TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Harlinger jeugd tennisteam behaalt prachtige overwinning

08-05-2018

HARLINGEN - Afgelopen zondag moest het Harlinger jeugdteam van TV Ready, dat uitkomt in de 2e klasse van de landelijke competitie thuis ten strijde trekken tegen het team van de Molen uit Leeuwarden.

Het team is in het nieuw gestoken door Handelsonderneming Jelle Kuperus uit Berlikum (www.jellekuperus.nl), die zich vorig jaar spontaan als kledingsponsor had gemeld na een oproep op facebook. De tenues zijn ook te koop bij Jelle. 

 

Het team, dat bestaat uit de broers Joël en Jelke de Jong, Antal Kuipers, Carmen Polman en Alicia Vonk, is in een spannende strijd om het kampioenschap verwikkeld. 
Het was dan ook erg jammer dat Alicia ’s ochtends ziek moest afhaken. Hierdoor zouden er twee wedstrijden niet gespeeld kunnen worden en deze punten konden niet gemist worden. Gelukkig was de in allerijl gebelde Halima Becirovic bereid om de honneurs waar te nemen.  Joël was helaas geblesseerd, maar dit kon binnen het team prima worden opgevangen door Jelke en Antal. 

Er werd begonnen met de Heren enkel partijen. Jelke, beter bekend als JD the Wall, wist zijn opponent, zoals zo vaak, tot wanhoop te drijven. Zeker geachte winners van de tegenstander werden door hem op vakkundige wijze in het spel gehouden en binnen een half uur was de baan weer vrij na een 6-1 6-1 overwinning. Antal, die de bijnaam Easy Win draagt, had ook niet veel moeite met zijn tegenstander en een kwartier na Jelke kon ook hij weer op de tribune plaats nemen. Hij kreeg iets meer tegenstand dan Jelke. Maar ook hier waren de setstanden overtuigend, 6-1 en 6-2.

Nu was het de beurt aan de dames. Carmen (Polly) wilde niet onderdoen voor haar mannelijke teamgenoten en ook zij maakte korte metten met haar tegenstandster, haar werd slechts een game gegund.

 

Tot nu toe lag de jeugd prima op schema om de wedstrijd vlot af te ronden. Maar nu was het de beurt aan Halima. Zij moest aantreden tegen de enige tot nu toe ongeslagen dame (in de enkel) van de competitie. En dit werd een ware slijtageslag. De tegenstandster bleek net als Jelke een ware muur. Er werd door beide dames fantastisch getennist en ze speelden ellenlange rally’s. Bijna elke game werd het meerdere keren deuce. De dames waren erg aan elkaar gewaagd. Helaas trok Halima net aan het kortste eind en verloor ze de wedstrijd met 6-3 3-6 en 4-6.

 

Hierna moesten er nog een heren en een dames dubbel worden gespeeld. Jelke en Antal die al jarenlang ongeslagen zijn in de competitie maakten hun status meer dan waar en walsten over hun tegenstanders heen. Hen werd slechts een game gegund.

 

Ook Carmen en Halima bleken een gouden duo. Halima was goed hersteld van haar zware enkel partij en ook zij wonnen met 6-0 6-1. De eindstand, een mooie 5-1 overwinning
Volgende week zondag wacht een belangrijke wedstrijd in de race om het kampioenschap. Er moet worden aangetreden in Beetsterzwaag tegen het team van Lauswolt. Zij zitten het team uit Harlingen op de hielen.  

Sport & Recreatie

Meer nieuws

1e Speelronde Copini 60+ kaatscompetitie 2018

08-05-2018

HARLINGEN - Onder ideale weersomstandigheden werd maandagavond de eerste competitieronde gespeeld.

PvdA, CDA en VVD sluiten bestuursakkoord

08-05-2018

HARLINGEN - De PvdA, CDA en VVD hebben overeenstemming bereikt over de samenwerking in een coalitie.

Riool- en wegreconstructie Hendstehof en Gerben Oswaldstraat

08-05-2018

HARLINGEN - Vanaf maandag 14 mei 2018 starten de werkzaamheden voor de rioolreconstructie en herinrichting van de Hendstehof (noordelijke deel) en Gerben Oswaldstraat.

Reacties

Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events
Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hubo-Faber Hubo-Faber