Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlingen zet zich gericht in tegen energie-armoede

31-05-2022

HARLINGEN - Voor veel huishoudens die te maken hebben met energie-armoede betekenen de stijgende gasprijzen dat de energierekening nog moeilijker te betalen is.

Harlingen gaat daarom sterk inzetten op het tegengaan van energie-armoede. Zo wordt er inmiddels al een energietoeslag van 800 euro verstrekt aan inwoners met een inkomen lager dan 130% van de hoogte van het sociaal minimum. Hiermee is de gemeente ruimer dan de richtlijn die het Rijk heeft opgesteld. Het rijk heeft gemeenten namelijk als richtlijn meegegeven dat de toeslag geldt voor inkomens tot 120% van het sociaal minimum. Harlingen heeft er echter voor gekozen om aan te sluiten bij het bestaande minimabeleid, wat dus betekent dat meer inwoners gebruik van deze energietoeslag kunnen maken.


Extra maatregelen voor inwoners met slecht geïsoleerde woning

Naast deze energietoeslag gaat de gemeente extra maatregelen nemen voor inwoners die in een slecht geïsoleerde woning wonen of een hoog energieverbruik hebben én een laag inkomen hebben. Hiervoor heeft de gemeente een Specifieke Uitkering vanuit de Rijksoverheid ontvangen. Alle maatregelen dragen direct bij een aan lagere energierekening en meer wooncomfort in huis.

 

De energiecoach: advies en bespaarmaatregelen op maat

In de gemeente Harlingen is al een Energiecoach actief die gratis bij inwoners langskomt om de bespaarkansen in kaart te brengen. Er wordt een extra energiecoach aangetrokken die specifiek gericht is op inwoners met een laag inkomen en hoge energielasten. Naast advies kunnen de energiecoaches vanaf nu ook diverse maatregelen aan de inwoners aanbieden die passen bij de specifieke situatie van de inwoner. Voorheen kregen inwoners een voucher waar zij zelf energiebesparende artikelen van konden kopen, maar nu zorgt de energiecoach ervoor dat de juiste energiebesparende artikelen bij de inwoner thuis worden afgeleverd en worden geplaatst. Hiervoor wordt samengewerkt met vrijwilligers die opgeleid worden om de energiecoach te ondersteunen.

 

De energiecoaches kunnen diverse energiebesparende maatregelen inzetten. De energiecoach kijkt per huishouden welke maatregel het best passend is en waardoor de inwoner het meest op de energierekening zal kunnen besparen.

 

Voor wie

De nieuwe maatregelen zijn bedoeld voor inwoners met hoge energiekosten of een slecht geïsoleerde woning die een relatief laag inkomen hebben. Er geldt voor deze nieuwe maatregelen geen vaste inkomensgrens, zoals bij de energietoeslag het geval is. Hier is bewust voor gekozen om geen inwoners buiten de boot te laten vallen. De energiecoaches zullen zelf actief naar inwoners toe gaan om een hulpaanbod te doen. De inwoners hoeven hier geen aanvraag voor in te dienen.

 

Gemeente

Meer nieuws

Instaptraining bij fc Harlingen, doe jij ook mee?

31-05-2022

HARLINGEN - Woensdag 1 juni van 17.30 – 18.30 uur is er voor kinderen 𝘃𝗮𝗻 𝟱 𝘁/𝗺 𝟴 𝗷𝗮𝗮𝗿 een voetbal-instaptraining bij fc Harlingen zonder verplichtingen.

Minister Ernst Kuipers beantwoord vragen over MCL-Harlingen

31-05-2022

HARLINGEN - Hierbij de antwoorden op de vragen van het lid Hijink (SP) over het bericht dat het MCL het ziekenhuisgebouw in Harlingen te koop zet en de zorg daar deels verdwijnt.

Tall Ships Races Harlingen belooft groot spektakel!

31-05-2022

HARLINGEN - Het programma van de Tall Ships Races Harlingen belooft een waar spektakel te worden.

Reacties

Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Wellheat Shop Wellheat Shop Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen