Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlinger Bos begint te veranderen

17-09-2020

HARLINGEN - De renovatie van het Harlinger Bos is in volle gang.

Inmiddels zijn de grove grondwerkzaamheden uitgevoerd, zoals het verwijderen van een loze gasleiding en het uitzetten van de perceelgrens.

Vrijkomende grond is in het gebied verwerkt. Hierdoor zijn niet alleen kosten bespaard, maar is ook variatie in hoogte ontstaan. Hierdoor heeft het park nu een heuvelachtig uiterlijk gekregen, met lagere en hogere delen. Met deze grondwerkzaamheden is de basis gelegd voor de inrichting.

 

Speeltoestellen

In het Harlinger Bos komen natuurvriendelijke oevers en een betonnen wandelpad. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van vitale inheemse planten, zo worden mogelijkheden gecreëerd voor het vergroten van de biodiversiteit van het park. Gemeente Harlingen is in overleg met de betrokken buurtverenigingen over de verdere invulling van het park, onder andere de beplanting en de (natuurlijke)speeltoestellen. De gemeente stelt nu een concept inrichtingsplan op. Afgelopen zomer heeft de gemeente een onderzoek gehouden over hoe het sporten en bewegen in de openbare ruimte verbeterd kan worden. De uitkomsten van dit onderzoek worden meegenomen in het plan.

 

Fasegewijs

De werkzaamheden in het Harlinger Bos zouden al eerder starten. Vanwege het verwijderen van een oude, loze gasleiding is vertraging ontstaan. Inmiddels is de gasleiding verwijderd. De renovatie van het park wordt gefaseerd uitgevoerd. Hierdoor wordt voorkomen dat er kaalslag ontstaat, zo blijft het park voor iedereen aantrekkelijk. Bovendien blijft de luwte in het park en blijft het leefgebied voor de aanwezige dieren behouden.

 

Biodiversiteit

Het Harlinger Bos biedt natuur met verschillende functies en is als wijk- en buurtpark voor de inwoners erg belangrijk. Op loopafstand, zorgt het park voor een moment van ontspanning. Daarnaast geeft het park een impuls aan de biodiversiteit van Harlingen. In het park leven talloze insecten, vogels en kleine zoogdieren. Door het natuurlijk beheer van gemeente Harlingen krijgen bomen, struiken en kruiden de ruimte. Zo ontstaat een natuurlijk en aantrekkelijk park voor zowel mens als dier.

 

Gemeente

Meer nieuws

Voorbeschouwing: Zeerobben – FC Burgum

17-09-2020

HARLINGEN - Start competitie tegen ambitieuze debutant.

Zeerobben door in de beker

17-09-2020

HARLINGEN - Zeerobben had afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen zondag 1e klasser FVC nog een puntje nodig om door te gaan in de beker.

Weer een druk hockeyweekend bij HMHC

17-09-2020

HARLINGEN - Na het prachtige weekend van vorige week is er ook komend weekend weer volop hockey bij HMHC aan de Westerzeedijk.

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Greenart Production Greenart Production Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Ons Food&Wine Ons Food&Wine Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht
Food 80/20 Food 80/20 De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Greenart Production Greenart Production Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten