De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harry Boon daagt inwoners uit met Minder Afval Harlingen

07-05-2021

HARLINGEN - Met een videoboodschap geeft wethouder Harry Boon vandaag de aftrap voor de afvalchallenge ‘Minder afval Harlingen’.

Harry Boon daagt inwoners uit met Minder Afval Harlingen Harry Boon daagt inwoners uit met Minder Afval Harlingen.

Deze actie richt zich op het verminderen van het restafval in de (grijze) container. Harry Boon probeert thuis zijn afval zo goed mogelijk te scheiden: “ik probeer bij elke nieuwe lediging het gewicht van het restafval weer iets lager te krijgen. Dat is de uitdaging die ik met mezelf aanga!” De Omrin afvalapp helpt hierbij. Deelnemers zien via de app hoeveel kilo restafval zij in hun grijze container gooien en krijgen elke week een speciale afvaltip. Harry Boon roept alle inwoners van de gemeente op om ook de uitdaging met zichzelf aan te gaan: “Ik daag jullie uit om ook te gaan voor minder afval. Samen gaan we voor een duurzame gemeente.  Doe je met mij mee?”

 

Vergelijk eigen kilo’s afval met het gemiddelde van de deelnemer aan de challenge

Harlingers die meedoen aan de afvalchallenge zien via de Omrin afvalapp hoe zwaar het afval in hun grijze en groene container is. Daarnaast is het gemiddelde gewicht van het afval van alle deelnemers aan de challenge te zien. Zo is gemakkelijk te vergelijken of deelnemers veel of weinig restafval hebben ten opzichte van het gemiddelde van de andere deelnemers. De uitdaging is om door beter te scheiden steeds minder kilo’s restafval aan te bieden en meer gft en etensresten.

 

Wekelijks een afvaltip

Beter afval scheiden zorgt voor minder gewicht in de grijze container. Maar wat mag nu wel en niet in de grijze container, hoe kun je (nog) beter scheiden? Ook daar helpt de afvalapp bij. Elke week staat hier een nieuwe afvaltip in om beter afval te scheiden en om minder afval te krijgen.  

 

Ook meedoen aan de afvalchallenge?

Meedoen aan de afvalchallenge is eenvoudig. Download de Omrin afvalapp en maak een gratis account aan. Na het aanmaken van het account ontvangt de deelnemer thuis een brief met daarin een qr-code. Na activatie ziet de deelnemer voortaan het gewicht van zijn restafval en gft in de Omrin afvalapp.

 

Meer doen voor minder afval

In de afgelopen vier jaar zat er ongeveer 60% herbruikbaar materiaal in het restafval in gemeente Harlingen. Om van Harlingen een gemeente met minder afval te maken, zijn alle inwoners nodig. In het project Minder Afval Harlingen zetten gemeente Harlingen en Omrin allerlei acties uit voor minder afval. Zo was in maart Biobakje actie. De acties worden een jaar lang aangeboden, daarna kijken gemeente Harlingen en Omrin hoe de acties een vervolg krijgen.

 

Algemeen Gemeente Natuur & Milieu

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

07-05-2021

HARLINGEN - Zaterdag 8 mei is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Het Alternatief 84 bij Omroep RSH

07-05-2021

HARLINGEN - Vrijdag 7 mei en daar zijn we alweer.

Weekbericht GGD Fryslân 30 april tot en met 6 mei 2021

07-05-2021

HARLINGEN - Minder besmettingen, onzeker of daling aanhoudt.

Reacties

Food 80/20 Food 80/20 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Omdraai De Omdraai Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen