Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlingen verdient meer in Oosterlittens

10-12-2018

OOSTERLITTENS - Fc Harlingen speelde zondag in de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft tegen koploper Oosterlittens (VVO).

Harlingen verdient meer in Oosterlittens Foto: Hielke Jager.

Verslag: Marco Bekema.

 

Het werd een wedstrijd waarin Harlingen niet kreeg waar het recht op had en VVO niet liet zien dat het de koploper was. Op een nat en glad veld eindigde de wedstrijd in 3-2. De Harlingers startten in de basis met Egbert-Jan Panbakker, Frank Claasz Coockson, Siefko Jager, Sven Dijkstra, Bas Helfferich, Martin van Andel, Arjan Outhuyse, Jesse Mulder, Yasin Faggouss, Nick v/d Kooi en Remko Zandberg.

 

Er stond een straffe wind over het veld en daardoor was het geen mooi voetbal, maar moest er hard gewerkt worden. Harlingen begon tegen de wind in. Al na vijf minuten kreeg VVO een hoekschop. Deze werd niet verdedigd door Harlingen en dus keken onze jongens al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Harlingen ging echter niet bij de pakken neerzitten. De doelman van VVO reageerde alert op een schot van Remko Zandberg en niet veel later schoot Bas Helfferich van afstand maar net over. Ondanks dat VVO de koploper is, was dit aan het spel niet te zien en waren de gasten zeker niet de mindere.

 

Na twintig minuten was er een vrije trap die door Sven Dijkstra maar net over het doel werd gekopt. VVO kreeg even later een levensgrote kans toen een speler op vijf meter van het doel de bal voor het intikken had, maar Egbert-Jan reageerde zeer snel en voorkwam erger. Beide ploegen hadden moeite de bal lang in de ploeg te houden, omdat de één na de ander uitgleed op het gladde veld.

 

Na een half uur belandde de bal voor de voeten van Jesse Mulder die zonder na te denken uithaalde en van enige afstand de 1-1 maakte. Ook VVO kwam er geregeld uit en dit resulteerde na veertig minuten in een vrije trap. Deze draaide de zestien in, maar werd over gekopt. Er werd de eerste helft niet meer gescoord en Harlingen ging de rust in met het gevoel dat er weleens wat te halen viel.

 

De tweede helft was vijf minuten jong toen VVO andermaal op voorsprong kwam. Een miscommunicatie achterin zorgde ervoor dat zowel de keeper als defensie de bal misten en deze langzaam het doel inrolde. In de zestigste minuut zette Harlingen weer een aanval op. Het schot van Yasin Faggouss werd door VVO weggewerkt. Deze kwam terecht bij Jesse Mulder en hij haalde vanaf een meter of dertig verwoestend uit en liet de doelman kansloos. Alles wat Harlingen lief heeft, sprong een gat in de lucht en was er van overtuigd dat er punten mee naar huis zouden gaan. Lang kon Harlingen hier niet van genieten. Vijf minuten later werd wat makkelijk een vrije trap gegeven aan VVO. Deze ging langs alles en iedereen heen het doel in: 3-2.

 

Harlingen wisselde in het laatste kwartier nog drie keer. Martin van Andel werd vervangen door Leandro Diz. Tien minuten voor tijd mocht Mateusz IJpe weer speelminuten maken en hij kwam in het veld voor Frank Claasz Coockson. Youri Bouma kwam er nog in voor Arjan Outhuyse. Harlingen was in de slotfase nog dichtbij een verdiend punt toen een harde knal van Bas Helfferich met moeite werd gepareerd door de Littenser doelman en Jesse Mulder de rebound over het doel schoot.

 

Opnieuw keerde Harlingen zonder punten huiswaarts. Mooi om te zien dat de wil en het geloof er is. Ook kunnen onze jongens dit seizoen steun vinden van een steeds grotere groep supporters die meegaat naar uitwedstrijden om de jongens een hart onder de riem te steken. De winterstop staat voor de deur en dus volgen er een aantal voetbalvrije weken. De eerstvolgende wedstrijd van Harlingen staat gepland op zondag 10 februari. Dan speelt men een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Nieuweschoot. 

 

  • Foto's: Hielke Jager.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Informatieavonden Voortgezet Onderwijs in Noordwest Fryslân

10-12-2018

HARLINGEN - Ook dit schooljaar worden er speciaal voor ouders van kinderen in groep 8 in Noord West Friesland, twee informatieavonden over het voortgezet onderwijs georganiseerd.

Toch nog kerstmarktsfeer bij van der Meer

10-12-2018

HARLINGEN - Als alternatief op het niet doorgaan van de Zoutsloter Kerstmarkt, stelde Bloemisterij van der Meer haar kas beschikbaar voor een kleintje kerstmarkt.

Veel medailles bij Fun turn wedstrijd

10-12-2018

LEEUWARDEN - Zaterdag 8 december was in de Rengershal te Leeuwarden een leuke Fun turn wedstrijd.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie