Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke zoeken inwoners die recht hebben op € 1300 Energietoeslag

13-10-2022

HARLINGEN - De gemeenten Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke zijn begonnen met de uitbetaling van de verhoogde Energietoeslag aan inwoners met een laag inkomen.

De Energietoeslag was een bedrag van € 800 en is nu verhoogd naar € 1300. De Energietoeslag is een tegemoetkoming voor de gestegen energieprijzen.

 

Iedere inwoner die al € 800 Energietoeslag ontvangen heeft, krijgt de extra € 500 uiterlijk halverwege oktober automatisch uitbetaald. Het is niet nodig om een nieuwe aanvraag in te dienen. De gemeenten zijn nog op zoek naar inwoners die wel recht hebben maar nog helemaal geen Energietoeslag ontvangen hebben.

 

Wie komt voor de Energietoeslag in aanmerking?

De Energietoeslag is bedoeld voor inwoners met een inkomen rond het sociaal minimum. Hoe hoog het inkomen precies mag zijn, hangt af van de persoonlijke situatie van de inwoner. Op www.sozawe-nw-fryslan.nl/energietoeslag kan iedereen zien hoe hoog het inkomen mag zijn en welke andere voorwaarden gelden voor de Energietoeslag.

 

Oproep: help elkaar bij aanvragen Energietoeslag

De meeste inwoners in Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke die recht hebben op de Energietoeslag, hebben de toeslag inmiddels ontvangen. De gemeenten zijn nog op zoek naar inwoners die wel aan de voorwaarden voldoen maar nog geen aanvraag ingediend hebben. Mogelijk omdat ze niet weten hoe ze de toeslag aan kunnen vragen of omdat ze moeite hebben met het vragen of accepteren van financiële hulp. De gemeenten roepen inwoners op om elkaar te helpen bij het aanvragen van de Energietoeslag.

 

De Energietoeslag aanvragen

Inwoners kunnen tot en met 31 december 2022 een aanvraag indienen bij De Dienst Noardwest Fryslân. Het aanvraagformulier staat op www.sozawe-nw-fryslan.nl/energietoeslag of is op te vragen via 0517-380 200. Daar kunnen inwoners ook terecht met vragen over de Energietoeslag.

 

2022 en 2023

De Energietoeslag die nu uitbetaald wordt, is bedoeld voor energiekosten in 2022. Het Kabinet overweegt om de Energietoeslag ook in 2023 te verstrekken. Zodra meer bekend is over de doelgroep en voorwaarden in 2023, staat dat op www.sozawe-nw-fryslan.nl/energietoeslag.

 

Andere financiële hulp

De Dienst Noardwest Fryslân zorgt namens de gemeenten Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke voor de uitbetaling van de Energietoeslag. Voor verdere financiële vragen of hulp kunnen inwoners contact opnemen met het Gebiedsteam van hun gemeente. Gebiedsteam Harlingen: 14 0517, Gebiedsteam Waadhoeke: 0517 380 357, Eilandteam Vlieland: 0562 452 700 en Eilandteam Terschelling: 0562 446 244.

 

 

 

Gemeente Politiek & Maatschappij Regio Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Programma HMHC Komend weekend

13-10-2022

HARLINGEN - Vanwege de herfstvakantie wordt er komende weekend alleen door de seniorenteams van HMHC gehockeyd.

Zeerobben nieuws

13-10-2022

HARLINGEN - Met: De Meiden, het Jeugdjournaal en de Waddenrobkes.

Uit de schatkamer van en Barrelhouse

13-10-2022

HARLINGEN - Donderdag 13 oktober 'Uit de schatkamer van... André Kooistra.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wellheat Shop Wellheat Shop Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber TeamFRL TeamFRL Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events