De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlinger kandidaat ledenparlement FNV

09-01-2021

HARLINGEN - Sinds 15 mei 2013 heeft de FNV een nieuwe organisatiestructuur met een ledenparlement, een dagelijks bestuur en een algemeen bestuur.

Het ledenparlement is het hoogste orgaan van de FNV en bestaat uit 105 leden. Ze bepaalt de lange-termijnkoers van de FNV; beslist over voorstellen van het bestuur; en benoemt en controleert het bestuur. Elke sector (totaal 29 sectoren) heeft zijn eigen vertegenwoordiger in het ledenparlement. Voor de sector senioren is de Harlinger Joop van der Heide (69) kandidaat. De verkiezingen zijn in februari 2021, omdat het nieuwe parlement op 1 maart aantreedt. De FNV is een vereniging met meerdere sectoren en dertien aangesloten zelfstandige bonden, met in totaal bijna 1 miljoen leden. Hiermee is de FNV de grootste Nederlandse vakcentrale. Bij elkaar zijn circa 1,7 miljoen personen in Nederland lid van een vakbond. Elke FNV-bond beweegt zich op een specifiek terrein, bijvoorbeeld industrie, detailhandel, bouw of onderwijs. Voor de bonden is de collectieve arbeidsovereenkomst, de cao, een instrument om de belangen van de leden te waarborgen. Ruim twee miljoen werknemers vallen onder een door de FNV afgesloten cao. De bonden verlenen tevens individuele rechtshulpverlening bij problemen met werk of inkomen.

 

Tijd voor verandering

In zijn flyer geeft Joop van der Heide aan: “Ik wil voluit inspraak gebruiken en meewerken aan de koers die de FNV in de komende tijd gaat varen met als instrumenten de speerpunten, de macht van het getal, (dus ledenwerving) goede Cao’s en de realisatie van belangrijke zaken waar de samenleving en de FNV leden behoefte aan hebben. Zoals bijvoorbeeld werk, een waardevast pensioen en aandacht voor de zzp’er. Grondslag en uitgangspunt van mij is: Economie in dienst van mens dier en natuur! Niet: Mens dier en natuur in dienst van de economie. 

 

De Harlinger neemt als bagage mee: een breed spectrum in het werkzame leven, van vrachtauto c.q. buschauffeur tot journalist, Raad en Statenlid, voorzitter van de knv EHBO Harlingen, cmv Hosanna, stadsgids en tot 2021 secretaris Centraal Comité. Hij is jarenlang lid geweest van de vakbond van Nederlandse Vereniging van Journalisten, de NVJ en daarnaast van de vakbond Transport van de FNV. Met 'tijd voor verandering' bedoelt de kandidaat om de stelling: Mens, dier en natuur in dienst van de economie om te buigen naar 'Economie in dienst van mens, dier en natuur’.

 

Algemeen Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Happy Stones veroveren ook Harlingen!

09-01-2021

HARLINGEN - De rage Happy Stones is in enkele weken tijd overgewaaid van Amerika naar Terschelling en gaat nu ook Harlingen veroveren!

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Broodje Nuchter Broodje Nuchter Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Greenart Production Greenart Production Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Omdraai De Omdraai IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen