Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Van 11 t/m 13 september 2020 verandert de Dokkade/Nieuwe Willemskade weer in een culinair walhalla. Volop verwennerij, genieten van (live) muziek en de mooiste blik op zee!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlinger Golfkampioenschap versie 3.0 aanstaande

25-06-2020

HARLINGEN - Precies 15 jaar geleden vond het eerste Harlinger Golfkampioenschap plaats op de baan van Golfclub De Groene Ster nabij Leeuwarden.

Bescheiden van opzet, met uitsluitend deelname van golfers die een band met Harlingen hadden. Zeg maar versie 1.0 van dit kampioenschap.
Dat veranderde echter een jaar later al toen de organisatie van het kampioenschap terecht kwam bij een speciaal daartoe opgerichte Stichting Harlingen Open Golf. Daarmee werd het een jaarlijks toernooi met een meer “open” karakter (versie 2.0 dus), waarbij ook genodigde golfers van buiten Harlingen mee konden doen, aanvankelijk als sponsor, maar in latere jaren ook omdat alle Harlingers introducees konden meenemen. Ook een clinic voor niet golfers werd een vast onderdeel van het evenement. Het toernooi werd groter en groter, groeide uit tot een zeer geliefd evenement en mocht zich jarenlang verheugen in groeiende belangstelling, zei het dat het “open” karakter meer en meer de overhand leek te krijgen, met veel niet-Harlingers onder de deelnemers. Na een aantal jaren te hebben plaatsgevonden op de golfbaan van Burggolf in Sint Nicolaasga, keerde het evenement wel weer terug naar De Groene Ster in Leeuwarden.

Na de editie van 2019 nam het voltallige bestuur van de Stichting Harlingen Open Golf afscheid en stelde haar positie beschikbaar voor andere golfers uit Harlingen. De belangstelling om het stokje over te nemen bleek echter nihil. Niemand meldde zich aan en er leek een jammerlijk einde te komen aan een wat toch wel een prachtige traditie geworden was.
Dat werd enkele golfende Ouwe Seunen te gortig en zij namen een initiatief om te komen tot een Harlinger Golfkampioenschap versie 3.0, min of meer “back to basics”’, een wedstrijd om het kampioenschap van Harlingen met een deelnemersveld van uitsluitend Harlingers die moeten voldoen aan de volgende criteria:

  • hij/zij woont in Harlingen en/of
  • werkt voor langere tijd in Harlingen en/of
  • is geboren in Harlingen en er gedurende zijn/haar gehele jeugd opgegroeid en
  • beschikt over Golfbaanpermissie (voorheen GVB) met minimaal handicap 54


Harlingen Master Golfer of the year

Oorspronkelijk was het plan opgevat om dit kampioenschap te organiseren ergens in mei of juni, maar de Coronacrisis gooide roet in het eten. Vanaf 1 september mogen er weer evenementen met tot 100 deelnemers georganiseerd worden en dus was de initiatiefgroep er als de kippen bij om een datum in de inmiddels overvolle agenda van de golfbaan te claimen: vrijdag 11 september 2020 wordt de grote dag voor alle Harlinger golfers als zij de strijd gaan aanbinden om het kampioenschap van Harlingen. Met een knipoog naar het beroemdste professionele golftoernooi ter wereld genaamd The Masters, zal de winnaar van het Harlinger kampioenschap in de laagste handicapcategorie gekroond worden tot Harlingen Master Golfer of the year en de winnaar van de hogere handicapcategorie tot Harlingen Talent Golfer of the year. Daarnaast zijn er nog vele volgprijzen en speciale extra prijzen te verdienen.

 

Inschrijving nu open

Al in mei werd middels een “save the date”-email, verspreid onder de bij de initiatiefgroep bekende Harlinger golfers, een enquête gehouden om de belangstelling te peilen voor dit Harlinger golfkampioenschap versie 3.0 en uit de vele positieve reacties werd duidelijk dat het aantal deelnemers wel eens zo rond de 60 personen zou kunnen bedragen. Een teken dat het aantal Harlingers dat de golfsport beoefent sterk groeiende is. Misschien wel logisch dan ook dat ook de Burgemeester van Harlingen al samen met zijn vrouw op de golfbaan in Leeuwarden werd gesignaleerd. Of zij ook zullen deelnemen? Het staat in de sterren geschreven. En mocht deelnemen voor hen nog te vroeg komen, dan zullen ze waarschijnlijk toch vast wel ten tonele verschijnen bij de prijsuitreiking en het afsluitende diner.

 

Deze week werden alle inmiddels bij de organisatie bekende Harlinger golfers uitgenodigd om zich definitief in te schrijven voor dit kampioenschap. Harlingers die voldoen aan de eerder vermelde criteria en nog geen email ontvingen (ook niet in hun spambox), worden van harte uitgenodigd zich te melden bij de organisatie door simpelweg een kort mailtje te sturen aan het emailadres 0517golf@gmail.com. Zij krijgen dan ook een inschrijfformulier toegezonden en kunnen zich zo aanmelden voor de wedstrijd van het jaar op 11 september.

De initiatiefgroep, bestaande uit Dirk Arends, Wilfred Boers, Erno Leguit en Johannes Woudstra, rekent op massale deelname en bereid zich voor op een top golfdag voor allemaal echte Ouwe Seunen.
 

Algemeen Evenement Sport & Recreatie

Meer nieuws

Gedachten aan Zee

25-06-2020

HARLINGEN - Weer mooie post binnen, wat prachtig!

Lonely Planet magazine maakt een bijzondere special over de Wadden

25-06-2020

HARLINGEN - Een unieke samenwerking tussen Lonely Planet magazine en Visit Wadden.

Nieuwe spelers fc Harlingen 1

25-06-2020

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 heeft de selectie zo goed als rond voor het nieuwe voetbalseizoen.

Reacties

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Wo 29 april
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Vr 3 juli
t/m
Wo 30 september
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
Broodje Nuchter Broodje Nuchter Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona