RSG Simon Vestdijk

RSG Simon Vestdijk

Open dagen en doemiddagen: Welkom groep 8 en je ouder(s)/ verzorger(s). Kom langs en maak kennis met ons onderwijs!
Lees verder...
Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Kom samen feesten in de winterse sferen van ‘Jingle Bell Dok!’ Kerstborrel XXL!
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
HUBO: Bestel nu je vuurwerk

HUBO: Bestel nu je vuurwerk

Vuurwerk eenvoudig bestellen en ophalen bij HUBO Faber Lanen 19-21, 8861 CB Harlingen.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Eindejaarsloterij 2019!

Eindejaarsloterij 2019!

Prijzenpot: 10x € 449,-(belastingvrij)! Om kans te maken is shoppen en uit eten gaan in Harlingen het énige dat je hoeft te doen!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Herdenking omgekomen Harlinger vissers op 27 augustus

17-08-2019

HARLINGEN - Aan de vooravond van de 60e Visserijdagen – op dinsdagavond 27 augustus – herdenken de Vissersvereniging Ons Belang, de bestuursleden van de Stichting Visserijdagen Harlingen en andere belangstellenden de omgekomen vissers.

Herdenking omgekomen Harlinger vissers op 27 augustus Een momentopname van een eerdere herdenking bij de gedenkplaat der omgekomen vissers. Foto: Johan Balt.

De herdenking begint om 19.00 uur en vindt plaats bij de gedenkplaat in de waterkering bij de Sasbrug in het centrum van de stad. Er zal een toespraak worden gehouden en bloemen gelegd.

 

Het initiatief voor het monument is van Johan Dijkstra, destijds secretaris van de Stichting Visserijdagen Harlingen. Aanleiding was het toen 80-jarige bestaan van de Vissersvereniging Ons Belang, dat ter gelegenheid van dit jubileum een speciaal boek over 80 jaar Ons Belang heeft uitgegeven. Een boek dat nog steeds verkrijgbaar is bij  Ons Belang.

Op de gedenkplaats worden vijf vissers herdacht.

 

In augustus 1961 verging de HA 10 op het IJsselmeer en bleven schipper Augustus Eugéne Johannes van Hurck (34) en de bemanningsleden Freerk Brouwer (22) en Anne Weever (57) op zee. De 16-jarige Jouke van der Werf verdronk in april 1967 op de Waddenzee, toen hij als bemanningslid van de HA 7 in het ankertouw onder het schip verstrikt raakte. De jonge vader Jan Andries Plas (21) – bemanningslid van het kokkelschip HA 26 – raakte in juni 1985 tijdens het zoeken naar kokkels op de plaat z’n bijboot kwijt en verdronk. Al deze mannen wordt op de gedenkplaat herdacht en dinsdagavond 27 augustus in het bijzonder.

 

Belangstellenden worden uitgenodigd zich bij de herdenking aan te sluiten.

 

Nader kennismaken met het werk en de mensen van Ons Belang. Op zaterdag 31 augustus is er een stand op de open dag in de visafslag en aan de Zuiderhaven nabij de HA 4. In een eigen stand wordt het jubileumboek verkocht en wordt de garnalenvisserij op een positieve manier onder de aandacht gebracht.

 

Meer dan in andere jaren wordt de Harlinger visserij betrokken bij de organisatie. In samenspraak met Ons Belang worden alle kotters die meedoen aan de vlootschouw op zaterdagmiddag gevraagd te verzamelen in de Zuiderhaven.

 

Algemeen

Meer nieuws

Stadsschouw Oud Harlingen

17-08-2019

HARLINGEN - Het bestuur van Vereniging Oud Harlingen heeft vandaag zijn jaarlijkse stadsschouw gehouden.

Hosanna op zomercarnaval in Frankrijk

17-08-2019

HARLINGEN - In het Franse Fresnes-Sur-Escaut vond afgelopen donderdag het 73e zomercarnaval plaats en de showband en colorguards van Hosanna waren erbij.

Binnenkort start het nieuwe seizoen CTJH in de Lichtboei

17-08-2019

HARLINGEN - Op 23 september a.s. komen de leden van het leerorkest Roaring Twenties Experience in Café De Lichtboei aan de Rommelhaven 22 bij elkaar.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas