Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Help Jacqueline op weg naar een aangepaste bus

01-02-2022

HARLINGEN - Mijn naam is Jacqueline (Jax) en ik ben 47 jaar, getrouwd met Piet ook 47 jaar.

Sinds een jaar of 10 gaat mijn gezondheid met grote stappen achteruit. Een herseninfarct, de ziekte van Crohn, een mislukte gastric bypass, twee longemboliën, een buikhernia die zo'n 40 cm vooruit steekt, en een gewicht wat toe blijft nemen door opgelopen hersenschade.
 
Autorijden is altijd mijn lust en mijn leven geweest. Een ritje van een paar uur, ik draai er mijn hand niet voor om. Rijden in het buitenland is ook helemaal geweldig, zeker bijvoorbeeld in Engeland. Een grote wens is om terug te gaan naar dit mooie land, waar ik zoveel herinneringen heb. Mijn man al die mooie en speciale plekjes laten zien.
Ik mis het autorijden ontzettend. Mijn man moet mij nu overal naartoe brengen. Doordat hij zelf langdurig in de ziektewet zit, is dat nu geen probleem. Maar als hij komend jaar weer aan het werk gaat, dan kan ik geen beroep meer op hem doen om mij overdag ergens naartoe te brengen. 
 
Door lichamelijke mankementen kan ik niet meer in een "normale" auto rijden. Daarom heb ik het traject doorlopen om in een aangepaste bus te mogen rijden. Bij een erkend bedrijf heb ik rijles gehad en ook examen gedaan, in een bus die aangepast kan worden op iemands tekortkomingen. Ik heb ook een rijtest gedaan. Door te slagen voor deze test, heb ik van het CBR een aantal codes gekregen die aan mijn rijbewijs toegevoegd kunnen worden. Met deze codes mag ik in een bus rijden die speciaal op mijn wensen, of eigenlijk de wensen van mijn lichaam, is afgestemd.


De volgende stap is een bus aanschaffen. Maar zo'n bus kost geld. Veel geld. Geld wat ik niet heb en mijn man ook niet. Geld wat ik ook niet kan lenen. Ik ben 100% afgekeurd en heb een WAO-uitkering en zoals eerder benoemd zit mijn man langdurig in de ziektewet. Dit betekent dat hij en/of ik geen lening af kunnen sluiten om de aanschaf van een aangepaste bus te financieren.

 

Waarom een bus en geen auto?

Hieronder een kleine opsomming van wat er nodig is en aangepast moet worden.
  • Vanwege de buikhernia heb ik meer ruimte nodig achter het stuur.  Om dat te realiseren moet de bestuurdersstoel op een verlengde slede geplaatst worden.
  • Het stuur moet aangepast kunnen worden. Het stuur moet niet alleen omhoog en omlaag gezet kunnen worden, zoals in bijna elke auto kan. Het stuur moet ook kunnen kantelen en eventueel plat gelegd kunnen worden. 
  • Door mijn lengte (1.58 m) in combinatie met de ruimte die ik nodig heb achter het stuur, kan ik niet meer bij de pedalen. Parallelpedalen zijn nodig zodat ik op een "normale" manier gas kan geven en kan remmen. Deze pedalen kunnen vóór de vaste pedalen geplaatst worden. Een koppelingspedaal is niet nodig, omdat ik automaat rijd.
  • Ondanks dat ik een gordelontheffing heb, is het voor mijn eigen veiligheid beter dat er soort 4 punts gordel geplaatst wordt. Eentje die over de schouders gaat en net onder de borst sluit, maar de buik niet raakt.
  • Omdat ik erg slecht loop (max. 10 meter) is het meenemen van mijn scootmobiel een pré. Om deze mee te kunnen nemen is een lift nodig. 
Dit alles kan in een bus gerealiseerd worden. Maar daar is veel geld voor nodig.
 
De vraag is: wie wil een bijdrage doen om mijn/onze droom, een aangepaste bus zoals hierboven omschreven, te verwezenlijken?
 

Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Harlingen heeft een nieuwe beeldenroute

01-02-2022

HARLINGEN - Om de toeristische beleving in Harlingen te versterken, heeft Tourist Info Harlingen in nauwe samenwerking met de gemeente Harlingen, Oud Harlingen, Stichting Stadsgidsen Harlingen en gemeentemuseum het Hannemahuis een beeldenroute ontwikkeld.

Handtekening voor sneller weer een eigen thuis

01-02-2022

HARLINGEN - Actieprogramma Weer Thuis.

Romy Salverda: Armoede is niet eerlijk

01-02-2022

HARLINGEN - Mijn naam is Romy Salverda ik woon in Harlingen & in Leeuwarden, en als finaliste van Miss Beauty of Friesland 2022 zetten wij ons in voor de Linda foundation.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail