Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Het nut van een jumpstarter in de wagen

11-10-2021

HARLINGEN - Indien je regelmatig de baan op moet - al dan niet voor werkgerelateerde toestanden - is het best wel handig om in je eigen veiligheid en gemak te gaan voorzien.

Zo is een degelijke en veilige wagen in eerste instantie een belangrijke factor aangevuld met enkele handige benodigdheden die misschien - echter hopelijk niet - van pas zouden kunnen komen. Voorzie daarom in de kofferbak altijd een reserveband, een eerste hulp kit en een jumpstarter. Vooral dit laatste lijken heel wat chauffeurs wel eens te vergeten.

 

Veilig de baan op!

Ben je als zakelijk vertegenwoordiger regelmatig met de wagen op de baan? Of gebruik je de auto zo goed als dagelijks om bijvoorbeeld je kindjes van- én naar school te brengen; boodschappen te doen en van- én naar het werk te rijden? Dan komt het er op neer om zoveel mogelijk te investeren in veiligheid. In eerste instantie betekent dit uiteraard dat je op zoek dient te gaan naar een stevige, kwalitatieve en 100% veilige wagen. Zo zullen sommige merken en modellen net iets meer veiligheid aanbieden in vergelijking met andere wagens.

 

Maar uiteraard is een goede en degelijke wagen alleen niet voldoende en dien je ook op andere vlakken grondig te investeren. Zorg voor de juiste kinderzitjes indien de wagen hoofdzakelijk bedoeld is om je kindjes van- én naar school te brengen. Voorzie de kofferbak van een gevarendriehoek, fluohesjes en een eerste hulp kit in het geval er onderweg iets mocht gebeuren. Vul het lijstje verder aan met een extra wiel én een degelijke jumpstarter zodat je altijd voorbereid bent indien je met pech onderweg te kampen krijgt. Hoewel de meeste chauffeurs aan het lijstje kunnen voldoen, wordt het belang van een degelijke jumpstarter soms wel eens onderschat en daar hopen wij nu verandering in te brengen.

 

Waarom een jumpstarter?

Zoals onderhand wel duidelijk werd, dien je op alles voorbereid te zijn indien je regelmatig met de wagen de baan op moet. Echter, lijken de meesten het belang van een degelijke jumpstarter aan boord soms wel eens te vergeten of misschien niet helemaal te begrijpen. Toch zijn jumpstarters handige - vaak relatief compacte - toestelletjes die bij eventuele problemen onderweg meteen soelaas kunnen bieden.

 

Maar wat is een jumpstarter nu precies en vooral; waarvoor wordt deze zoal gebruikt? Best wel handig om te weten alvorens je er eentje standaard in de kofferbak van je wagen gaat meenemen. Zo is een jumpstarter voornamelijk bedoeld om de accu of batterij van je auto opnieuw in werking te laten treden. Dat kan handig zijn indien je wagen op een koude winterdag niet meer lijkt te starten of indien je onderweg in de problemen komt. Uiteraard bestaan er vandaag de dag dan ook diverse types jumpstarters waarbij je kunt kiezen uit verschillende types, uitvoeringen en bijgevolg ook prijsklassen.

 

Wat is de meest geschikte jumpstarter?

Het uitgebreide aanbod jumpstarters maakt dat je niet zomaar met het eerste het beste apparaat huiswaarts kunt keren. Het is wel degelijk belangrijk om te focussen op bepaalde kenmerkende eigenschappen zodanig dat je 100% zeker kunt zijn dat het aangekochte type jumpstarter geschikt is voor jouw wagen. Zo bestaan er tegenwoordig diverse soorten jumpstarters waarvan het vermogen of het ampère gehalte drastisch van elkaar kan verschillen. Zo zullen sommige apparaten uiterst geschikt zijn voor gebruik in combinatie met personenwagens en blijken andere apparaten dan weer voldoende krachtig om vrachtwagens, boten en krachtige landbouwwerktuigen uit de penarie te helpen.

 

Kortom, je dient op de hoogte te zijn van het type, het vermogen en de hoeveelheid ampère die het toestel aankan. Daarnaast is het eveneens handig rekening te houden met het gebruiksgemak en de aansluitingsmogelijkheden. Zo zijn sommige apparaten voorzien van een mobiele aansluiting terwijl anderen een op het stroomnet of lichtnet moeten worden aangesloten. Bedenk op voorhand waar jij naar op zoek bent en kies volgens dergelijke criteria de meest geschikte jumpstarter uit.

Algemeen Bedrijfsleven Shoppen

Meer nieuws

Dag van de Duurzaamheid gestart met een kwartetspel

11-10-2021

HARLINGEN - Op IKC Het Noorderlicht werd er vrijdagochtend 8 oktober extra aandacht aan duurzaamheid besteed.

Fc Harlingen 1 wint ook van Nicator

11-10-2021

HARLINGEN - Het vlaggenschip van fc Harlingen heeft zondag haar tweede achtereenvolgende wedstrijd gewonnen.

Ruim 835 kilometer aan Friese wateren en oevers opgeruimd tijdens Skjin Wetter

11-10-2021

HARLINGEN - Van zaterdag 2 oktober tot en met 9 oktober hebben ruim 30 organisaties met ruim tweeduizend Friese vrijwilligers de grote schoonmaakactie Skjin Wetter gehouden.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Visie Events Visie Events Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï