De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Henri Sarolea uitgeroepen tot beste advocaat

28-12-2020

HARLINGEN - Henri Sarolea, de advocaat van Stichting Afvaloven Nee, is door Lawyer Monthly, een internationaal vaktijdschrift uitgeroepen tot beste advocaat op het gebied van milieuwetgeving.

Een wereldwijd advocaten platform beoordeelt jaarlijks advocaten van over de hele wereld en van verschillende specialisaties. Sarolea is al jarenlang de advocaat van Stichting Afvaloven Nee. Hij staat de stichting juridisch bij in hun strijd tegen Omrin en de provincie Fryslân betreffende misstanden bij de Harlinger afvaloven. Sarolea zelf is verbaasd over zijn internationale erkenning: “Ik heb geen idee wie hierachter zit, maar ik sluit niet uit dat de zaak van SAN, die we in Brussel tegen Omrin hebben doorlopen, doorslaggevend is geweest bij het toekennen van deze prijs.” 

 
Sarolea had namens Stichting Afvaloven Nee na zes jaar procederen een klacht ingediend over de wijze waarop Nederland Europese richtlijnen toepast. En met succes. De Europese Commissie oordeelde dat Omrin een zelf bedachte meetcorrectie niet mocht toepassen en tikte daarmee ook de Raad van State, die deze meetcorrectie had goedgekeurd, op de vingers. Na de gedwongen herziening door de Raad van State moet Omrin zich aan de uitstootnormen houden die ze notabene zelf in de vergunningsaanvraag had aangegeven. 

 

Onlangs heeft de Raad van State opnieuw een vreemde uitspraak gedaan in een zaak die Sarolea namens de stichting had aangespannen tegen Omrin. Dit keer gaat het om de zaak waarin Omrin niet altijd bij voldoende hoge temperatuur afval verbrandt, met als gevolg dat er giftige stoffen zoals dioxinen vrijkomen. Sarolea: “Naar aanleiding van de laatste uitspraak van de Raad van State in de REC-procedure over het geknoei met de temperaturen en zuurstofpercentages, met zelfs duidelijke valsheid in geschrifte in een doorslaggevend rapport, wat door de Raad van State om onbegrijpelijke redenen buiten het dossier is gehouden, zal ik met mijn team het vervolg inhoudelijk bespreken. Namelijk het opnieuw neerleggen van een klacht in Brussel.”

 

Sarolea legt met zijn gewonnen prijs een link met de actualiteit aangaande misstanden bij de belastingdienst; “Er is uitstekend werk door individuele Kamerleden als Pieter Omzigt en Renske Leijten verricht waardoor nog meer duidelijk wordt, dat er heel veel mis is binnen onze rechtsstaat.  Een rechtsstaat, die denk ik al jaren in werkelijkheid meer verwantschap vertoont met een 'netwerkcratie' dan met een 'democratie'.”

 

Zie ook: https://legalawards.lawyer-monthly.com/winners-edition/ en: https://legalawards.lawyer-monthly.com/winners-edition/87/

 

Algemeen Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

VBZH verheugd over voorstel college om vrijstelling haven- en kadegelden 2021 te verlenen

28-12-2020

HARLINGEN - De Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen (VBZH) is bijzonder verheugd over het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Harlingen om de raad voor te stellen de vloot ook over 2021 vrijstelling te verlenen van haven- en kadegelden.

Reacties

Food 80/20 Food 80/20 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei The Shamrock The Shamrock HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Omdraai De Omdraai Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock