Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlinger nulmetingen "onmogelijk” volgens Commissie Mijnbouwschade

05-06-2022

HARLINGEN - De Stichting Bescherming Historisch Harlingen reageert geschrokken op de landelijke Commissie Mijnbouwschade.

Die stelt dat het onmogelijk is nulmetingen te doen “aangezien er altijd bodembewegingen zijn en Nederland doorlopend zakt.” Voorzitter Jarig Langhout van de stichting stelt dat daarmee de bodem wordt weggeslagen onder de nulmetingen die momenteel in Harlingen worden gedaan. "We laten die samen met Frisia Zout, Gemeente Harlingen, Provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân uitvoeren, om op termijn bewijs te hebben of er al of niet een verband is tussen schade aan panden en de zoutwinning. Maar de Commissie stelt dat nulmetingen niet mogelijk zijn en wil evenmin zeggen wat er als bewijs dan wél telt om later schade te bewijzen. De Commissie stuurt ons hetzelfde moeras in als waar de Groningers in zitten.”

Bij de voorzitter overheerst onbegrip over de positie die de Commissie kiest. “Gezien het debacle in Groningen is de Commissie Mijnbouwschade door het rijk ingesteld om ons als burgers te ontzorgen. Ze moet burgers met schade door zoutwinning helpen bij hun schadeclaim. "Heeft u informatie waarmee u kunt laten zien dat de schade door mijnbouw komt? Stuur deze dan mee met uw melding", adviseert de Commissie op haar website. Maar hoe je dat het beste kunt doen, wil ze vervolgens niet zeggen. Wat moet je als burger dan?" Tegelijk geeft de Commissie wel toe dat de schadeafhandeling in Nederland nu al onvolkomen is, zegt Langhout. "Het aantal partijen dat met schade bij de Commissie kan aankloppen is immers maar beperkt, en allerlei soorten schade vallen buiten de boot. Imagoschade van Harlingen als toeristenstad bijvoorbeeld, bedrijfsschade en funderingsschade. Dat is in Nederland inderdaad niet goed geregeld, vinden ze. Maar het stopt meteen bij die constatering."

 

In een gesprek heeft de stichting nadrukkelijk de situatie in Wijnaldum aan de orde gesteld. "Daar leven nu al 20 jaar frustraties. Ga daar kijken, ga daar praten", hebben we gezegd. "De les van Wijnaldum is dat je júist nulmetingen moet doen. Anders lopen we het risico dat we in Harlingen over pakweg 20 of 30 jaar in hetzelfde schuitje zitten. In Wijnaldum kunnen ze dus bezoek verwachten. Maar in Harlingen zijn we hier ook nog niet klaar mee."

Algemeen Gemeente Natuur & Milieu Politiek & Maatschappij Regio Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Jan Hoogland winnaar derde Mid-Fond vlucht

05-06-2022

HARLINGEN - Donderdag werd er ingekorfd voor de derde Mid-Fond vlucht.

Opening Visserijdagen 2022 naar woensdagavond 31 augustus

05-06-2022

HARLINGEN - Anders dan voorgaande jaren vindt de opening van de Harlinger Visserijdagen niet op de middag maar op de avond plaats.

Kerst Heida is de nieuwe trainer bij Walking Football fc Harlingen

05-06-2022

HARLINGEN - Het roemruchte Walking Football Team onder de vlag van fc Harlingen, heeft sinds kort Kerst Heida als nieuwe trainer.

Reacties

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor