TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Harlinger Mixed Hockey Club nieuws

14-05-2018

HARLINGEN - Afgelopen zondag speelde Harlinger dames 1 een uitwedstrijd tegen gelijkwaardige tegenstander Dash in Hoogezand.

Harlinger Mixed Hockey Club nieuws Een mooie passeerbeweging van Monica Schaafsma.

Dames 1 heeft weinig geluk

Het weer was fantastisch, echter wel erg warm om te hockeyen. Gelukkig voor Harlinger had de tegenstander hier ook mee te kampen. Na een line-up met de speelsters en moeders van Dash, op deze mooie Moederdag, gaf de scheidsrechter het beginsignaal. Er werd een goede wedstrijd gespeeld met mooie acties van beide partijen. Dash is erg goed in vrijlopen en de ballen in de loop geven en Harlingen was niet te stoppen als zij de bal het werk lieten doen en veel overspeelden. Manon van der Meer is een ster in het onderscheppen van de bal en kon zo mooie combinaties maken met invalsters Tineke Pars en Edine Outhuijse op het middenveld. De bal kon meerdere malen spits Jenna Burkels bereiken, die een aantal mooie doelpogingen had. 

 

Al met al kan gezegd worden dat Harlingen goed heeft gespeeld. De verbeterpunten zijn het uitverdedigen en daarbij het vrijlopen. Harlingen moet zeker gebruik maken van haar kwaliteit door mooie combinaties te maken en de bal het werk te laten doen.

 

Dash benutte deze wedstrijd haar kansen, waar Harlingen geen geluk had. Ze raakten de paal, de zijkant van het doel of de keeper hield alle doelpogingen tegen. De wedstrijd eindigde met 3-0 verlies voor Harlingen. De Harlinger dames hebben nu twee zondagen rust en nemen dan revanche op gelijkwaardige tegenstander Hardenberg op de laatste Super Sunday van het seizoen. Ze spelen de wedstrijd om 12.45 uur aan de Westerzeedijk, waarvoor de Veteranen hun eerste plek nastreven in een wedstrijd tegen Leeuwarden om 11.00 uur.

 

Meisjes B1 ging strijdend ten onder tegen de koploper

De Meisjes B1 van HMHC moest zaterdagmiddag onder moeilijke omstandigheden aantreden in een uitwedstrijd tegen koploper GHHC uit Groningen. Doordat het nog steeds meivakantie was, was een aantal belangrijke speelsters afwezig. Invalsters Silke Sikkema en Danique Hollander uit C2 en Melanie Nota uit A1 waren daarom meer dan welkom om de gelederen te komen versterken.

 

Hoewel de wedstrijd laat in de middag was, was het nog steeds erg warm en drukkend, wat het zwaar maakte om te hockeyen. Tegenstander Groningen begon direct sterk aan de wedstrijd en al na enkele minuten werd er gescoord. Groningen bleef volop druk zetten en scoorde een aantal keer. Hierdoor kon Groningen nog in de eerste helft een stevige voorsprong nemen op HMHC. Harlingen kon gelukkig nog iets terug doen. Na een strakke pass richting cirkel wist Sunna Liebmann vlak voor rust, de bal op het juiste moment nog net via haar stick achter de keeper van Groningen te werken.

 

Tijdens de rust werd er orde op zaken gesteld wat in de tweede helft duidelijk was terug te zien. De organisatie stond beter en Groningen had veel meer moeite om door de verdediging heen te komen. Hoewel Harlingen beter ging spelen, lukte het niet om de wedstrijd naar de hand te zetten. Groningen bleef hard spelen, waarbij het belang van goede scheendekkers maar weer eens duidelijk werd. Hierdoor, maar ook door de warmte, moest er vaak gewisseld worden. De altijd betrouwbare keepster Blanca Hiemstra speelde weer een hele goede wedstrijd, maar kon niet verhinderen dat Groningen scoorde. GHHC maakte haar favoriete rol als koploper waar en won uiteindelijk met 5-1. Om het verlies wat te verzachten zijn de meiden na afloop naar Mac Donalds gegaan. Dat maakte een hoop goed en kon de wedstrijd gelukkig weer snel vergeten worden.

 

Het verlies kwam extra hard aan, omdat HMHC daarmee een knappe derde plaats in de competitie verspeelde. Deze wordt nu ingenomen door Quick Stick uit Drachten dat wist te winnen van Eelde dat op de laatste plaats staat. Zaterdag 26 mei moet HMHC MB1 alweer thuis spelen om 13.00 uur. In een direct duel tegen Quick Stick kunnen ze dan thuis de derde plaats weer terugpakken. Dan moet er wel beter worden gespeeld dan tegen Groningen. Daarna resteren nog twee wedstrijden tegen Eelde en tegen Steenwijk dat respectievelijk laatste en één na laatste staat. Een derde plaats moet dus haalbaar zijn en zou een prima resultaat van weer een mooi hockeyseizoen zijn.

 

Standen HMHC

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Actieplan Broedvogels Waddenzee kan in werking

14-05-2018

HARLINGEN - Het gaat slecht met veel broedvogels van de Waddenzee.

Fc Harlingen meiden en vrouwen

14-05-2018

HARLINGEN - Van de dames/meiden afdeling bij fc Harlingen kwamen alleen de VR1 in actie vorige week.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 19 - 2018

14-05-2018

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje
Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad