Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Havenbedrijf wil Waddenpromenade spectaculair verder ontwikkelen

28-06-2022

HARLINGEN - Bijna twee jaar na de aankoop van het gebouw met verkeerstoren aan de Waddenpromenade in Harlingen is het zover.

Havenbedrijf wil Waddenpromenade spectaculair verder ontwikkelen Artist Impression Waddenpromenade - Studio Groen+Schild - NV Port of Harlingen.

De verbouwing van de kantoorruimtes op de begane grond en de toren wordt op dit moment verder afgerond. Daarmee vormt de Waddenpromenade officieel het nieuwe onderkomen van het havenbedrijf. Als het aan Port of Harlingen ligt, blijft het hier niet bij. Het hele gebied wordt het liefst spectaculair verder getransformeerd tot prettige en sociale poort naar het noorden en de Waddenzee.

 

“De aanschaf van het pand op de Waddenpromenade was voor ons in 2020 een geweldige kans”, zegt Paul Pot, directeur van Port of Harlingen. “Dit gebouw biedt ons de mogelijkheid om de haven én het havenbedrijf de uitstraling te geven die past bij onze ambities. Als havenbedrijf gaan we ons verder professionaliseren als hét duurzame maritieme en logistieke hart van Noord-Nederland. Daar hoort een echt havengebouw als dit bij. We zijn blij dat we de renovatie van de kantoorruimte kunnen afronden. Nu wordt het tijd om na te denken over de verdere ontwikkeling van het gebied.”

 

Inkijkje in plannen

Het interieur van het pand aan de Waddenpromenade heeft inmiddels een metamorfose ondergaan tot een professionele huisvesting voor het havenbedrijf met de havendienst. Ook het exterieur van het gebouw vraagt nog om onderhoud. “Achter de toren bevindt zich een vervallen paviljoen. Dat doet deze prachtige locatie natuurlijk geen goed”, vindt Paul Pot. “De stad, de inwoners van Harlingen en de toeristen verdienen beter.” De komende week wordt het gebouw op het niveau van de Waddenpromenade daarom beplakt met stickers. Met de artist impressions op de ramen krijgt elke voorbijganger een inkijkje in de plannen die Port of Harlingen met de rest van het gebouw en de directe omgeving heeft.

 

In overleg met belanghebbenden

“We hebben de architecten van Studio Groen+Schild gevraagd een in het oog springend schetsontwerp te maken voor een nieuw icoon in Harlingen”, vertelt Paul Pot. “In dit ontwerp laten we het nautische verleden van de stad Harlingen en de dynamische toekomst van de haven samenkomen.” Het ontwerp en de plannen zijn nog niet in beton gegoten. Port of Harlingen gaat met diverse belanghebbenden en stakeholders in gesprek over de verdere ontwikkeling van het gebied. Paul Pot: “Er zijn meerdere geïnteresseerden die graag op deze plek gehuisvest willen zijn. Wat we in elk geval willen is dat het huidige stenen doorgangsgebied gaat veranderen in een plek voor ontmoeting en ontspanning. Er komt ruimte voor horeca en andere zaken. We denken aan een soort boulevard en ruimte voor de natuur.”

 

Tweede toren gericht op de stad

In het schetsontwerp wordt het bestaande paviljoen gesloopt en komt er een nieuwe voor terug. Deze is open, licht en transparant. Aan de zijde van de stad wil Port of Harlingen een tweede toren realiseren die toegankelijk is voor het publiek en is gericht op de stad. Vanaf het dak is er dan een prachtig uitzicht over de Wadden, de haven, de grachten en de mooie panden van Harlingen. “In ons schetsontwerp praten we over het project Willemsdok. Maar misschien weten de inwoners van Harlingen een betere naam. Tegen de tijd dat we verder zijn met de ontwikkeling willen we hiervoor een prijsvraag in het leven roepen via onze website en social media. We willen dat de inwoners van Harlingen straks trots zijn op de nieuwe Waddenpromenade, zoals wij dat al zijn als havenbedrijf.”

 

Waddenpromenade onderdeel Tall Ship Races 2022

In het nieuwe onderkomen van Port of Harlingen komt komende maand ook tijdelijk het OCW te zitten. Dit is het Operationeel Centrum Water waarin onder meer Rijkswaterstaat, de waterpolitie, de KNRM, het loodswezen en Port of Harlingen alle het nautische zaken organiseren en coördineren rond de Tall Ship Races 2002. Dit evenement vindt plaats van 14 tot en met 17 juli. Op de Waddenpromenade komen verder nog het Regatta Center van de STI (de wedstrijdorganisatie van de Tallships) en een post van het Rode Kruis. “Als hoofdsponsor van dit prachtige nautisch evenement zijn we ontzettend trots dat we dit kunnen aanbieden op onze nieuwe locatie”, zegt Paul Pot. “We kijken ernaar uit!”

 

Over Port of Harlingen

NV Port of Harlingen is een zelfstandig havenbedrijf, met de gemeente Harlingen als enige aandeelhouder. Het havenbedrijf is verantwoordelijk voor de economische ontwikkeling, het beheer, het onderhoud en de exploitatie van de havens in Harlingen. Daarnaast zorgt Port of Harlingen voor het handhaven van een veilige en vlotte afhandeling van de scheepvaart. In samenwerking met stakeholders wil Port of Harlingen in 2035 hét duurzame maritieme en logistieke hart van Noord-Nederland zijn. Daarbij wordt ingezet op werkgelegenheid, continuïteit en groeimogelijkheden voor het havenbedrijfsleven.

 

Algemeen

Meer nieuws

Familieweekend Zeerobben

28-06-2022

HARLINGEN - Wat een opening van de familiedagen op de vrijdagavond bij Zeerobben.

HMHC heeft trainersstaf komend seizoen compleet

28-06-2022

HARLINGEN - Onlangs werd al bekend dat Claire Bloem het komend jaar hoofdtrainer wordt van HMHC.

De beste varianten van de Monstera

28-06-2022

HARLINGEN - De Monstera is een echt iconische plant.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie