De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Het kabouterbos

11-03-2021

KIMSWERD - Er was eens een mooi en liefelijk bos, waar honderden kabouters woonden.

Door Trienette Struik

 

Ze leefden daar al lang en gelukkig. En ze deden nuttig werk. Iedereen was blij met het bos en de kabouters. De zon scheen er vaak en dan kwamen er veel kinderen en jongeren naar het bos.

Maar ook grote mensen werden blij van het bos. Het was een fijn bos met fijne bewoners. Het was er vredig.

 

Op een dag kwam er een kwade geest die het bos vernielde en alle kabouters dood maakte.

 

Iedereen was erg verdrietig, sommigen ontroostbaar. Anderen woedend. Wat denkt die kwade geest wel??? 

De grote mensen durfden het niet aan de kinderen te vertellen. Zo erg vonden ze het.

 

In de buurt woonde ook een wijze vrouw. Zij kon met geesten praten. Ze vroeg zich af: Waarom doet deze geest dit? Wat heeft de geest voor behoefte? Wat wil de geest van ons? Wat wil de geest van de kabouters? Wilde de geest er misschien ook wonen? Was hij jaloers? Kon hij al dat geluk daar niet verdragen?

Dit keer vond de vrouw geen antwoord, terwijl haar kijkwijze vaak enorm hielp, bij moeilijke dingen.

 

Het was al de tweede keer dat dit gebeurde, dat de kwade geest aanviel. En niemand wist waarom.

 

De grote mensen, de kinderen en de jongeren gingen de kabouters toen maar helpen. En op Paaszondag 4 april 2021, vanaf 11.00 uur kwamen er heel veel mensen naar het bosZe brachten nieuwe kabouters die wel in dit fijne bos wilden wonen. De mensen gingen opruimen, knutselden nieuwe huizen en maakten nieuwe bewoners. Het was er de hele dag veilig- en gezellig druk.

 

De vrouw was er ook en ze hoopte de geest te ontmoeten en met de geest te kunnen praten over diens beweegredenen. Ze hoopte heel erg dat hij kwam, geesten zijn meestal niet laf, toch?

Ze had besloten dat ze nieuwsgierig zou zijn en niets zou verwijten, als ze het antwoord maar kreeg. Dan zouden de aanvallen op het bos wel stoppen.

 

Er was die dag, met al die mensen en al die kabouters, veel geloof, hoop en liefde in het bos. Iedereen zei: "Kabouters bestaan! Maar helaas kwade geesten ook. En toch zal het goede overwinnen. Altijd en overal".

 

Doneren

Je kunt de kabouters langsbrengen in Kimswerd, Sudterp 4 of in Harlingen, F. Domela Nieuwenhuisstraat 1. 

  • Doneren op rekeningnummer NL96RABO0132893177 ten name van Dorpsbelangen Kimswerd ovv Kabouterpad Kimswert is natuurlijk ook mogelijk.

 

Algemeen Kunst & Cultuur Natuur & Milieu Politiek & Maatschappij Regio Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Verkiezingen Tweede Kamer 2021

11-03-2021

HARLINGEN - Op woensdag 17 maart 2021 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal in de gemeente Harlingen.

Vacature: Medewerker bestuurssecretariaat

11-03-2021

HARLINGEN - Gemeente Harlingen zoekt een nieuwe collega bij het bestuurssecretariaat voor 36 uur per week.

Hockeynieuws van HMHC: alle teams kunnen weer het veld op!

11-03-2021

HARLINGEN - Het bericht kwam toch wat onverwacht: in de persconferentie van de regering werd deze week bekend gemaakt dat ook de sporters van 27 jaar en ouder weer het veld op mogen.

Reacties

Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Food 80/20 Food 80/20 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Omdraai De Omdraai Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Omdraai De Omdraai Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Food 80/20 Food 80/20 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12