Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlinger ‘Zoutsloter Kerstmarkt’ terug van weggeweest!

01-12-2022

HARLINGEN – Zaterdag 10 december a.s. wordt de Zoutsloot in Harlingen weer volledig in kerstsfeer ondergedompeld.

De Harlinger Kerstmarkt is sinds 2004 een groot succes en uitgegroeid tot een traditie die vele bezoekers trekt. Na vier jaar van afwezigheid door storm in 2018 en 2019 en twee keer geen doorgang vanwege corona in 2020 en 2021 wordt dit jaar eindelijk het 15-jarig jubileum gevierd.

 

De kerstmarkt wordt door velen omarmd, genereert positieve en landelijke bekendheid en daar zijn we als stad Harlingen trots op, zegt Karen Brugman van de organisatie. Maar we hebben dit jaar gemerkt dat dit enorme succes ook een keerzijde heeft. We zagen dat het aantal deelnemers terugliep, de bijdrage van Ondernemend Harlingen grotendeels verviel en dat de veiligheidseisen de afgelopen jaren zijn aangescherpt. Mede met de daaraan hangende kosten is het steeds moeilijker om een evenement mogelijk te maken. Afgelopen maanden hebben we veelvuldig overleg met de gemeente gehad. Samen hebben we zo goed als mogelijk alles uit de kast getrokken om van deze 15e editie een onvergetelijke ervaring te maken.

 

Liefhebbers van deze sfeervolle kerstmarkt kunnen volgende week van 15.00 tot 21.00 uur weer te kust en te keur kerstinkopen doen en genieten van lekker eten en drinken, van Glühwein tot winterse lekkernijen!

 

De opzet van de markt is grotendeels als vanouds: marktkramen rondom de Zoutsloot en Herenwaltje met allerlei soorten kerstcadeaus, van sieraden tot items voor de kids, creatieve woon- en lifestyle artikelen en met lekkere ambachtelijke producten om mee naar huis te nemen of direct op te eten. Nabij de jachthaven wordt een winters food & drinks plein ingericht om met elkaar extra in de Kerstsfeer te komen. 

 

Wat kun je nog meer verwachten?

  • In het prachtig decor van de Zoutsloter Kerstmarkt loop je vast en zeker ook de Kerstman met twee van zijn meest muzikale Elfen tegen het lijf. Zij zingen uit volle borst de prachtigste Kerstsongs vol beweging en humor.
  • Suus en Truus komen met de klaag – en wensboom naar de Zoutsloter Kerstmarkt. Welke dingen wilt u achterlaten in 2022 en wat zijn uw wensen voor 2023? Schrijf ze op een kaartje en versier Truus met al uw klaagsels en Suus met al uw wensen. Wie weet komen ze uit!
  • Wiebe en Teatse zullen een aantal kerstliedjes van de CD “Winter met Wiebe” ten gehore brengen. Wie wil er niet “I'm dreaming of a White Christmas” horen met Wiebe's machtige stem. "Kerstmis in de Jordaan" staat op de lijst en ook "D'r leit sneeuw op e straat" met een heerlijk Harlinger tekst wordt ten gehore gebracht. IJs en weder dienende drie bijzondere voorstellingen nabij de Karremansbrug!
  • Duo Dronkers & Alinda is een nieuw muzikaal duo bestaande uit Dennis Dronkers en Alinda Talsma. Beide verzorgen een optreden waarbij ze een mix maken van zelfgeschreven muziek en covers. Het duo heeft een flink repertoire aan meerstemmige nummers en behaalden de halve finale van het Friese Songfestival Liet met het nummer “It is net te let”.
  • Het harmonieorkest van de Stedelijke Muziekvereniging Harlingen zal van 19.30 tot ca. 21.00 uur sfeervolle kerstmuziek spelen op het plein van de Doopsgezinde kerk.
  • Vocal Chain brengt in Charles Dickens style onder leiding van Gert-Jan Hoekstra een prachtige vocale kerstsfeer met mooie acapella kerstliedjes.

 

Ho, ho, ho! 

Kom zaterdag 10 december naar Harlingen om weer ouderwets over dé Zoutsloter Kerstmarkt te struinen, deze kerstmarkt wil je niet missen!

 

Algemeen Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Gemeente Kunst & Cultuur Muziek Shoppen

Meer nieuws

Voorbeschouwing: VVI – Zeerobben

01-12-2022

HARLINGEN - Altijd moeilijk.

Zeerobben nieuws

01-12-2022

HARLINGEN - Met het Jeugdjournaal, de Meiden en de Senioren.

Help de Pieten de CatchFish te vullen

01-12-2022

HARLINGEN - Tijdens hun reis van Spanje naar Harlingen zagen Sinterklaas en de Pieten heel veel in de zee gewaaide plastic flessen drijven.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Wellheat Shop Wellheat Shop BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen CDA Harlingen CDA Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus