De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Het Spoorhuys - Nieuwbouw achter het Harlinger station

21-05-2021

HARLINGEN - Door de bouw van 18 rug-aan-rug woningen wil Harns Invest bijdragen aan de ontwikkeling van het stationsgebied.

Historisch karakter

De woningen zijn gepland achter het station Harlingen. Op deze locatie stonden vroeger treinremises. Dit waren een soort loodsen die werden gebruikt als stelplaats wanneer de treinen niet werden gebruikt of klein onderhoud nodig hadden. Met veel oog voor detail en gebaseerd op deze historische remises, heeft Twa Architecten het plan vormgegeven. Ook krijgt ieder woonblok de naam van een bekende historische trein, die in het verleden dit traject tussen Harlingen en Leeuwarden heeft gereden. De namen van de woonblokken zijn: ‘Oude 8’, ‘Blauwe Engel’ en ‘Wadloper’.

 

De zogeheten rug-aan-rug woningen zijn woningen waarbij de achtergevel gedeeld wordt met een andere woning in een zogenaamde oost-west oriëntatie. Zo krijg je een complete eengezinswoning met een tuin, voor een aantrekkelijke prijs. Het woonoppervlak is circa 98 m2. Beneden bevindt zich de woonkamer met een open keuken. Op de eerste verdieping zijn 2 slaapkamers en een badkamer, en op zolder een mogelijke derde slaapkamer. Ook hoort er bij iedere woning een berging, deze bevinden zich op de kop van de woonblokken. In totaal worden er 3 woonblokken gebouwd met ieder 6 woningen.

 

Met Het Spoorhuys wil Harns Invest een oplossing bieden voor het middensegment in de markt en een bijdrage leveren in de gehele opwaardering van het stationsgebied.

 

 

Waarom dit bouwproject?

De komende tijd starten er een aantal andere projecten in hetzelfde gebied. Op het westelijke gedeelte van het perceel tussen de RSG Simon Vestdijk en het Station Harlingen gaat De Bouwvereniging van start met de bouw van 26 zorgappartementen. Hiervan begint halverwege dit jaar de bouw. Daarnaast gaat de RSG Simon Vestdijk binnenkort van start met de realisatie van een nieuwe schoolcampus. Daarnaast gaat de Gemeente Harlingen aan de slag met de opwaardering van de Kon. Julianastraat en Kon. Wilhelminastraat. Ook het stationsgebouw zelf ondergaat een uitgebreide renovatie. Je kunt zeggen dat er een totale gebiedsontwikkeling is waarmee het gebied mooier en beter wordt.

 

De gemeente is op de hoogte van de plannen van Harns Invest. Wethouder Erik de Groot is blij met de mogelijkheid dat elke Harlinger iets van het project mag vinden: “Bij nieuwe bouwplannen vinden wij het als gemeente belangrijk dat in een vroeg stadium de gesprekken worden aangegaan met onze inwoners. Hierbij gaat het niet alleen om draagvlak voor het plan zelf, maar ook om hoe het plan mogelijk nog beter tot zijn recht kan komen in de omgeving. De wensen en ideeën van omwonenden en andere belanghebbenden zijn daarbij echt van meerwaarde in de verdere planvorming.”

 

Geef je mening en ideeën over de bouwplannen

Het stationsgebied in Harlingen is een belangrijk gebied, het is namelijk van ons allemaal. Daarom is ook jouw mening belangrijk over de plannen die er liggen voor het gebied achter het station; daar waar nu grasland is. Sinds het vertrek van de ijsbaan ligt daar de grond braak. Zowel Harns Invest als de gemeente willen graag weten wat jij als Harlinger vindt van deze plannen. Doe mee met de online participatie in 3 stappen en laat weten wat je van deze plannen vindt en wat jouw ideeën zijn over hoe het beter kan.

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente

Meer nieuws

U2 Onair bij Omroep RSH

21-05-2021

HARLINGEN - Zaterdag 22 mei van 10.00 – 11.00 uur de 25e U2 Onair bij Omroep RSH.

IKC Het bAken maakt kans op een ANWB Verkeersplein

21-05-2021

HARLINGEN - IKC Het bAken heeft op te horen gekregen, te zijn genomineerd voor een ANWB Verkeersplein.

IKC Prins Johan Friso filmt in het Entrepotgebouw

21-05-2021

HARLINGEN - Afgelopen week heeft IKC Prins Johan Friso de afscheidsfilm van groep 8 gefilmd in het prachtige Entrepotgebouw aan de Dokkade.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Omdraai De Omdraai Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Food 80/20 Food 80/20 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda De Omdraai De Omdraai