RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Heel Harlingen Vlagt op 17 april!

08-04-2021

HARLINGEN - Vorig jaar werden de meeste activiteiten rond de viering van 75 jaar vrijheid afgeblazen, vanwege corona.

Heel Harlingen Vlagt op 17 april! Oorlogs-historische optocht op vrijdag 31-08-1945 tijdens de bevrijdingsfeesten. De praalwagen 'Oorlogsmonster' vertelt het verhaal van de Duitse plannen voor een invasie van Engeland in 1940. Foto uit archief Johnny de Groot.

De organisatoren rondom 4 en 5 mei in Harlingen hoopten veel geplande activiteiten door te schuiven naar dit jaar, maar de pandemie heerst nog steeds, dus ook dit jaar géén publieksevenementen rondom de bevrijding in Harlingen.

 

Oproep: hang massaal de vlag uit

Op zaterdag 17 april is het 75+1 jaar geleden dat Harlingen bevrijd is. Dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Toch vieren we vrijheid. Juist nu. Omdat we als nooit tevoren verhalen van vrijheid moeten delen. Vrijheid die nooit vanzelfsprekend is. Daarom een oproep aan alle inwoners van Harlingen om op zaterdag 17 april massaal te vlaggen! Want ondanks dat de bevrijding van ‘onze mooie stad aan het wad’ niet in het openbaar kan worden gevierd, willen we de bevrijding natuurlijk wel terugzien in het straatbeeld. Doe mee!

 

Foto-expositie “75+1 jaar Vrijheid”

Om toch enige aandacht aan de viering van onze vrijheid te besteden, heeft gemeente Harlingen samen met Ondernemend Harlingen en Stchting BENG een foto-expositie op touw gezet. In de etalages van lokale ondernemers is van zaterdag 17 april tot en met zaterdag 8 mei de foto-expositie “75+1 jaar Vrijheid” te bewonderen. De foto’s komen uit het archief van het gemeentemuseum, uit de collectie van Johnny de Groot en Joop van der Heide.

 

Win-win situatie

In deze stille tijden proberen we toch de verbinding met Harlingen te onderhouden en op een coronaproof manier toch iets meer reuring te creëren. Belangrijk daarin is ook de samenwerking. Met de foto-expositie etaleren we een inkijkje in de bevrijding van Harlingen en hopelijk genereert het extra aandacht voor de ondernemers waar de foto's te zien zijn.

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente Kunst & Cultuur Politiek & Maatschappij Shoppen

Meer nieuws

Uitnodiging inspraakavond kleinschalig recreatiepark Westerzeedijk

08-04-2021

HARLINGEN - Op donderdagavond 15 april van 17.00 tot 21.00 uur nodigt Zeelenberg Architectuur u uit voor de inspraakavond voor het kleinschalig recreatiepark Westerzeedijk in het Entrepotgebouw.

Eilandparkeren in Harlingen: makkelijker, veiliger en leuker!

08-04-2021

HARLINGEN - Sinds 1 januari 2021 is de gemeente Harlingen exploitant van de langparkeerterreinen aan de Harlingerstraatweg, het parkeerterrein aan de Westerzeedijk en de parkeergarage op de Waddenpromenade.

Nieuw leven op Simon Vestdijk

08-04-2021

HARLINGEN - Hoewel de winterse neerslag buiten anders doet vermoeden, kondigt ook bij Simon Vestdijk het nieuwe seizoen zich aan!

Reacties

Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Omdraai De Omdraai Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Food 80/20 Food 80/20 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas