Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Herdenking omgekomen Harlinger vissers op 27 augustus

17-08-2019

HARLINGEN - Aan de vooravond van de 60e Visserijdagen – op dinsdagavond 27 augustus – herdenken de Vissersvereniging Ons Belang, de bestuursleden van de Stichting Visserijdagen Harlingen en andere belangstellenden de omgekomen vissers.

Herdenking omgekomen Harlinger vissers op 27 augustus Een momentopname van een eerdere herdenking bij de gedenkplaat der omgekomen vissers. Foto: Johan Balt.

De herdenking begint om 19.00 uur en vindt plaats bij de gedenkplaat in de waterkering bij de Sasbrug in het centrum van de stad. Er zal een toespraak worden gehouden en bloemen gelegd.

 

Het initiatief voor het monument is van Johan Dijkstra, destijds secretaris van de Stichting Visserijdagen Harlingen. Aanleiding was het toen 80-jarige bestaan van de Vissersvereniging Ons Belang, dat ter gelegenheid van dit jubileum een speciaal boek over 80 jaar Ons Belang heeft uitgegeven. Een boek dat nog steeds verkrijgbaar is bij  Ons Belang.

Op de gedenkplaats worden vijf vissers herdacht.

 

In augustus 1961 verging de HA 10 op het IJsselmeer en bleven schipper Augustus Eugéne Johannes van Hurck (34) en de bemanningsleden Freerk Brouwer (22) en Anne Weever (57) op zee. De 16-jarige Jouke van der Werf verdronk in april 1967 op de Waddenzee, toen hij als bemanningslid van de HA 7 in het ankertouw onder het schip verstrikt raakte. De jonge vader Jan Andries Plas (21) – bemanningslid van het kokkelschip HA 26 – raakte in juni 1985 tijdens het zoeken naar kokkels op de plaat z’n bijboot kwijt en verdronk. Al deze mannen wordt op de gedenkplaat herdacht en dinsdagavond 27 augustus in het bijzonder.

 

Belangstellenden worden uitgenodigd zich bij de herdenking aan te sluiten.

 

Nader kennismaken met het werk en de mensen van Ons Belang. Op zaterdag 31 augustus is er een stand op de open dag in de visafslag en aan de Zuiderhaven nabij de HA 4. In een eigen stand wordt het jubileumboek verkocht en wordt de garnalenvisserij op een positieve manier onder de aandacht gebracht.

 

Meer dan in andere jaren wordt de Harlinger visserij betrokken bij de organisatie. In samenspraak met Ons Belang worden alle kotters die meedoen aan de vlootschouw op zaterdagmiddag gevraagd te verzamelen in de Zuiderhaven.

 

Algemeen

Meer nieuws

Stadsschouw Oud Harlingen

17-08-2019

HARLINGEN - Het bestuur van Vereniging Oud Harlingen heeft vandaag zijn jaarlijkse stadsschouw gehouden.

Hosanna op zomercarnaval in Frankrijk

17-08-2019

HARLINGEN - In het Franse Fresnes-Sur-Escaut vond afgelopen donderdag het 73e zomercarnaval plaats en de showband en colorguards van Hosanna waren erbij.

Binnenkort start het nieuwe seizoen CTJH in de Lichtboei

17-08-2019

HARLINGEN - Op 23 september a.s. komen de leden van het leerorkest Roaring Twenties Experience in Café De Lichtboei aan de Rommelhaven 22 bij elkaar.

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Greenart Production Greenart Production The Shamrock The Shamrock Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Broodje Nuchter Broodje Nuchter Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot
Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor