RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Het nut van een jumpstarter in de wagen

11-10-2021

HARLINGEN - Indien je regelmatig de baan op moet - al dan niet voor werkgerelateerde toestanden - is het best wel handig om in je eigen veiligheid en gemak te gaan voorzien.

Zo is een degelijke en veilige wagen in eerste instantie een belangrijke factor aangevuld met enkele handige benodigdheden die misschien - echter hopelijk niet - van pas zouden kunnen komen. Voorzie daarom in de kofferbak altijd een reserveband, een eerste hulp kit en een jumpstarter. Vooral dit laatste lijken heel wat chauffeurs wel eens te vergeten.

 

Veilig de baan op!

Ben je als zakelijk vertegenwoordiger regelmatig met de wagen op de baan? Of gebruik je de auto zo goed als dagelijks om bijvoorbeeld je kindjes van- én naar school te brengen; boodschappen te doen en van- én naar het werk te rijden? Dan komt het er op neer om zoveel mogelijk te investeren in veiligheid. In eerste instantie betekent dit uiteraard dat je op zoek dient te gaan naar een stevige, kwalitatieve en 100% veilige wagen. Zo zullen sommige merken en modellen net iets meer veiligheid aanbieden in vergelijking met andere wagens.

 

Maar uiteraard is een goede en degelijke wagen alleen niet voldoende en dien je ook op andere vlakken grondig te investeren. Zorg voor de juiste kinderzitjes indien de wagen hoofdzakelijk bedoeld is om je kindjes van- én naar school te brengen. Voorzie de kofferbak van een gevarendriehoek, fluohesjes en een eerste hulp kit in het geval er onderweg iets mocht gebeuren. Vul het lijstje verder aan met een extra wiel én een degelijke jumpstarter zodat je altijd voorbereid bent indien je met pech onderweg te kampen krijgt. Hoewel de meeste chauffeurs aan het lijstje kunnen voldoen, wordt het belang van een degelijke jumpstarter soms wel eens onderschat en daar hopen wij nu verandering in te brengen.

 

Waarom een jumpstarter?

Zoals onderhand wel duidelijk werd, dien je op alles voorbereid te zijn indien je regelmatig met de wagen de baan op moet. Echter, lijken de meesten het belang van een degelijke jumpstarter aan boord soms wel eens te vergeten of misschien niet helemaal te begrijpen. Toch zijn jumpstarters handige - vaak relatief compacte - toestelletjes die bij eventuele problemen onderweg meteen soelaas kunnen bieden.

 

Maar wat is een jumpstarter nu precies en vooral; waarvoor wordt deze zoal gebruikt? Best wel handig om te weten alvorens je er eentje standaard in de kofferbak van je wagen gaat meenemen. Zo is een jumpstarter voornamelijk bedoeld om de accu of batterij van je auto opnieuw in werking te laten treden. Dat kan handig zijn indien je wagen op een koude winterdag niet meer lijkt te starten of indien je onderweg in de problemen komt. Uiteraard bestaan er vandaag de dag dan ook diverse types jumpstarters waarbij je kunt kiezen uit verschillende types, uitvoeringen en bijgevolg ook prijsklassen.

 

Wat is de meest geschikte jumpstarter?

Het uitgebreide aanbod jumpstarters maakt dat je niet zomaar met het eerste het beste apparaat huiswaarts kunt keren. Het is wel degelijk belangrijk om te focussen op bepaalde kenmerkende eigenschappen zodanig dat je 100% zeker kunt zijn dat het aangekochte type jumpstarter geschikt is voor jouw wagen. Zo bestaan er tegenwoordig diverse soorten jumpstarters waarvan het vermogen of het ampère gehalte drastisch van elkaar kan verschillen. Zo zullen sommige apparaten uiterst geschikt zijn voor gebruik in combinatie met personenwagens en blijken andere apparaten dan weer voldoende krachtig om vrachtwagens, boten en krachtige landbouwwerktuigen uit de penarie te helpen.

 

Kortom, je dient op de hoogte te zijn van het type, het vermogen en de hoeveelheid ampère die het toestel aankan. Daarnaast is het eveneens handig rekening te houden met het gebruiksgemak en de aansluitingsmogelijkheden. Zo zijn sommige apparaten voorzien van een mobiele aansluiting terwijl anderen een op het stroomnet of lichtnet moeten worden aangesloten. Bedenk op voorhand waar jij naar op zoek bent en kies volgens dergelijke criteria de meest geschikte jumpstarter uit.

Algemeen Bedrijfsleven Shoppen

Meer nieuws

Dag van de Duurzaamheid gestart met een kwartetspel

11-10-2021

HARLINGEN - Op IKC Het Noorderlicht werd er vrijdagochtend 8 oktober extra aandacht aan duurzaamheid besteed.

Fc Harlingen 1 wint ook van Nicator

11-10-2021

HARLINGEN - Het vlaggenschip van fc Harlingen heeft zondag haar tweede achtereenvolgende wedstrijd gewonnen.

Ruim 835 kilometer aan Friese wateren en oevers opgeruimd tijdens Skjin Wetter

11-10-2021

HARLINGEN - Van zaterdag 2 oktober tot en met 9 oktober hebben ruim 30 organisaties met ruim tweeduizend Friese vrijwilligers de grote schoonmaakactie Skjin Wetter gehouden.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Omdraai De Omdraai Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus