De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlinger Joël de Jong op weg naar de Paralympische Spelen 2020

10-08-2021

HARLINGEN - Vanaf 24 augustus barsten de Paralympische Spelen in Tokio los!

Harlinger Joël de Jong op weg naar de Paralympische Spelen 2020 Harlinger Joël de Jong op weg naar de Paralympische Spelen 2020.

Joël de Jong uit Harlingen doet mee en is volop in voorbereiding. De komende weken houdt Joël Harlingenboeit.nl op de hoogte van de ontwikkelingen! 

 

Blog Joël de Jong - voorbereidingen op de Paralympische Spelen in Tokyo 

Door Corona zijn, zoals waarschijnlijk iedereen weet, de Paralympische Spelen, die gepland stonden in 2020, niet doorgegaan. Maar door o.a. de merchandising is de naam Paralympische Spelen 2020 wel gebleven, terwijl de Spelen starten op 24 augustus 2021.

 

Voor mij was het uitstel van de Spelen absoluut geen ramp. Het betekende nog langer tijd om aan de limiet te werken en dat lukte. De limiet voor het verspringen werd gesteld op 5.80 m. Het is me gelukt om ruim daarover heen te komen met  6.81 m. Daar ben ik superblij mee.  Voor de 100 meter kostte me dat wat meer moeite. De limiet werd gesteld op 12.60. Aan het eind van vorig seizoen liep ik nog 13.28, dus er was zeker werk te doen. Dit seizoen kwam ik tot 12.65. Dus 5/100 te kort.  Superbalen natuurlijk.

 

Zondag 25 juli 2021

Ik werd vanmiddag gebeld door de bondscoach Arno Mul, met de mededeling, dat ik gekwalificeerd was voor de Paralympische Spelen en niet alleen voor het verspringen, maar ook voor de 100 meter. Door het minieme verschil mocht ik toch deelnemen aan de 100 meter. Wat een supernieuws was dat. De eerste, die ik het liet weten was natuurlijk mijn trainer/coach Guido Bonsen. (foto 1)

 

Maandag 26 juli 2021

Vanochtend ben ik met mijn teamleden van Team Para Atletiek, die zich ook gekwalificeerd hadden voor de Spelen, voor een week vertrokken naar Sportcentrum Papendal in Arnhem voor een trainingsstage. In deze week kon ik  twee keer gebruik maken van de klimaatkamer , waar de luchtvochtigheid en de temperatuur van Tokyo nagebootst werd (foto 2). Gelukkig vertrekken we woensdag 11 augustus al naar Shiba voor een pre-camp, dus hebben we voordat we in actie moeten komen, nog tijd om te wennen. Niet alleen aan het tijdsverschil, maar ook aan de omstandigheden daar. 

 

Woensdag 28 juli 2021

Nog steeds trainingsstage op Papendal. Vandaag moest ik tussendoor naar Ede  voor een medische keuring van maar liefst ruim drie uur. Iedere deelnemer aan de Paralympische Spelen moet  naar deze keuring. Alles werd gecontroleerd. Was erg interessant. Ik trof een arts, die zich al goed in mij had verdiept en zelf op google dingen over mij had opgezocht en uitgeprint. Hij gaf heel duidelijk uitleg over alles wat er getest werd. Verder heel veel mails gekregen met protocollen met van alles en nog wat over ons verblijf in Tokyo en veel over de maatregelen in het hotel waar we verblijven. Ik kan je wel vertellen: in het hotel mag nagenoeg niets. Je moet eigenlijk altijd op je kamer blijven. Je zit op een gang in het hotel met alleen leden van Team NL. Gebruik maken van de lift moet onder begeleiding. Een spelletje doen in de gang van jouw etage mag, maar verder niet. Er is een speciale ruimte ingericht  als eetzaal voor Team NL. We ontmoeten daar geen atleten uit andere landen. We mogen alleen het hotel uit, als we naar de atletiekbaan gaan. Als we boodschappen nodig hebben moeten we dit vragen aan daarvoor aangesteld hotelpersoneel, waarbij we later de boodschappen af kunnen rekenen. Verder zijn er nog heel veel maatregelen, die ik je zal besparen. Deze trainingsstage op Papendal duurt tot a.s. zaterdag 31 juli. Daarna weer een weekendje thuis in Harlingen!

 

Maandag 2 augustus

Vanaf vandaag gaan we langzaamaan steeds vroeger trainen in verband met het tijdsverschil in Tokyo. Om 08.00 uur werden we al op de atletiekbaan verwacht voor de dagelijkse twee trainingen. Als ik het schema goed bekijk is dit uitslapen, met wat we de komende anderhalve week in ons schema hebben staan. Weer even lekker ver kunnen springen. Ging goed: goed voor het zelfvertrouwen.

 

Woensdag 4 augustus

Vroeg uit de veren. Vandaag al vroeg vertrokken richting Papendal. Daar stond voor het eerst weer een training op het programma in de Klimaatkamer, waar ik al eerder over vertelde en weer een Coronatest. Ik overdrijf niet als ik zeg, dat ik al zeker 60 coronatests heb gehad. Voor elk atletiekevenement of –wedstrijd moet er getest worden. Ook binnen ons team wordt er veel getest. Daarna douchen en mijn kleding voor Tokyo opgehaald. Ik wist dat het veel was, maar zoveel... Niet te geloven. Een  grote oranje koffer van Team.nl, kleine koffer van Team.nl., een grote sporttas, rugzak  vol met sportkleding, schoenen en van alles en nog wat. En ook mondkapjes, heel veel! Bij de uitrusting hoort ook een net pak. Ik dacht, dat ik dat wel thuis in Harlingen kon laten. Dus niet: we mogen meelopen met de opening. Hoe vet is dat! Het is een gebeurtenis van 6 uren, maar toch fantastisch om mee te maken. Ook vandaag moeten we beginnen met het dagelijks innemen van supplementen: Zink, Vitamine B, Probiotica en Vitamine C. Deze supplementen zijn voorgeschreven door een arts en moeten we gedurende twee weken innemen. Er wordt alles aan gedaan om gezond te blijven. We moeten ook al gedurende ruim een week de zogenaamde Ocha-app bijhouden. Daarin moeten we onze dagelijkse gezondheid bijhouden. Bijvoorbeeld elke dag je temperatuur invullen. Maar ook veel andere dingen moeten er op worden ingevuld. De Japanse testcertificaten moeten geupload worden in de app voor vertrek. Zelfs je stoelnummer in het vliegtuig. In de app komen een aantal QR codes die je nodig hebt, om Japan binnen te komen. Best wel een gedoe. Vanmiddag hadden we een teambijeenkomst op Papendal, waarin we hoorden over de richtlijnen in het vliegtuig, richtlijnen tijdens het trainingskamp in Shiba en tijdens ons trainingskamp in “het dorp”. We overnachten hier ook vanavond op Papendal, omdat morgen de persdag hier is. Leuk dat Omrop Fryslan ook komt.

 

Donderdag 5 augustus

Vanmorgen vroeg uit de veren. Om 07.30 uur moesten we op de atletiekbaan van Papendal zijn. Alles om aan het tijdsverschil in Tokyo te wennen. We hadden een lichte training en verder was de pers aanwezig. Fotograaf Helene Wiesenhaan maakte weer prachtige foto’s, Robin Wubben (Parawatcher) was er en Omrop Fryslan, die speciaal voor mij naar Arnhem was gekomen met een interviewster en een cameraman. Er wordt een documentaire gemaakt van de 5 Friese sporters, die naar de Spelen gaan. Nog geen idee, wanneer dat uitgezonden gaat worden. Toen naar huis. Maar al die tassen, koffers en kleding moest ook nog mee. Dat was niet eenvoudig, maar ik heb het voor elkaar gekregen. ’s Avonds de uitslag van de coronatest. Tenminste voor iedereen in het team. Bij mij is door de medewerkers waarschijnlijk een verkeerd emailadres ingevoerd, want ik heb geen uitslag. Morgen maar bellen! Deze uitslag is nodig om naar Japan te gaan. Er zijn vaste meetmomenten, die je moet tonen.

 

Vrijdag 6 augustus

Vanmorgen ging weer heel vroeg het wekker. En om 06.30 uur al trainen. Na de training nog steeds de uitslag van de Coronatest niet gehad. Balen. Na wat telefoontjes bleek dat het bedrijf, Eurofins, mij vergeten was een mail te sturen. Vanmiddag Japanse Yen’s gehaald en nog wat dingen, die mee moeten naar Tokyo. Alle kleding is inmiddels gewassen. Gewassen neemt het meer vocht op en dat is in Japan wel nodig. Een aardige mevrouw uit Harlingen is bereid op korte termijn de linkerbroekspijp van mijn twee tights af te halen en om te zomen. Ik ben er bijna klaar voor. Vandaag een leuk artikel in de HC. Morgen een telefonisch interview met Henk Jan op Omroep RSH en dinsdag een interview met het Friesch Dagblad.

 

Zondag 8 augustus

Vandaag een rustig dagje, die begon met een Coronatest om 08.00 uur in Hoofddorp. Geen training vandaag. Wel de hele dag bezig geweest met mailen, apps en andere voorbereidingen. Morgen wordt weer een megadrukke dag. Ik moet om 04.00 uur mijn wekker al zetten. Alles om alvast aan het tijdsverschil in Tokyo te wennen. We trainen om 06.00 uur. Om 08.00 uur weer een coronatest. Om 11:20 uur gaan we eten met de andere leden van Team Para Atletiek, die achterblijven. We zullen hen bijna een maand niet zien. Best wel gek, als je dagelijks met elkaar om gaat. Om 15.00 uur heb ik mijn laatste materiaalcheck bij prothesemaker Frank Jol in Amsterdam. En dan ben ik er helemaal klaar voor. Woensdag a.s. brengt mijn moeder me naar Schiphol. Om 11.20 uur moeten we daar aanwezig zijn. Drie uren later vertrekken we naar Shiba. Ik hou jullie verder op de hoogte!

 

  • Harlingenboeit.nl wenst Joël de Jong en @TeamNL heel veel succes op de Paralympische Spelen! 

 

Algemeen Sport & Recreatie

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen De Omdraai De Omdraai Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Omdraai De Omdraai Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Food 80/20 Food 80/20 BENG Evenementen BENG Evenementen