Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlinger Bos begint te veranderen

17-09-2020

HARLINGEN - De renovatie van het Harlinger Bos is in volle gang.

Inmiddels zijn de grove grondwerkzaamheden uitgevoerd, zoals het verwijderen van een loze gasleiding en het uitzetten van de perceelgrens.

Vrijkomende grond is in het gebied verwerkt. Hierdoor zijn niet alleen kosten bespaard, maar is ook variatie in hoogte ontstaan. Hierdoor heeft het park nu een heuvelachtig uiterlijk gekregen, met lagere en hogere delen. Met deze grondwerkzaamheden is de basis gelegd voor de inrichting.

 

Speeltoestellen

In het Harlinger Bos komen natuurvriendelijke oevers en een betonnen wandelpad. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van vitale inheemse planten, zo worden mogelijkheden gecreëerd voor het vergroten van de biodiversiteit van het park. Gemeente Harlingen is in overleg met de betrokken buurtverenigingen over de verdere invulling van het park, onder andere de beplanting en de (natuurlijke)speeltoestellen. De gemeente stelt nu een concept inrichtingsplan op. Afgelopen zomer heeft de gemeente een onderzoek gehouden over hoe het sporten en bewegen in de openbare ruimte verbeterd kan worden. De uitkomsten van dit onderzoek worden meegenomen in het plan.

 

Fasegewijs

De werkzaamheden in het Harlinger Bos zouden al eerder starten. Vanwege het verwijderen van een oude, loze gasleiding is vertraging ontstaan. Inmiddels is de gasleiding verwijderd. De renovatie van het park wordt gefaseerd uitgevoerd. Hierdoor wordt voorkomen dat er kaalslag ontstaat, zo blijft het park voor iedereen aantrekkelijk. Bovendien blijft de luwte in het park en blijft het leefgebied voor de aanwezige dieren behouden.

 

Biodiversiteit

Het Harlinger Bos biedt natuur met verschillende functies en is als wijk- en buurtpark voor de inwoners erg belangrijk. Op loopafstand, zorgt het park voor een moment van ontspanning. Daarnaast geeft het park een impuls aan de biodiversiteit van Harlingen. In het park leven talloze insecten, vogels en kleine zoogdieren. Door het natuurlijk beheer van gemeente Harlingen krijgen bomen, struiken en kruiden de ruimte. Zo ontstaat een natuurlijk en aantrekkelijk park voor zowel mens als dier.

 

Gemeente

Meer nieuws

Voorbeschouwing: Zeerobben – FC Burgum

17-09-2020

HARLINGEN - Start competitie tegen ambitieuze debutant.

Zeerobben door in de beker

17-09-2020

HARLINGEN - Zeerobben had afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen zondag 1e klasser FVC nog een puntje nodig om door te gaan in de beker.

Weer een druk hockeyweekend bij HMHC

17-09-2020

HARLINGEN - Na het prachtige weekend van vorige week is er ook komend weekend weer volop hockey bij HMHC aan de Westerzeedijk.

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Broodje Nuchter Broodje Nuchter Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Greenart Production Greenart Production Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Food 80/20 Food 80/20 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Broodje Nuchter Broodje Nuchter Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot