De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Havenbrouwerij het Brouwdok heropent met verdieping en indoor visstek

15-03-2021

HARLINGEN - Afgelopen weken is er flink geklust bij het Brouwdok aan de Willemskade in Harlingen.

De buitendijkse Brouwerij is nu voorzien van een verdiepingsvloer met een fenomenaal uitzicht over de Waddenzee. Daarnaast is het straks mogelijk om vanaf de bar te zeevissen. De beslissing om een verdieping te bouwen in de brouwerij werd geboren na de eerste ronde corona-maatregelen, toen er per ruimte slechts dertig mensen binnen mochten zijn.

 

De verbouwing is in wezen een vlucht vooruit: het stond al langer in de planning, maar nu de brouwerij door de laatste maatregelen verplicht gesloten moest blijven, besloot eigenaar en brouwbaas Gerard Ypenga direct tot de grootscheepse verbouwing over te gaan. Ypenga hoopt op 1 april de deuren weer te kunnen openen, ijs en weder dienende.

 

Visstek

Het idee voor de binnendeurse visplek kwam tijdens de verbouwing. Voor de fundering van de verdieping moesten grote stalen palen verankerd worden. Daarvoor zijn verschillende gaten in de vloer geslagen en dat bood een verrassend uitzicht op de zee onder het Brouwdok, die op de plek waar de brouwerij staat onder de kade door stroomt.

 

Het Brouwdok doet het graag een beetje anders dan anders, liefst avontuurlijk en uniek. Zo is brouwbaas Ypenga nog altijd bezig met de ontwikkeling van een plan om uiteindelijk zeewater te kunnen gebruiken om bier mee te brouwen. Ypenga is zelf fervent visser en zag gelijk een unieke mogelijkheid. Hij wil op deze manier zijn collega vissers een droge plek bieden. "De tijden zijn al bar genoeg. En laten we eerlijk zijn, vissen is geweldig en een goede manier om te ontspannen. Al is het weer vaker slecht dan goed. Niks mooier dan een hengel uitwerpen en tegelijkertijd een pot zeewaardig gebrouwen bier kunnen drinken".

 

Hengelen vanaf de barkruk

Nu er op verschillende strategische plekken gaten in de vloer zijn gemaakt, kunnen visliefhebbers straks vanaf de barkruk hun hengel uitwerpen. Een speciaal gat is gemaakt in de speelhoek, bedoeld voor kinderen. Zij kunnen bijvoorbeeld een wasknijper met een spekje laten zakken en op die manier krabben vangen.

 

"We willen onze bezoekers graag het Wad laten beleven", zegt de brouwbaas Ypenga, "We kunnen nu de zee letterlijk onder de brouwerij zien. Het is een geweldig gezicht en maakt de verbinding met onze omgeving nog sterker. Bij mij wel in ieder geval".

 

Voor mensen die zelf geen visgerei hebben, verhuurt de brouwerij straks ook hengels en netjes. Daarnaast is er - als de maatregelen het toestaan - iedere zaterdag een cursus zeevissen en fileren.

 

De visgelegenheid wordt op 1 april feestelijk in gebruik genomen

Wie bij de opening op deze dag de eerste vis vangt, wint een fraaie prijs. Brouwdok heeft nog niet de beschikking over materiaal voor de verhuur, dus graag zelf je hengel meenemen!

 

 

Eten, Drinken, Uitgaan Sport & Recreatie

Meer nieuws

Prijswinnaars beweegroute Willem Barentsz bekend

15-03-2021

HARLINGEN - Wethouder Harry Boon trok vanmorgen de winnaars van de beweegroute.

Stralende Hockeymiddag bij de HMHC

15-03-2021

HARLINGEN - De HMHC Harlinger Heren 1, Dames 1 (tot 27 jaar) en Meiden A1 speelden zondagmiddag een onderling drieluik trainingstoernooi.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Greenart Production Greenart Production Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Broodje Nuchter Broodje Nuchter Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 De Omdraai De Omdraai The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Omdraai De Omdraai Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Lichtboei De Lichtboei Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus