HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Het onderwijs gaat door op RSG Simon Vestdijk Harlingen

23-12-2021

HARLINGEN - Net als iedereen werd RSG Simon Vestdijk Harlingen afgelopen weekend verrast door de nieuw aangekondigde lockdown.

Een week voor de kerstvakantie moesten alle middelbare scholen dicht. Een week waarin het RSG Simon Vestdijk juist mooie afsluitende activiteiten gepland had staan, waar veel leerlingen naar uitkeken. Denk hierbij aan de cultuurdag, een Art Trip en een bioscoopbezoek. Met de nodige flexibiliteit en wendbaarheid van docenten én leerlingen kon het onderwijs in deze week toch online doorgang vinden.

 

Waar sommige scholen de keuze maakten om helemaal geen onderwijs aan te bieden, maakte RSG Simon Vestdijk bewust een andere keuze. Directeur Gerald Schutte: “De lockdown overviel niet alleen de school, maar ook de leerlingen. Uit eerdere ervaringen weten we dat het van belang is om contact te houden met de leerlingen en de klas. Hierbij is niet alleen aandacht voor het vakinhoudelijk deel, maar juist ook voor het sociaal-emotionele aspect: het welbevinden van de leerling.” Dit sluit aan bij de resultaten van een onderzoek van de onderwijsinspectie onder ruim 13.000 leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Leerlingen geven aan dat ze tijdens de coronacrisis minder gemotiveerd zijn om hun best te doen, minder zin kregen in huiswerk en minder zin hadden om te leren. Ze misten bovendien het ‘fysieke’ contact met elkaar, doordat leuke momenten ontbraken. Ook gaven de leerlingen in het onderzoek terug dat in de online lessen minder aandacht was voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen. Directeur Gerald Schutte: “Juist daarom is het van belang om in de online lessen aandacht te hebben voor hoe het écht gaat met de leerling. Ook de mentor speelt hierbij een belangrijke rol.”

 

RSG Simon Vestdijk Harlingen deelde daarom de ouders/verzorgers en leerlingen op zondag mee dat de week gebruikt zou worden voor online lessen en afsluiting van het jaar. De maandag werd ingezet als dag om de docenten de ruimte te geven om het onlineonderwijs helemaal in orde te maken, waardoor vanaf dinsdag online lesgegeven kon worden aan alle klassen in Harlingen. Vanaf maandag was er daarnaast een noodopvang op school voor leerlingen die thuis lastig op school kunnen richten en voor de kinderen van ouders met een essentieel beroep.

 

De afgelopen dagen van onlineonderwijs waren daarnaast ook bedoeld als oefenperiode, voor het geval de lockdown ook na de kerstvakantie aanhoudt. Zo konden de leerlingen uit de brugklas en nieuwe docenten konden ervaring opdoen met online lessen en de online werkwijze. Tegelijkertijd konden eventuele technische problemen snel aan het licht komen en opgelost worden.

 

Directeur Gerald Schutte kijkt met enige trots terug op deze week: “We hebben als school een groot beroep gedaan op de flexibiliteit van de leerlingen, ouders en collega’s. In plaats van te kiezen voor de gemakkelijke weg van een volledige schoolsluiting, hebben we gekozen voor een online aanpak waarbij we het welbevinden van de leerling centraal stellen.” Nu is het afwachten tot het volgende weegmoment: 3 januari 2022. De school hoopt dat alle leerlingen dan weer fysiek naar school mogen, maar mocht de lockdown aanhouden dan heeft de school voldoende ervaringen opgedaan en de nodige scenario’s klaarliggen om na de kerstvakantie het onlineonderwijs te hervatten. Voor nu kan iedereen genieten van een welverdiende vakantie. Schutte: “Ondanks de beperkingen, gun ik eenieder fijne feestdagen en een goede kerstvakantie, zodat we met hernieuwde energie 2022 kunnen starten.”

 

Onderwijs

Meer nieuws

Kerstgroet burgemeester Ina Sjerps

23-12-2021

HARLINGEN - Een kerstgroet voor alle inwoners van gemeente Harlingen van burgemeester Ina Sjerps.

Tjepke van der Pol neemt afscheid van D66 en gaat zelfstandig verder

23-12-2021

HARLINGEN - Tot de verkiezingen voor de gemeenteraad van Harlingen in maart 2022 zal Tjepke van der Pol als zelfstandig raadslid zijn raadsperiode afmaken.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Nova College Scheepvaart Nova College Scheepvaart Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Food 80/20 Food 80/20 VVD Harlingen VVD Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok GroenLinks Harlingen GroenLinks Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Nova College Scheepvaart Nova College Scheepvaart The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CDA Harlingen CDA Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Belang Harlinger Belang Zensa Moda Zensa Moda