Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlinger Walking Footballers naar Terschellinger toernooi

23-09-2021

HARLINGEN - Voor het tweede jaar deden de Ouwe Seunen van het Walking Football team fc Harlingen mee aan een goed georganiseerd toernooi dat zaterdagmiddag plaats vond op de sportvelden van Midsland Terschelling.

Harlinger Walking Footballers naar Terschellinger toernooi Staande v.l.n.r. Coach Romke Keur, Guus van Hurck, Ubbo Posthuma. Klaas van der Hoek en Max van den Broek. Zittend v.l.n.r. Karst van der Heide, Roel Goudberg, Jan Toering en Wiep van der Meulen.

Door Ubbo Posthuma.

 

Deelnemende ploegen waren SC Cambuur, HTC/Be Quick (Zwolle), Twenterand (Vriezenveen), TOS (Terschelling), Marken, Assendelft en de Ouwe Seunen. Gezien de uitslagen is er voor trainer Patrick Oosting nog veel werk aan de winkel. Met name het positiespel van de Ouwe Seunen is voor verbetering vatbaar. Als excuus kan worden aangevoerd dat verschillende vaste spelers geblesseerd en/of nog met vakantie waren.

 

In de openingswedstrijd tegen de mannen uit Twente werden de Harlingers weggetikt. Pogingen van coach Romke Keur om zijn mannen dusdanig neer te zetten, kwamen niet helemaal uit de verf. Met 0-3 moesten zij dan ook het onderspit delven.

 

Tegen SC Cambuur min of meer hetzelfde verhaal. Toch wisten de Ouwe Seunen al in de derde minuut op voorsprong te komen. Mede door Max van der Broek met een wonderschoon doelpunt, dit op aangeven van spits Ubbo Posthuma. Maar hier waren de Leeuwarders niet van onder de indruk. Door constante druk wisten zij langszij te komen. Jammer was het dat Guus van Hurck twee keer tegen de paal schoot. Uiteindelijk eindigde dit treffen op 1-5.

 

De wedstrijd tegen HTC/Be Quick werd uitermate spannend. De Harlinger achterhoede o.l.v. good old Klaas van der Hoek, Wiep van der Meulen en Karst van der Heide wisten de gevaarlijke aanvallen van HTC/Be Quick te pareren. Maar één ogenblik van onachtzaamheid werd meteen afgestraft 0-1. Maar een goed opgezette aanval met Jan Toering werd uiteindelijk door Karst van der Heide prima afgerond 1-1 en was er nog van alles mogelijk. In de laatste minuut echter scoorden de Zwollenaren met een lucky bal toch nog 1-2, om zo de overwinning naar zich toe te trekken.

 

Ook de wedstrijd tegen Marken eindigde in verlies. Coach Romke Keur schreeuwde zich de longen uit zijn lijf om de Ouwe Seunen meer pressie te laten uitoefenen. Dat Keur er een goede kijk op had, bleek wel uit de twee doelpunten van Guus van Hurck en Roel Goudberg. Guus van Hurck was nog ongelukkig met een bal op de lat. Uiteindelijk wonnen de mannen uit Marken met 2-4.

 

Ondanks een minder goed toernooi was de spelvreugde bij de Harlingers groot. Er werd weer veel ervaring opgedaan, die ongetwijfeld bij een volgend toernooi van pas zal komen.

 

Na afloop vond er een gezamenlijke en gezellige barbecue plaats. In de kantine werd nog even naar de wedstrijd Ajax – sc Cambuur gekeken. Omstreeks 22.30 uur keerden de Harlingers weer terug naar hun verblijfplaats Vakantiecentrum De Skuorre op Lies Terschelling. Zondag werd de terugtocht gemaakt en kon iedereen weer terugzien op een mooi voetbalweekend dat ook volgend jaar weer een vervolg zal krijgen.

 

De trainingen van Walking Football vinden iedere woensdagochtend plaats op het fc Harlingen terrein aan de Vierkantsdijk. Vanaf 9.30 uur staat eerst een bakje koffie klaar om vervolgens vanaf 10.00 tot ca. 11.00 uur te trainen. Belangstellenden die wellicht ook graag een balletje willen trappen, kunnen een kijkje nemen, of gelijk al meedoen.

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwe voorzitter Raad van Advies Waddenzeehavens reikt EcoPort-certificaten uit

23-09-2021

HARLINGEN - Op 20 september heeft Anne-Wil Lucas in Harlingen de EcoPort-certificaten uitgereikt aan de Waddenzeehavens Port of Den Helder, Port of Harlingen, Groningen Seaports en de haven van Den Oever.

Versoepeling coronamaatregelen: Kantine HMHC gewoon open

23-09-2021

HARLINGEN - Afgelopen week hoorden we in de persconferentie van ons demissionaire kabinet over de komende versoepelingen van de coronamaatregelen per 25 september (komende zaterdag).

Bierma Bestratingen kampioen Natour Bedrijven Sponsor Competitie 2021

23-09-2021

HARLINGEN - Na de laatste vlucht van de Bedrijven Sponsor Competitie die van de Natour vlucht vanuit Tongeren werd ook hier van de beker uitgereikt, dit is een van de vijf toeren van het vliegseizoen 2021

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Food 80/20 Food 80/20 IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen