden: “Bij nieuwe bouwplannen vinden wij het als gemeente belangrijk dat in een vroeg stadium de gesprekken worden aangegaan met onze inwoners. Hierbij gaat het niet alleen om draagvlak voor het plan zelf, maar ook om hoe het plan mogelijk nog beter tot zijn recht kan komen in de omgeving. De wensen en ideeën van omwonenden en andere belanghebbenden zijn daarbij echt van meerwaarde in de verdere planvorming.”

 

Geef je mening en ideeën over de bouwplannen

Het stationsgebied in Harlingen is een belangrijk gebied, het is namelijk van ons allemaal. Daarom is ook jouw mening belangrijk over de plannen die er liggen voor het gebied achter het station; daar waar nu grasland is. Sinds het vertrek van de ijsbaan ligt daar de grond braak. Zowel Harns Invest als de gemeente willen graag weten wat jij als Harlinger vindt van deze plannen. Doe mee met de online participatie in 3 stappen en laat weten wat je van deze plannen vindt en wat jouw ideeën zijn over hoe het beter kan.

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente

Meer nieuws

U2 Onair bij Omroep RSH

21-05-2021

HARLINGEN - Zaterdag 22 mei van 10.00 – 11.00 uur de 25e U2 Onair bij Omroep RSH.

IKC Het bAken maakt kans op een ANWB Verkeersplein

21-05-2021

HARLINGEN - IKC Het bAken heeft op te horen gekregen, te zijn genomineerd voor een ANWB Verkeersplein.

IKC Prins Johan Friso filmt in het Entrepotgebouw

21-05-2021

HARLINGEN - Afgelopen week heeft IKC Prins Johan Friso de afscheidsfilm van groep 8 gefilmd in het prachtige Entrepotgebouw aan de Dokkade.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn NIVO Groep NIVO Groep Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Food 80/20 Food 80/20 VVD Harlingen VVD Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Belang Harlinger Belang Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber