RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlinger schildert bij Sterren op het Doek

30-04-2021

HARLINGEN - Jan Tromp uit Harlingen is zaterdag 1 mei te zien in het tv-programma Sterren op het Doek bij Omroep MAX.

Özcan Akyol ontvangt zijn gast in het Spoorwegmuseum in Utrecht: Philip Freriks komt uit een spoorfamilie. Hij vertelt over zijn oudere broer en over hoe hij zijn plek in Parijs heeft veroverd.

 

Özcan Akyol ontvangt zijn gast in het Spoorwegmuseum in Utrecht: Philip Freriks komt uit een spoorfamilie. Hij vertelt openhartig over de gevolgen van de dood van zijn oudere broer die hij eigenlijk nooit gekend heeft. Ook vertelt Philip openhartig over hoe hij zijn plek heeft veroverd in zijn beginjaren in Parijs én hoe hij het hart van zijn Française heeft veroverd.

 

Dit alles ten overstaan van Jan Tromp en 2 getalenteerde kunstenaars.

In mijn herinnering ben ik al heel vroeg begonnen met tekenen. De wereld om me heen was mijn inspiratiebron. Naderhand, op tienjarige leeftijd, ontdekte ik de magie van de fotografie, zowel qua opnemen als afdrukken en karikaturiseerde ik mijn leraren op de Rijks HBS in Leeuwarden. En nog weer later mocht ik de jaarlijkse almanakken illustreren op de ALO in Groningen. Om regelmatig te kunnen schilderen bleef de tijd echter ontbreken. Maar begin deze eeuw kwam het er dan toch van.

 
Mijn stap van de fotografie naar het fijnschilderen, waar ook lichtval, compositie en stofuitdrukking van belang zijn, was niet erg groot. Martin Sijbesma, Kubaard, wees me de weg.

 

Een degelijke technische ondergrond kreeg ik vanaf 2004 aangereikt door Matthijs Roling op Minerva in Groningen: schilderen naar de waarneming, het werken in toonwaarden en het maken van een deugdelijk en fijnzinnig kleurenpalet. Geleidelijk is mijn werk vrijer en losser geworden, maar het is vrij realistisch gebleven. Mijn onderwerpkeuze is echter verschoven van het stille naar het sprankelende leven. Vooral portretten van zowel mens als dier. 

 

Mijn grootste uitdaging ligt in het treffen van de persoonlijkheid. En dat vereist een kennismaking met mijn model. Zonder me gevoelsmatig te kunnen verplaatsen in mijn onderwerp en zonder daarbij een driedimensioneel beeld te ervaren, zou het voor mij veel moeilijker zijn een goed portret te maken.

 

Maar natuurlijk beleef ik daarnaast nog veel plezier aan het maken van een landschap, of het nou fries of frans is.
En ook het stilleven ben ik zeker niet vergeten.

 

 

Sterren op het doek: Zaterdag 1 mei 2021 20.30 uur NPO 2.

Algemeen Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Ingezonden: Burgers de dupe CO2 heffing

30-04-2021

HARLINGEN - Het was een feitelijke constatering die de Leeuwarder Courant deed op 24 april.

U2 Onair bij Omroep RSH

30-04-2021

HARLINGEN - Zaterdag 1 mei 2021 van 10.00 – 11.00 uur , presentatie en samenstelling door Dorus Breidenbach.

Van het gas af! Vul de enquête in

30-04-2021

HARLINGEN - Waarschijnlijk heeft u er al over gehoord of in de media gelezen.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock De Omdraai De Omdraai Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Omdraai De Omdraai