Doe/beleefmiddagen

Doe/beleefmiddagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? In november organiseert rsg Simon Vestdijk in Harlingen 2 doemiddagen en in Franeker een beleefmiddag.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlinger Golfkampioenschap versie 3.0 aanstaande

25-06-2020

HARLINGEN - Precies 15 jaar geleden vond het eerste Harlinger Golfkampioenschap plaats op de baan van Golfclub De Groene Ster nabij Leeuwarden.

Bescheiden van opzet, met uitsluitend deelname van golfers die een band met Harlingen hadden. Zeg maar versie 1.0 van dit kampioenschap.
Dat veranderde echter een jaar later al toen de organisatie van het kampioenschap terecht kwam bij een speciaal daartoe opgerichte Stichting Harlingen Open Golf. Daarmee werd het een jaarlijks toernooi met een meer “open” karakter (versie 2.0 dus), waarbij ook genodigde golfers van buiten Harlingen mee konden doen, aanvankelijk als sponsor, maar in latere jaren ook omdat alle Harlingers introducees konden meenemen. Ook een clinic voor niet golfers werd een vast onderdeel van het evenement. Het toernooi werd groter en groter, groeide uit tot een zeer geliefd evenement en mocht zich jarenlang verheugen in groeiende belangstelling, zei het dat het “open” karakter meer en meer de overhand leek te krijgen, met veel niet-Harlingers onder de deelnemers. Na een aantal jaren te hebben plaatsgevonden op de golfbaan van Burggolf in Sint Nicolaasga, keerde het evenement wel weer terug naar De Groene Ster in Leeuwarden.

Na de editie van 2019 nam het voltallige bestuur van de Stichting Harlingen Open Golf afscheid en stelde haar positie beschikbaar voor andere golfers uit Harlingen. De belangstelling om het stokje over te nemen bleek echter nihil. Niemand meldde zich aan en er leek een jammerlijk einde te komen aan een wat toch wel een prachtige traditie geworden was.
Dat werd enkele golfende Ouwe Seunen te gortig en zij namen een initiatief om te komen tot een Harlinger Golfkampioenschap versie 3.0, min of meer “back to basics”’, een wedstrijd om het kampioenschap van Harlingen met een deelnemersveld van uitsluitend Harlingers die moeten voldoen aan de volgende criteria:

  • hij/zij woont in Harlingen en/of
  • werkt voor langere tijd in Harlingen en/of
  • is geboren in Harlingen en er gedurende zijn/haar gehele jeugd opgegroeid en
  • beschikt over Golfbaanpermissie (voorheen GVB) met minimaal handicap 54


Harlingen Master Golfer of the year

Oorspronkelijk was het plan opgevat om dit kampioenschap te organiseren ergens in mei of juni, maar de Coronacrisis gooide roet in het eten. Vanaf 1 september mogen er weer evenementen met tot 100 deelnemers georganiseerd worden en dus was de initiatiefgroep er als de kippen bij om een datum in de inmiddels overvolle agenda van de golfbaan te claimen: vrijdag 11 september 2020 wordt de grote dag voor alle Harlinger golfers als zij de strijd gaan aanbinden om het kampioenschap van Harlingen. Met een knipoog naar het beroemdste professionele golftoernooi ter wereld genaamd The Masters, zal de winnaar van het Harlinger kampioenschap in de laagste handicapcategorie gekroond worden tot Harlingen Master Golfer of the year en de winnaar van de hogere handicapcategorie tot Harlingen Talent Golfer of the year. Daarnaast zijn er nog vele volgprijzen en speciale extra prijzen te verdienen.

 

Inschrijving nu open

Al in mei werd middels een “save the date”-email, verspreid onder de bij de initiatiefgroep bekende Harlinger golfers, een enquête gehouden om de belangstelling te peilen voor dit Harlinger golfkampioenschap versie 3.0 en uit de vele positieve reacties werd duidelijk dat het aantal deelnemers wel eens zo rond de 60 personen zou kunnen bedragen. Een teken dat het aantal Harlingers dat de golfsport beoefent sterk groeiende is. Misschien wel logisch dan ook dat ook de Burgemeester van Harlingen al samen met zijn vrouw op de golfbaan in Leeuwarden werd gesignaleerd. Of zij ook zullen deelnemen? Het staat in de sterren geschreven. En mocht deelnemen voor hen nog te vroeg komen, dan zullen ze waarschijnlijk toch vast wel ten tonele verschijnen bij de prijsuitreiking en het afsluitende diner.

 

Deze week werden alle inmiddels bij de organisatie bekende Harlinger golfers uitgenodigd om zich definitief in te schrijven voor dit kampioenschap. Harlingers die voldoen aan de eerder vermelde criteria en nog geen email ontvingen (ook niet in hun spambox), worden van harte uitgenodigd zich te melden bij de organisatie door simpelweg een kort mailtje te sturen aan het emailadres 0517golf@gmail.com. Zij krijgen dan ook een inschrijfformulier toegezonden en kunnen zich zo aanmelden voor de wedstrijd van het jaar op 11 september.

De initiatiefgroep, bestaande uit Dirk Arends, Wilfred Boers, Erno Leguit en Johannes Woudstra, rekent op massale deelname en bereid zich voor op een top golfdag voor allemaal echte Ouwe Seunen.
 

Algemeen Evenement Sport & Recreatie

Meer nieuws

Gedachten aan Zee

25-06-2020

HARLINGEN - Weer mooie post binnen, wat prachtig!

Lonely Planet magazine maakt een bijzondere special over de Wadden

25-06-2020

HARLINGEN - Een unieke samenwerking tussen Lonely Planet magazine en Visit Wadden.

Nieuwe spelers fc Harlingen 1

25-06-2020

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 heeft de selectie zo goed als rond voor het nieuwe voetbalseizoen.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Greenart Production Greenart Production Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Broodje Nuchter Broodje Nuchter Food 80/20 Food 80/20 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Food 80/20 Food 80/20 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad