Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Havenvisie gemeentelijke havens 2022-2032 zet in op toekomstgerichte watersportstad

03-03-2022

HARLINGEN - De gemeenteraad van Harlingen heeft onlangs de Havenvisie gemeentelijke havens 2022-2032 aangenomen.

Havenvisie gemeentelijke havens 2022-2032 zet in op toekomstgerichte watersportstad Zuiderhaven - Fotograaf Ynze Braaksma

In deze visie worden hoofdlijnen gegeven voor de ontwikkeling, het gebruik en beheer van de gemeentelijke (maatschappelijke) havens in en rond het centrum van Harlingen. De kansen en bedreigingen zijn in kaart gebracht en daaraan zijn ambities met het bijbehorende tijdpad gekoppeld. Doel is dat Harlingen in 2032 een toekomstgerichte watersportstad is, aantrekkelijk voor toeristen, bewoners én ondernemers. Dé poort tussen wad en land.

 

Het is voor het eerst dat de gemeente Harlingen een havenvisie voor de maatschappelijke havens heeft opgesteld. Beheer en onderhoud van het commerciële havengebied (Industriehaven) valt onder de verantwoordelijkheid van het zelfstandige havenbedrijf N.V. Port of Harlingen.

 

Diverse functies

De havens van Harlingen worden door diverse doelgroepen gebruikt. In de Friese zeehavenstad wordt ruimte geboden aan zowel de industrie als de pleziervaart. In de Havenvisie gemeentelijke havens zijn de functies en doelgroepen benoemd, plus wat er nodig is voor de ontwikkeling tot toekomstgerichte watersportstad. Daarom zijn de kansen en ontwikkelingen op een rijtje gezet.

 

Wethouder Paul Schoute: “Trends vormen onder meer de opmars van andere vormen van watertoerisme, vergrijzing van de traditionele vorm van watertoerisme, grotere schepen en de stijgende belangstelling voor motorschepen en sloepen. Goede voorzieningen en een groeiende behoefte aan wonen op of aan het water worden ook gesignaleerd. Het is voor Harlingen belangrijk om in te spelen op de veranderende vraag naar het gebruik van de havens. Het watertoerisme (en de bruine vloot) zijn belangrijk voor de stad en ondernemers vanwege de inkomsten die het oplevert. De gunstige ligging en de nautisch maritieme uitstraling van Harlingen bieden bovendien volop kansen”.

 

Tegenover deze kansen en ontwikkelingen zijn de knelpunten en bedreigingen geïnventariseerd, waaronder schaarste in het seizoen door de toename van watertoerisme, verouderde (of niet aanwezige) stroomvoorzieningen en verrommeling door onvoldoende beleid, wat door de Havenvisie wordt ondervangen.

 

Ambities watersportstad

Om  toekomstgerichte watersportstad te worden, zijn er diverse actieplannen in de havenvisie opgenomen. Daaronder valt onder meer het uitrusten van het centrum en toeristisch gebied ten behoeve van de toeristen, het bieden van betaalbare ligplaatsen voor Harlingers dicht bij huis, maar  ook het uitbreiden van vingersteigers op diverse locaties en voldoende aanbod en mogelijkheden voor ondernemers (voor bijvoorbeeld huursloepen en kites). In het verlengde zet de gemeente in op het schoon, aantrekkelijk en veilig maken van het historische centrum, het upgraden van het voorzieningenniveau en het verbeteren van de gastvrije dienstverlening in de havens.

 

Bij de uitvoering en aanscherping van de ambities worden (in het kader van burgerparticipatie) diverse groepen gebruikers en belangstellende Harlingers betrokken.

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente Sport & Recreatie

Meer nieuws

U2 Onair bij Omroep RSH

03-03-2022

HARLINGEN - Baby, baby, baby... light my way.

Jeugdjournaal Zeerobben

03-03-2022

HARLINGEN - Het zijn van die zaterdagen die haast niet voor komen en ze dus zo bijzonder maken.

Inloopspreekuur van Wijnaldum start weer!

03-03-2022

HARLINGEN - U bent van harte uitgenodigd om langs te komen met al uw vragen op het gebied van financiën, mantelzorg, relaties, verslaving, thuiszorg, zelfredzaamheid, minimaregelingen, huishoudelijke hulp, opvoeding en wonen.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Wellheat Shop Wellheat Shop Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie TeamFRL TeamFRL
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen