De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlinger golfkampioenschap nieuwe stijl succesvol

17-09-2020

HARLINGEN - Jan Willem Tetteroo Harlingen Master Golfer 2020.

Harlinger golfkampioenschap nieuwe stijl succesvol Burgemeester Roel Sluiter geflankeerd door de in badjassen gehulde winnaars Jan-Willem Tetteroo (links) en Frank Swinkels (rechts).

Met inmiddels meer dan 140 min of meer actieve beoefenaars is de golfsport ook in Harlingen sterk groeiende. Of daarin de Coronacrisis een rol speelt is niet met zekerheid te zeggen, maar het is wel een opvallende landelijke trend. Naast alle uitdagende sportieve elementen die deze sport biedt, is het min of meer op individuele basis actief zijn in de natuur een aantrekkelijk alternatief in deze tijden.

 

De groeiende belangstelling is er ook ongetwijfeld oorzaak van dat het Harlinger kampioenschap nieuwe stijl maar liefst dik 60 deelnemers trok. De nieuwe stijl zat vooral in de opzet van, voor en door Harlingers. Anders dan voorheen stond het kampioenschap alleen open voor Harlingers die voldoen aan strikte selectiecriteria van een echte Tobbedanser te zijn.

Zo werd het een besloten Harlinger feestje, gehouden op de golfbaan De Groene Ster te Leeuwarden, onder welhaast ideale omstandigheden. De organisatie klopte en de deelnemers hadden er zin in. Er werd zeker fel gestreden om de begeerde titels en extra prijzen die er te verdienen waren, maar de Harlinger humor, hier en daar plagerijtjes, lachsalvo’s en hartenkreten schalden ook over de fairways van De Groene Ster. En toen de rookwolken waren opgetrokken en iedereen was aangeschoven voor het  afsluitende gezamenlijke diner kon de inmiddels ook golfende Burgemeester Roel Sluiter de prijzen (coronaproof) uitreiken.

 

Om de hoofdprijzen was gestreden in 2 zogenaamde handicapcategorieën. De golfers met een lage tot midden handicap (0 tot max 25 extra handicapslagen) streden om de titel Master Golfer en de midden tot hogere handicappers (25 tot 54 extra slagen) om de titel Talent Golfer.
 

Harlingen Master Golfer 2020

Enigszins verrassend, maar daarom niet minder groots, werd Jan Willem Tetteroo gekroond tot Harlingen Master golfer 2020. Met een knipoog naar het enige echte Masters golftoernooi voor profspelers in Augusta (Amerika), waar de winnaar een groen jasje (The Green Jacket) krijgt aangemeten, mocht Jan Willem zich hullen in een fraaie badjas met unieke Harlingen Masters opdruk. Daarnaast ontving hij als ereteken het zeer begeerde en exclusieve wandbord, gemaakt door de Harlinger Aardewerk en Tegelfabriek. Verder werd hij getrakteerd op een waardebon voor een golfronde op één van de meest prestigieuze golfbanen van ons land The Dutch nabij Gorinchem.


De tweede en derde prijs kwamen terecht bij eerdere winnaars en single handicappers Sjoerd de Gooijer en Johannes Woudstra. Een en ander na verrekening van de extra slagen, dus de netto scores zoals dat in golf heet.

 

De eindstand:

1. Jan Willem Tetteroo, bruto 93 slagen, netto 73
2. Johannes Woudstra, bruto 83 slagen, netto 74
3. Sjoerd de Gooijer, bruto 85 slagen, netto 75
 

Harlingen Talent Golfer 2020

In deze categorie was een andere rekenmethode van toepassing. Niet het totaal aantal slagen over de gehele ronde bepaalde de uitslag, maar de per hole verdiende punten. De meeste punten werden behaald door Frank Swinkels en hij kreeg als Harlingen Talent Golfer 2020 eveneens zo’n mooie badjas aangemeten door de burgemeester. En ook voor hem zo’n uniek wandbord.

Frank liet Tjeerd van der Meulen en Daan van den Brule achter zich:


1. Frank Swinkels 34 pt.
2. Tjeerd van der Meulen 31 pt.
3. Daan van den Brule 30 pt.


Extra prijzen

Mede dankzij de steun van een aantal lokale sponsoren was het mogelijk om een aantal extra prijzen beschikbaar te stellen voor dit toernooi. Prijzen voor wie op bepaalde holes en in bepaalde categorieën de verste afslag (longest drive) had, wie op andere holes de bal in één keer het dichtst bij de hole sloeg (neary) en wie de beste totaalscores behaalde op de 4 langste holes van de baan (de Lange Seun) en wie hetzelfde deed op de 4 kortste holes van de baan (de Korte Seun).

 

Een overzicht:

Longest drives: Jelte van der Veer, Maarten Proost, Daan van den Brule, Arno Berwers, Anneke Tepper en Judith Proost.
Neary’s: Anneke Tepper en Patrick Verhoog
Lange Seun: Sjoerd de Gooijer
Korte Seun: Rieny Smeding

 

De aanmoedigingsprijs (een fraaie golftas) was voor de nog maar kort in Harlingen woonachtige Sietie Zuidema. Zij toonde zich zeer verguld met deze prijs en zag het zeker als een aanmoediging om zich verder te bekwamen in de golfsport. En dat is overigens iets wat de meeste deelnemers zich hebben voorgenomen: een jaar hard aan het werk om het niveau aan te scherpen en volgend jaar weer een gooi te doen naar de felbegeerde eretitels.

 

 

Algemeen Sport & Recreatie

Meer nieuws

Voorbeschouwing: Zeerobben – FC Burgum

17-09-2020

HARLINGEN - Start competitie tegen ambitieuze debutant.

Zeerobben door in de beker

17-09-2020

HARLINGEN - Zeerobben had afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen zondag 1e klasser FVC nog een puntje nodig om door te gaan in de beker.

Weer een druk hockeyweekend bij HMHC

17-09-2020

HARLINGEN - Na het prachtige weekend van vorige week is er ook komend weekend weer volop hockey bij HMHC aan de Westerzeedijk.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Omdraai De Omdraai Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Food 80/20 Food 80/20 De Lichtboei De Lichtboei
Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt