HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Hendrik Sijtsma lijsttrekker CDA Harlingen aanstaande verkiezingen

17-12-2021

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag is tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) van CDA Harlingen Hendrik Sijtsma verkozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Hendrik Sijtsma lijsttrekker CDA Harlingen aanstaande verkiezingen Vooraan vlnr Diane Anema, Wim Wassenaar en Ronald Bootsma. Tweede rij vlnr Karina van Velzen en Sietse Zoodsma. Daar achter Hendrik Sijtsma en Bovenaan vlnr Frans Bontes en Reynold Bontes.

Naast lijsttrekker is Hendrik Sijtsma ook de kandidaat wethouder namens het CDA, mocht het CDA weer in de coalitie komen. De rest van de lijst van het CDA is gevuld met enkele nieuwe gezichten en kandidaten die bewezen zeer betrokken te zijn bij de Harlinger politiek.

 

Op plaats 2 staat Sietse Zoodsma (50), een bevlogen en deskundig raadslid die graag nog een termijn zitting wil nemen in de gemeenteraad. Als derde op de lijst staat Reynold Bontes (33), waarvan de 1e termijn als raadslid er bijna op zit en heeft aangegeven zich in te willen blijven zetten voor de gemeente. Midlumer Wim Wassenaar (62) is nieuw op de lijst van het CDA, toch in de steunfractie al actief en een waardevolle aanwinst voor het #teamCDA. Als 5e staat voorzitter Ronald Bootsma (38) op de lijst. Ook op de lijst bij het CDA op plaats 6 & 7 staan Karina van Velzen en Diane Anema.

 

Verder staan nog meer toegewijde CDA leden op volgorde van plaats op de kieslijst: Frans Bontes, Gert Hegge, Douwe ten Napel, Jochem Puite, Christiaan Wijbenga, Betty van der Zweep en de lijst wordt gesloten door huidig wethouder Harry Boon (66). Wethouder namens het CDA Harry Boon heeft aangegeven dat het tijd wordt om zijn 8 jaar als wethouder van de gemeente Harlingen het stokje door te geven en zal de lokale afdeling blijven ondersteunen als campagneleider.

 

Naast de kandidatenlijst hebben de leden ook het verkiezingsprogramma vastgesteld dat de titel ‘De kracht van de samenleving’ heeft meegekregen.

 

Het CDA is trots op deze kieslijst, op de gemeente Harlingen en het team dat de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen en de komende 4 jaren representeert. 

 

Het CDA gaat d.m.v. een intensieve campagne haar best doen om weer meer stemmen binnen te halen en het aantal fractieleden uit te breiden. Het CDA ziet uit naar een krachtige en goede samenwerking met de inwoners van Harlingen, Midlum en Wijnaldum, de andere fracties, het college en de ambtelijke organisatie. Zorgvuldig afwegend en op zoek naar wat het beste is voor onze mooie gemeente Harlingen. Betrokken en benaderbaar voor iedereen. Terugkijkend over de gehele bestuursperiode, kunnen wij als raad trots zijn op alle projecten die gerealiseerd zijn of in de steigers zijn gezet, aldus Sijtsma. Naast de vele ontwikkelingen, heeft het CDA 4 jaar lang actief haar bestuurlijke inzet getoond in het bezoeken van de vele (inloop) bijeenkomsten. Moties, amendementen en initiatiefvoorstellen ingediend en aandachtspunten aan de orde gebracht door de vele technische-, politieke en rondvragen in de raads- en commissievergaderingen. Lokale politiek betekent voor ons vanzelfsprekend om gebruik te maken van de kracht van de lokale samenleving en ons daarbij in te blijven zetten voor een fijne leefomgeving en goed zorgen voor elkaar!

 

Het uitgebreide programma wat weer vol staat met nieuwe ambities, zal binnenkort op de website van CDA Harlingen en op facebook worden gepubliceerd.

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Reactie Harlingen Sail op berichtgeving HC over Tall Ship Races 2022

17-12-2021

HARLINGEN - Tot ongenoegen van de stichting Harlingen Sail, staat vrijdag 17 december een artikel op de voorpagina van de Harlinger Courant, met onjuiste berichtgeving over de financiering van de Tall Ships Races Harlingen 2022.

Henk Konings nieuwe trainer Zeerobben

17-12-2021

HARLINGEN - Eersteklasser Zeerobben heeft voor het seizoen 2022/2023 een nieuwe hoofdtrainer in de persoon van de in Drachten woonachtige Henk Konings.

Weekbericht GGD Fryslân week 50

17-12-2021

HARLINGEN - Besmettingen dalen verder, nu ook daling ziekenhuisbezetting.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Nova College Scheepvaart Nova College Scheepvaart Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas NIVO Groep NIVO Groep Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen CDA Harlingen CDA Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVD Harlingen VVD Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten GroenLinks Harlingen GroenLinks Harlingen Harlinger Belang Harlinger Belang Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Nova College Scheepvaart Nova College Scheepvaart Haarmode Cats Haarmode Cats GroenLinks Harlingen GroenLinks Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad